Görüş Bildir
Haberler
Sizin de mi Aklınız Sorularla Dolu? Tüp Bebek Hakkında Bu Zamana Kadar Sorulmuş 8 Soru ve Cevabı

Sizin de mi Aklınız Sorularla Dolu? Tüp Bebek Hakkında Bu Zamana Kadar Sorulmuş 8 Soru ve Cevabı

Neupharma
10.07.2019 - 18:05

1. Tedaviye ne zaman başlamam gerekir?

Tetkikler sonucu infertilite (kısırlık) ya da bebek sahibi olmanın önüne geçen başka hastalıklarla ilgili tanısı konulmuş bir kişiyseniz, doktorların vereceği kararla tedaviniz başlayabilir. Tüp bebek kararı verilmişse kadının adet günü hesaplaması yapmasına gerek kalmadan istenilen herhangi bir süreçte başlayabilirsiniz.

2. Bebek sahibi olmak için deneyip başarısız oluyoruz. Ne kadar süre sonra tüp bebek düşünmeliyiz?

Çiftlerin bir yıl süreyle çocuk sahibi olmayı hedefleyip başarısız kalma durumu kısırlık olarak adlandırılır. Bu durumda 45 yaş altı ve yumurtalık rezervleri olan kimselerseniz tüp bebek tedavisine başvurulabilir.

3. Tedaviye başlamadan önce neler isteniyor ve neler yapılıyor?

Öncelikle kısa bir bir test aşamasından geçiriliyorsunuz. Bu testler;

  • Erkeğe uygulanan bir sperm ölçüm testi

  • Yumurtlama durumunun kontrol edilebilmesi için kadına uygulanacak kan ve hormon testleri

  • Tüplerin açık ve rahim içerisi durumun normal olup olmadığını ölçümleyen testler

4. Tüp bebek tedavisinin başarılı olup olmadığını nasıl anlıyoruz?

Birinci faz olan laboratuvarda döllenme işlemi başarıyla sonuçlandıysa ardından ikinci faz olan biyokimyasal gebelik kısmının gerçekleşmesine odaklanılır. Gebeliğin de gerçekleşmesinin ardından ultrasonla ve testlerle takip edilebilen bir gebeliğe adım atmanız hedeflenir. Doğumunuzun da başarılı geçmesiyle süreç tamamlanır.

5. En fazla kaç kez bu tedaviyi olabilirim?

Herhangi bir deneme sayınız yoktur. Ancak 3 denemeye kadar başarı elde edilemezse ilerideki yapılacak tedavilerin başarı oranlarının da düşük olabileceği ihtimali düşünülmelidir.

6. Tüp bebek tedavisinin başarılı olmasının ardından doğacak bebeğimin diğer bebeklerden herhangi bir farkı var mıdır?

Tüp bebek kadının yumurtası ve erkeğin sperminin laboratuvar ortamında döllenmesiyle yapılan bir tedavidir. Bu tedavide tek farklı kısım; döllenmenin doktor kontrolünde gerçekleştirilmesidir. Gebelik başladıktan sonraki evre ise, normal gebelikten farklı değildir.

7. Sonuç alınması ne kadar sürer?

Tedavinin tüm aşamaları gerçekleştirilip embriyolar anne rahmine transfer edildikten sonra 12 gün beklemenizin ardından kan testiyle gebelik sonucu alınır.

8. Hamile kalmadan önce erkek ve kadın nasıl beslenmelidir, hangi takviyeleri almalıdır?

Bu süreç içinde sizi ve bebeğinizi en doğru şekilde besleyen takviye gıdalar NeuPharma'dan gönül rahatlığıyla tercih edilebilir.

Baba olmak isteyen erkeklere, hamile kadınlara, hamile kalma şansını artırmaya çalışan anne adaylarına yönelik takviye gıdalar üreten NeuPharma’nın tüp bebek tedavisiyle ilgili merak ettiğiniz tüm soruları detaylıca cevapladığı bilgilendirme sayfası için tıklayın.)