Görüş Bildir
Haberler
Sosyal Bir Kabus; İdrar Kaçırma

Sosyal Bir Kabus; İdrar Kaçırma

Vedat Kizil
25.08.2016 - 02:07

Sosyal Bir Kabus; İdrar Kaçırma

Yaşam kalitesini direkt olarak etkileyen idrar kaçırma, kadınlarda her yaşta ortaya çıkabilir. Kişi evden çıkmamayı tercih eder, sosyal ortamlara girmekten kaçar, her yerde tuvalet bulma, tuvalete yetişebilme kaygısı taşır. Altına kaçıracağı endişesiyle yeterli sıvı almayabilir, bu kez de buna bağlı olarak sorunlar görülebilir. Neredeyse tüm yaşantı bu soruna göre belirlenir.

Sosyal bir kabus olabilen idrar kaçırmanın bazen sadece yaşam tarzında yapılan küçük değişikliklerle tedavi edilebildiğini söyleyen Liv Hospital Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Muammer Kendirci kadınlarda idrar kaçırmanın tedavi yöntemlerini anlattı.

Yaşam kalitesi bozulur

Kadınlarda idrar kaçırma yaygın görülen bir durumdur. Her 100 kadından 35’i yaşam kalitesini etkileyecek düzeyde idrar kaçırma sorunuyla karşılaşır. Bazılarında kaçırma dönemsel olabilirken, bazılarında kalıcı bozukluk şeklinde kendini gösterir. Bu bozukluk, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, depresyon, şeker hastalığı, astım-bronşit gibi kronik hastalıklardan bile daha sık görülmesine rağmen, sorunun çözülmesi konusunda kadınlar bir üroloji uzmanına başvurmaktan genellikle kaçınır.

İdrar kaçırmanın sebepleri nelerdir?

• İdrar kaçırma sıkışmakla, aksırıp-öksürme-gülmeyle olabilir. Sıkışmayla olan kaçırma genellikle daha ileri yaşlarda, diğeri daha genç yaşlarda ortaya çıkar. Bazen her iki tip kaçırma da bir arada bulunabilir.

• Yaş almak idrar kontrolü için zorlaştırıcı bir faktördür.

• Gebelik, doğum yapma, zor veya müdahaleli ..

Kaynak: http://www.netdergim.net/2016/08/sosy...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın