Görüş Bildir
Haberler
SoftBank Robotu Pepper’ın Kurumsal Modeli Aylık 440 Dolara Kiralanacak

SoftBank Robotu Pepper’ın Kurumsal Modeli Aylık 440 Dolara Kiralanacak

İçeriğin Devamı Aşağıda

Softbank, 1 Ekim’den itibaren insansı robotu Pepper için ön siparişleri almaya başlayacak. Firma açıklamasına göre ‘Pepper for Biz’ aylık 440 dolara kiralanacak. Anlaşmalar 36 aylık, bu da işletmelerin Pepper’ın kirası için 15940 dolar harcaması anlamına geliyor.  Geçen ay, Alibaba ve Foxconn tarafından 236 milyon dolar yatırım yapılan SoftBank Robotics Holdings’in %40 hissesi bu iki yatırımcı arasında paylaşılıyor. Geri kalan %60 ise hala Softbank’in elinde. Üç firma Pepper ve Softbank’in diğer çalışmalarını uluslararası piyasaya taşımayı hedefliyor.

Pepper’ın tanesi 1610 dolar ederindeki tüketici versiyonu 20 Haziran’da satışa sunulduktan sonraki bir dakika içerisinde tükendi. Pepper’ın kişisel versiyonu insan duygularını algılayabilmesi ve ifade edebilmesi ile arkadaş olma amacıyla üretilmiş.

Robotlarla arkadaş olma fikri kulağa biraz fazla ‘Jetgiller’ geliyor olabilir ancak PepperJaponya’daki huzurevleri gibi çalışan eksikliğinin olduğu yerlerde yaşlılarla iletişim kurmak gibi önemli görevler üstlenebilir.

‘Pepper for Biz’ karşılama ve müşteri ilişkileri uygulamalarıyla birlikte gelecek. Pepper gelenleri karşılayabilir, ürünleri tanıtabilir, ve oyunlar oynayarak müşterileri eğlendirebilir, üstelik bu esnada gelen tepkileri kaydeder.

Kaynak: http://techcrunch.com/2015/07/30/pepp...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0