Görüş Bildir
Haberler
Son Zamanlarda Otomobillerde Sıkça Rastladığımız Tasarım Trendleri

Son Zamanlarda Otomobillerde Sıkça Rastladığımız Tasarım Trendleri

30.01.2023 - 18:34

Son zamanlarda otomobillerde sıklıkla rastladığımız tasarım trendlerini listeledik. İyi okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Far teknolojisi

Far teknolojisi
novastevensville.com

Son yıllarda araçlarda sıklıkla rastladığımız tasarım trendlerinin başında, enerji tasarrufunu ön plana çıkaran far teknolojileri geliyor. Daha minimal ve marka kimliğini daha net öne çıkaran far tasarımları; xenon, lazer ve birazdan bahsedeceğimiz LED teknolojilerinin kullanılmasıyla gittikçe yaygınlaşıyor.

Yeni malzemeler

Yeni malzemeler
novastevensville.com

Otomotiv sektörü son yıllarda hafifliği ön plana çıkarmaya başladı. Hafifleyen araçlar daha az yakıt tüketiyor, karbon emisyonunu azaltıyor ve çevreye minimum zarar veriyor. Hafifliğin yolu da daha önce kullanılmamış olan malzemelerden geçiyor. Örneğin klasik çeliğin yerini 'AHSS' (Advanced High Strength Steels), plastiğin yerini doğal lifler almış durumda.

Modüler dizayn

Modüler dizayn

Esnekliğin ön planda olduğu tasarımlar özellikle 2021 itibariyle piyasaya çıkan araçlarda daha sık karşımıza çıkmaya başladı. Araçların birden fazla sürücü tarafından kullanılmasını sağlayan uygulamalar yaygınlaşırken tasarımların kişiselleştirilmesine yönelik ihtiyaç da artıyor. Bu dengeyi sağlamak için modüler dizaynın nimetlerinden faydalanılıyor ve belli özellikleri kolayca değiştirilebilecek araçlar tasarlanıyor.

Otomatik pilot

Otomatik pilot

Bilim kurgu filmlerinden fırlayıp gelmiş gibi görünen otomatik pilot özelliği, şoförün sorumluluğunu minimuma indirdiği için araçların tasarımlarını da etkilemeye devam edecek gibi görünüyor. Şoförler artık diğer yolcular gibi oturabilir, şoför koltuğunda istedikleri gibi vakit geçirebilirler.

Özgün çizgiler

Özgün çizgiler

Büyük markalar son yıllarda birbirlerinden farklı çizgilere sahip tasarımlar ortaya koymak için yarışıyorlar. Araçların dış tasarımları hem aerodinamik hem de estetik açıdan doyurucu olmanın yanında, artık özgün de olmalı. Markaların araç tasarlarken kendi kimliklerini öne çıkaracak küçük dokunuşlar yaptığı yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz kısacası.

İçeriğin Devamı Aşağıda

LED ve OLED

www.oponeo.co.uk

LED ve OLED (Organic Led) teknolojileri, enerji tasarrufunu sağlamanın yanında araçların tasarımına özgün birer karakter de katıyor. Yüksek kaliteli LED ışıklar aracın daha üst klasmanda gözükmesini sağlayabileceği gibi, özellikle OLED teknolojisinin yardımıyla, rahatlıkla kişiselleştirilebiliyor.

'Yüzen tavanlar'

'Yüzen tavanlar'
novastevensville.com

'Yüzen tavanlar', özellikle Kia ve Nissan imzalı yakın tarihli crossover ve sedan araçlarda karşımıza çıkan ve gün geçtikçe yaygınlaşmakta olan bir trend. Bu tavan tipi yüzeyi ve rengi itibariyle aracın gövdesiyle birleşmeyen, ayrı bir parçaymış gibi görünüyor. Yüzen tavanlar daha ucuz, daha kişiselleştirilebilir, kolay üretilebilir ve kolay değiştirilebilir oldukları için sıklıkla tercih ediliyor.

Geniş ızgaralar

Geniş ızgaralar

Araçların önünde bulunan ızgaralar yıllar geçip otomobil tasarımındaki trendler değiştikçe büyüyüp küçüldü. Son zamanlarda bazı otomobil severler büyüyen ızgaraların araçları çirkinleştirdiğinden yakınsa da bu trend yakın zamanda bitecek gibi görünmüyor.

Üç boyutlu yazıcı

Üç boyutlu yazıcı

Kimi araçların bütün parçaları üç boyutlu yazıcılar marifetiyle üretilebiliyor. Daha önce otomobil piyasasında kullanılmayan yeni malzemeler ile, eskisinden daha inovatif ve özgün araçlar ortaya çıkarılıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın