Görüş Bildir
Haberler
Soma’da Maden Ocağında Göçük: 3 İşçi Hayatını Kaybetti, 1 İşçi Yaralı Kurtarıldı

Soma’da Maden Ocağında Göçük: 3 İşçi Hayatını Kaybetti, 1 İşçi Yaralı Kurtarıldı

Batuhan
10.04.2020 - 14:38

Manisa'nın Soma ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. Üç işçi hayatını kaybetti, bir işçi ise yaralı kurtarıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada, 'Soma İlçemizde, bir maden ocağında, üretim faaliyetlerinin bulunmadığı galeri bölümünde yapılan bakım onarım faaliyetleri sırasında göçük meydana gelmiştir' ifadelerine yer verildi.

3 işçinin cansız bedenlerine ulaşıldı

3 işçinin cansız bedenlerine ulaşıldı

Kazada yaşamını yitiren ilk işçinin, 47 yaşındaki Ersin Özdoğan olduğu öğrenildi. Arama çalışmalarında önce Salih Ayber'in (22) ardından, Erdinç Karaveli'nin (40) cenazesine ulaşıldı. 

Böylece kazada ölen sayısı 3'e yükseldi.

İşçilerin cenazeleri Soma Devlet Hastanesi morguna kaldırılarak arama çalışmaları sonlandırıldı. Hafif şekilde yaralanan diğer işçi ise Soma Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Maden firmasından açıklama

Maden firmasından açıklama

Ocağın işletmecisi İmbat Madencilik AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, olayın adli makamlara intikal ettiği belirtildi.

Açıklamada, yeni tip koronavirüs tedbirleri nedeniyle sadece zorunlu işlerin madende sürdürüldüğü vurgulanırken, 'İşletmemizde yaklaşık 1 aydır üretim haricinde tamamen iş güvenliğinin gereklerini yerine getirebilme adına zaruri personelle zorunlu işler sürdürülmektedir. Bu kapsamda galerideki bakım onarım çalışmaları esnasında meydana gelen bu olayda hayatını kaybeden arkadaşlarımıza öncelikle Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, iş arkadaşlarına ve sevenlerine sabırlar diliyoruz' denildi.

Olayın son derece üzüntü verici olduğu kaydedilen açıklamada, 'Yaşanılan olay, hem şirketimizi hem de bütün çalışanlarımızı ve ailelerini derin bir üzüntüye sevk etmiştir. Bu aşamadan sonra Şirketimiz bütün imkanlarıyla elim kaza sonucu kaybettiğimiz çalışma arkadaşlarımızın ailelerinin yanında olacaktır' ifadelerine yer verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

kurtarılan olursa tekmeleyin. böle bi zamanda erdoğanı zor durumda bırakmaya gerek yok.

Lestat

Onca ölüme, acıya rağmen yine bildiğinizi okuyarak iyi niyetimin selasını okuttunuz. Üzülemiyorum artık, tekmeleyen ayağı öpen insanlar için.

Barkın Çetin

Gram üzülmedim. 301 kişinin yaşandığı maden faciası sonrası yine AGEBEYE oy veren halka ne olursa yeridir. Kurtulan olursa tekmeleyin yerde, ne tazminat ne d... Devamını Gör