Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medyada Gündem Olan 'Daire 16' Konuştu: 'Hiç Kimse Köpük'ü Barınağa Gönderemez'

etiket Sosyal Medyada Gündem Olan 'Daire 16' Konuştu: 'Hiç Kimse Köpük'ü Barınağa Gönderemez'

Sosyal medyada paylaşılan ve 'Daire 16' olarak kısa sürede binlerce kişinin paylaştığı videonun kahramanları Özay Kaya ile videoyu çekerek sosyal medyada paylaşan kızı Ayça Kaya yaşananları anlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, sokak köpeğinin apartman yönetimince barınağa gönderilmek istenmesine tepki gösteren kişinin sosyal medyada paylaşılan görüntüleri büyük ilgi görmüştü.

Sosyal medyada herkes 'Daire 16'yı konuştu 👇

"2 sene önce yaralı olarak bulduk"

"2 sene önce yaralı olarak bulduk"

Müzik öğretmeni olan Özay Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 sene önce sokakta yaralı bulduğu ve tedavisini üstlendiği köpeğe 'Köpük' adını verdiğini söyledi.

Köpeğin apartman yönetimince hayvan barınağına gönderilmek istendiğini belirten Kaya, 'Köpeğin kulübesi bile sokakta, barınağa gönderilmesine müsaade etmeyeceğim.' dedi.

Kaya, arka bacakları tutmayan ve yaralı halde buldukları köpeğin, tedavi edildikten sonra mahallede çok sevildiğini, mahalle sakinlerinin Köpük'e yiyecek içecek getirdiğini anlattı.

"Kulübesi apartmanın dışında"

"Kulübesi apartmanın dışında"

Apartman yönetiminin bu köpeğin sokaktan alınarak barınağa verilmesi kararına tepki gösterdiğini ifade eden Kaya, 'Köpeğin kulübesi apartmanın dışında. Kanuna göre parklar, bahçeler, sokak hayvanlarının doğal yaşam alanları kabul edildi. Hiç kimse apartman yönetimi de dahil, kimseye zarar vermiyorsa, rahatsızlık vermiyorsa Köpük'ü barınağa gönderemez.' dedi.

"İnsan sevgisi olan herkes beni anlar"

"İnsan sevgisi olan herkes beni anlar"

Kaya, kızının da apartman yönetiminin aldığı karara çok üzüldüğünü vurgulayarak, 'İnsan sevgisi olan herkes beni anlar. Videoda 'her yer bizim' diye seslendim. Kocaman apartmanlarda, evlerde oturuyoruz, bir metrekarelik ufacık kulübede yaşayan sokak hayvanına hiç kimse bu muameleyi yapamaz. Hiç kimseye zararı olmayan, aşıları yapılan köpeklere bu şekilde tepkilerin olması üzüyor beni.' diye konuştu.

"Sadece bizim apartmanımızda yaşanmıyor"

"Sadece bizim apartmanımızda yaşanmıyor"

Babasının apartman yönetimine tepki gösterdiği görüntüleri ağlayarak sosyal medya hesabından paylaşan Ayça Kaya ise, 'Bir tek bizim apartmanımızda yaşanan bir sorun değil bu. Türkiye'nin her yerinde yaşanan bir sorun aslında. Umarım sesim duyulmuş ve istediğim olmuştur. Bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olayın kahramanı 'Köpük'ün fotoğrafı 👇

Olayın kahramanı 'Köpük'ün fotoğrafı 👇
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
345
202
25
12
9
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kestane çeri

Köpük çok tatlısın ve masumsun kopan yaygaranın nedeninden bile haberin yok sadece karnını doyurup hayatta kalmaya çalışıyorsun umarım az cahilli mutlu sevil... Devamını Gör

ToksiN06

Emin olun onlar her şeyin farkında oluyor :/ Keşke her mahallede böyle abiler olsa

cerenko30829518

Dayı al evinde bak o zaman bu kadar seviyosan. Köpek seninse sokakta ne işi var, köpek sokaktaysa nasıl senin köpeğin oluyor? Bu sahipsiz köpek kavramı bir t... Devamını Gör

cerenko30829518

Bu arada tek köpek diye acitasyon yapıp ağlamışlardı şimdi fotoğraflardan gördük ki birden fazla köpek besliyorlar apartmanın çevresinde. Gece nasıl havladık... Devamını Gör

Batuhan Özkan

Aga madem o kadar seviyon al evde besle,sokakta rezil olmasın hayvancağız..

Kıtmir Kıtkıt

Batuhan Özkan, kısıtlı zekanın verebileceği bir cevabı vermişsiniz.