Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Medya Danışmanlığı

Sosyal Medya Danışmanlığı

Beste VURAL
29.03.2014 - 21:11 Son Güncelleme: 29.03.2014 - 21:19

Sosyal Medya Danışmanlığı

Sosyal medya, tüm kitle iletişim mecralarından farklı bir doğaya sahiptir. Sosyal medya danışmanlığı, sizin bu yeni gelişen mecralar içinde stratejik olarak konumlanmanız gereken noktaları belirlemektedir. Kötü yönetilen sosyal medya hesapları ile firma için önem arzeden durumlar adeta felakete dönüşmektedir. Hızla yayılan ve müdahale edilmediği sürece firmanın itibarını zedeleyen durumlar sorun oluşturmaktadır. Şikayet yönetimi ise bu gibi durumlar için stratejik plana dahil edilmesi gereken acil durum sistemidir. İnsanlar günümüzde firma hakkında ki şikayetlerini veya tepkilerini birebir göstermek yerine internet üzerinden göstermektedirler. Bu iletiler ise bir anda binlerce kişiye ulaşabilmektedir. Pek çok konunun iç içe geçtiği sosyal mecralarda gerçek olmayan hesaplar ve bir takım bilgisayar programları ile kullanılan takipçi veya beğenen çoğaltma yöntemleri mevcuttur. Asıl olan reklamlar aracılığı ile istenen hedef kitle ile oluşturulmuş organik kullanıcılara hitap etmektir.

Sosyal Medya Pazarlaması

Sosyal medya pazarlaması ise bu stratejinin bir parçasıdır. Sosyal medya hesaplarının karakteristiğine uygun reklam geliştirmek ve hedef kitle ile doğrudan bağ kurmak için hazırlanır. Sosyal medya pazarlaması ile farklı platformlar üzerinden oluşturulan hesapların ve firmanın tanıtımı marka bilinirliğini arttırmaktadır. Dönüt verme, kriz yönetimi, ürünün ulaşacağı kitlenin istek ve beklentilerini ölçmek üzere, günümüzde firmalar tarafından kullanılan ve hızla yükselen bir trend halini almıştır. Bunun yanında sosyal medya pazarlaması ile oluşturulan reklamların bütçeleri, geleneksel reklamcılığa göre oldukça düşük maliyet gerektirmektedir. Belirlediğiniz bütçelerle reklam vermek sosyal medya sayesinde hayal olmaktan çıkmıştır. Önemli olan strateji ve pazarlamanın doğru yapılmasıdır. Müşteriler ile etkileşim arttıkça sitenizin puanı da yükselecektir böylece daha çok kullanıcıya hitap ederken dijital pazarlama ile firmaya pozitif etkiler sağlayabilirsiniz.

Facebook reklamları, cinsiyet, yaş, ilgi alanı gibi konularda filtreleme yapılabilmektedir. Firmanızın ürünleri ile ilgili olacak kişilere ulaşmak ve e ticaret sistemini uygulamaya dönüştürmek için etkili bir fırsat sunmaktadır. Ancak, her sosyal mecra aynı sistematik ile çalışmamaktadır. Bunun için sosyal medya danışmanlığı konusunda bizlerden yardım alabilirsiniz.

Kaynak: http://sosyalmacera.com/2014/03/29/so...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın