Görüş Bildir
Haberler
Size İyi Gelecek Kış Seyahat Rotaları Bu İçerikte!

Size İyi Gelecek Kış Seyahat Rotaları Bu İçerikte!

cihan taştan
02.12.2022 - 10:05

Yazı ayrı dert kışı ayrı dert olan kalabalık, gürültülü şehir hayatından uzaklaşmak, iş temponuza kısa da olsa bir mola vermek istiyorsanız ya da atadan dededen öğrendiğimiz ''kışın tatil yapılmaz'' öğretisinin dışına çıkmak istiyorsanız size ''kışın da olur'' dedirtecek muhteşem rotalar hazırladık!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Yedigöller

10. Yedigöller

Muhteşem yağmur ormanlarını andıran doğasıyla toprak kokusunu doruklarında hissedeceğiniz bir atmosfer! İstanbul'a yaklaşık 350 km mesafede bulunan Bolu Yedigöller yazın günü birlikçi akınıyla görece kalabalık olsa da kışın doğayla baş başa muhteşem bir tatil imkanı sunuyor. Üstelik çoğu kamp alanında ateş yakmak yasakken, Yedigöller'de ateş yakmak için varil bile alabiliyorsunuz.

9. Abant Gölü

9. Abant Gölü

Sıradaki adresimiz Abant Gölü! İstanbul'a yaklaşık 260 km mesafede bulunan Abant Gölü, Yedigöller'deki gibi sık orman sevmiyorsanız sizin için doğru adres! Devasa göl manzarası yanında başınızı çevirdiğinizde muhteşem bir dağ kadrajınıza girecektir. Kamp alanı hizmeti sunan Abant'ta aynı zamanda bungalov evlerinde de kalabiliyorsunuz.

8. Oylat Kaplıcaları

8. Oylat Kaplıcaları

Soğuktan kardan kıştan pek haz etmem, ben konforlu bir tatili seviyorum diyorsanız buyrun size göre bir doğal termal su kaynağı! İstanbul'a 240 km mesafede bulunan Bursa İnegöl'de sağlık turizminin tadını çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda araya küçük bir macera sıkıştırabileceğiniz Oylat Mağarası'nı görmeden ve önünde bir demleme çay içmeden dönmeyin!

7. Kartepe

7. Kartepe

Termal tatiller, huzur vs. güzel ancak ben aksiyondan yanayım diyorsanız sizi hemen Kartepe'ye alalım. Ortalama 160 km'lik bir yolculukla İstanbul'dan çok rahat ulaşabileceğiniz Kartepe'de kayak yapma şansı yakalayın. Teçhizat sahibi değilseniz üzülmenize gerek yok! Kayak odalarında günlük ya da saatlik olarak ekipman kiralayabilirsiniz.

6. Çifte Şelale - Delmece Yaylası

6. Çifte Şelale - Delmece Yaylası

İstanbul'a yaklaşık 130 km mesafede bulunan Çifte Şelale ve hemen yanında Delmece Yaylası! Bu iki doğa harikasında yazın yüzme şansınız varken kışın karların arasından akan sakin dereyi ve devamındaki devasa şelaleyi ziyaret edebilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Çınarcık

5. Çınarcık

İstanbullular için bir adım ötesi Yalova! Termal tesislerin en iyi örneklerini barındıran Yalova'da, kışın dondurucu soğuğunda havuza girmeyi kim istemez! Karlar altında buharlar yükselen sıcacık havuzda eksi derecelere meydan okuyun!

4. Eğirdir Gölü

4. Eğirdir Gölü

Gözümüzü biraz daha uzağa çevirdik ama özgürlük dediğin şey evden uzaklaşmak değil midir! Isparta Eğirdir yaklaşık 560 km'lik bir yolculuk ve bu yolculuğa değecek muhteşem balık lokantaları... Bazı yıllarda gölün tamamen donduğuna bile şahit olabileceğiniz bu doğa harikasını görmeden kış tatilinin hakkını verdim demeyin!

3. Kapadokya

3. Kapadokya

Daha önce hiç 'cave hotel'de kaldınız mı? Sizi inanılmaz görsel bir şölenle karşılayacak ve kayadan oyulmuş bir mağara evde yaşama hissini tattıracak Kapadokya'ya davet ediyorum! Nejat İşler ile Haluk Bilginer'in rol aldığı bir başyapıt olan Kış Uykusu filminin çekildiği atmosferi doyasıya solumak istiyorsanız mutlaka burayı görmelisiniz!

2. Kazdağları

2. Kazdağları

Memleketimizin akciğerleri olan Kazdağları size kışın da inanılmaz bir tecrübe sunuyor. Peş peşe dizilmiş kamp alanları bulunan Kazdağları'nda camdan bir küre içinde yoga yapmanıza imkan tanırken isterseniz karlar içinde akan dingin bir dereye de komşu olabilirsiniz.

1. Uludağ

1. Uludağ

Anlat anlat bitiremeyeceğimiz yüce keşiş dağımız Uludağ! Bungalovda yada otelde mi kalmak istiyorsun, hayır, çadır kuracağım ben mi diyorsun, yoksa şimdi snowboard zamanı mı diyorsun? Kış festivalleri ve eğlenceler de cabası! Kış tatili için aklına ne geliyorsa onu Uludağ'da bulman mümkün!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
9
6
4
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hüseyin Örnek

Bir taraf karnı şiş zeka bilim v.s ile uğraşan camışları. Bir taraf açlıktan kavga edip, mal mal herkesin dediğine kanan camışları. En önemlisi ortası. Mumla... Devamını Gör