Görüş Bildir
Haberler
Sokağa Çıktığınızda Tüm Gözlerin Üzerinizde Olmasını Sağlayacak 12 Sokak Modası Trendi

etiket Sokağa Çıktığınızda Tüm Gözlerin Üzerinizde Olmasını Sağlayacak 12 Sokak Modası Trendi

Fulin
05.01.2017 - 01:32

Moda, özellikle son on yıldır sokak modasıyla şekilleniyor. Sosyal medyanın etkisi o kadar büyük ki, ünlü moda evleri bile yeni koleksiyonlarını oluştururken mutlaka dönemin sokak trendlerini baz alıyor. Özgün stillere sahip sıradan insanlar, kocaman bir endüstriyi şekillendiriyor. Sezon trendlerini kullanan, pahalı markalarla ucuz ürünleri kombinleyen, kişisel zevklerini giysileriyle en iyi şekilde yansıtmayı başaran insanların sokak stillerini derliyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Renkleri karıştırmak.

1. Renkleri karıştırmak.

Renk uyumu çok eskide kalsa da, hala özen gösteriliyor. Oysa sokakta öyle bir kural yok. 3'ten fazla rengi başarıyla taşımak cesaret ister. Farklı renkleri kombinlemek için renk bilgisi gerekiyor. Birbirine yakın tonlar veya kontrast renkleri deneyebilirsiniz.

2. Risksiz ve rahat.

2. Risksiz ve rahat.

Bazen klasikleşmiş parçalar yeter. Fazlasına gerek olmaz. Kot, deri, postal gibi risksiz parçaları doğru kombinlemek yeterli. Vücudunuzu tanıyın ve seçimlerinizi ona göre yapın.

3. Aksesuar çeşitliliği.

3. Aksesuar çeşitliliği.

Aksesuar deyince akla ilk gelen genelde saat, takı gibi şeyler oluyor. Oysa kemer, zincir, broş,toka veya sıra dışı modelde bir çanta; tüm görünümü değiştirebilir. Dikkat çekici bir aksesuar kullanırken, geri kalan detaylarda sade olmakta fayda var.

4. Monokrom.

4. Monokrom.

Tek bir rengin farklı tonlarını birlikte kombinlemek her zaman iyi bir fikir. Farklı kumaşlar ve dokular bile ton farklılıkları sağlar. Kumaş kombinlemek de en az renk kombinlemek kadar ustalık isteyen bir konu. Başlangıç için kalın kumaşları kalın, ince kumaşları ince, dokulu kumaşları düz, parlak kumaşları mat kumaşlarla kombinleyebilirsiniz.

5. Sportif şıklık.

5. Sportif şıklık.

2017'nin en büyük trendi olan sportif tarzın içinde yapılabileceklerin sınırı yok. Spor giysileri, klasik parçalarla kombinlemek de oldukça basit. Mutlaka pijamayla çıkmış gibi görünmek gerekmiyor. Tüller, fileler, satenler; spor parçalarla gayet de iyi kombinlenebiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Renkli camlı gözlükler ile yakın geçmişe bakmak.

6. Renkli camlı gözlükler ile yakın geçmişe bakmak.

90'lar ve 2000'lerin başında popüler olan renkli camlı güneş gözlükleri yeniden hayatımızda ve yakında çok daha popüler olacaklar. Üstelik her mevsim kullanılabilirler.

7. Sıra dışı detaylar.

7. Sıra dışı detaylar.

Çok sıradan görünen bir parçayı hareketlendiren sıra dışı detaylardır. Bu detayları kendiniz de ekleyebilirsiniz. Bazen bir çengelli iğne, bazen birkaç zımba, kol ucunu eldiven gibi kullanmanızı sağlayacak minik bir kesik; iş tamamen yaratıcılığınıza kalmış.

8. Salopetin yükselişi.

8. Salopetin yükselişi.

Daha önce de dediğimiz gibi, 2017 rahatlığın yılı olacak. Salopetler de tuvalette olmasa da, normalde oldukça rahat giysiler. Yaz kış her tişört ve kazakla uyumlu olacaktır.

9. Kalıpların dışına çıkmak.

9. Kalıpların dışına çıkmak.

'Boğazlı kazakla kolye olmaz', 'Şifon etekle bot giyilmez' gibi kalıplaşmış düşüncelerin dışına çıkmak; özgün olabilmenin ilk kuralı. Canınız ne istiyorsa giyin, takın. Eğer iyi hissetmiyorsanız, zaten uygun değildir ve çıkarırsınız. Denemekten bir şey olmaz.

10. Büyük beden.

10. Büyük beden.

Uzun süredir popüler olan dar giysilerin artık yerini bol olanlara bırakacağı biliniyordu. İşte o zaman geldi. Artık bol kesim, büyük beden görünümlü giysiler moda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gösterişli takılar.

11. Gösterişli takılar.

2016'nın en popüler aksesuarı olan tasmaların modasının 2017'de geçeceği düşünülüyordu. Bu kısmen doğru, tasmalar şekil değiştiriyor. Deri, kumaş ve süet tasmalar, yerini metal ve taşlı versiyonlarına bırakıyor. Ayrıca klasik zincir ve kolye uçları da dönüyor.

12. İç ısıtan tonlar.

12. İç ısıtan tonlar.

Sarı, turuncu, kırmızı. Bu sezonun en popüler renkleri sıcak tonlardan oluşuyor. Kylie Jenner'ın giyim koleksiyonunda siyahlar ve grilerin arasına koyduğu turuncu sweatshirt bile bunu anlamak için yeterli.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
299
170
74
14
13
13
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ázízé Áydn

Ben ikinci fotograftaki gibi giyinsem babaannem köpek mi saldırdı der ama siz moda diyorsunuz

Kahsens

Pijamayla çıksak da tüm gözler üzerimizde olur

moda kdar boktan ve kapitalist bir şey varsa modadır.