Görüş Bildir
Haberler
Size Ebeveynlik Konusunda Işık Tutacak Bebek Gelişim Kitapları

etiket Size Ebeveynlik Konusunda Işık Tutacak Bebek Gelişim Kitapları

Tuğba Erdem
17.04.2022 - 18:12

Günümüz imkanlarında bilgiye ulaşmak daha kolay olduğu için bilgili bir ebeveyn olmak da eskiye oranla daha kolay diyebiliriz. Kiminin çocuğu oluyor, annesinden veya akrabalarından duyduğu gördüğü bilgileri sorgulamadan uyguluyor. Peki bu bilgiler ne kadar doğru? Özellikle bebekliğin ilk dönemleri hakkında sizi bilgiye doyuracak kitapları sizin için derledik. Keyifli okumalar. 

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 9 Aylık Bekleyişin Heyecanı Hamilelik Günlüğü

1. 9 Aylık Bekleyişin Heyecanı Hamilelik Günlüğü

Hamilelik bir kadının en özel zamanıdır. Hamilelik günlüğü, bu özel zamanda onun neler yaşayacağını, annenin ve bebeğin geçireceği evreleri gün gün anlatan çok özel bir çalışma. Annenin hamileliği boyunca yazacağı sayfalarla birlikte unutulmaz bir anı kitabına da dönüşecek olan bu kitap, annelerin hamilelikleriyle beraber yanlarından ayırmayacakları bir başucu kitabı olacak. Tüm bu süreci öğrendiklerinizi yazmak için bir günlükle başlayın bence. 

Buradan satın alabilirsiniz.

2. Keşke Anne Babam Da Okusaydı Dediğiniz Bir Kitap

2. Keşke Anne Babam Da Okusaydı Dediğiniz Bir Kitap

Yazarın ifadeleri şöyle: “Bu basit bir ebeveynlik kitabı değil. Bu kitap, çocuklarımızla nasıl ilişkilerimiz olduğu, iyi bağ kurabilmeyi neyin engellediği ve bu bağın nasıl geliştirilebileceği hakkında. Bu kitap, bizim nasıl yetiştirildiğimiz ve bunun bizim ebeveynliğimiz üzerindeki etkileri, yapacağımız hatalar özellikle de hiç yapmak istemediklerimiz ve bunlarla ilgili ne yapmamız gerektiği hakkında. Bu kitapta ebeveynlikle ilgili püf noktalar veya kestirme yollar bulamayacaksınız, hatta bu kitap bazen sinirinizi bozup, sizi öfkelendirebilir veya daha iyi bir ebeveyn olmanızı sağlayabilir. İlk ebeveyn olduğum zamanlarda okumuş olmayı dilediğim ve keşke annem babam da okumuş olsaydı dediğim kitabı yazdım.”

Buradan satın alabilirsiniz.

3. Uykusuz Anne Kalmasın-Ağlatmadan Uyku Eğitimi

3. Uykusuz Anne Kalmasın-Ağlatmadan Uyku Eğitimi

'Her çocuk uyur, paniklemeyin” diyen pedagog Tansu Oskay’ın kaleme aldığı Uykusuz Anne Kalmasın–Ağlatmadan Uyku Eğitimi annelerin kâbusa dönüşen “Çocuğum uyumuyor!” kaygılarını pozitif ebeveynlik yaklaşımıyla kolayca gideriyor.

Kullanıcı yorumu: 'İlk aldığım da parası fazla gelmişti okuyunca yanıldım harika bir kitap herkes alıp okumalı.'

Buradan satın alabilirsiniz.

Uyku ile ilgili diğer kitapları da buradan inceleyebilirsiniz.

4. Doğmamış Çocuğun Gizli Yaşamı

4. Doğmamış Çocuğun Gizli Yaşamı

Bebeğinizin sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesini diliyorsunuz.

Peki bu dileğinizin gerçekleşmesi için ana rahminde geçirdiği dönemin bıraktığı derin izlerin hayatını nasıl etkileyeceğini ve yapabileceklerinizi yeterince biliyor musunuz?

İnsanın bilinçli bir varlık olma yolculuğu, ana rahmine düşmesiyle başlar. Bu dokuz ay boyunca olanlar, ruhsal ve fiziksel kimliğinin oluşmasında belirleyicidir. Bütün bunları bilimsel araştırmalarla ortaya koyan öncü hekim Dr. Verny, bu kitapla müstakbel ana babalara çok değerli bir armağan sunuyor.

Buradan satın alabilirsiniz.

5.

5.

Kim şu en iyi anne dediğimiz kişi? Bebeğini hiç ağlatmayan mı? Çocuğu yemek seçmeyen anne mi en mükemmel, sabaha kadar deliksiz uyuyan mı? Buldum! Çocuğunu tam on sekiz aylıkken tuvalete alıştıran anne olmalı en mükemmeli! Belki de hiç TV izlettirmeyendir en iyisi. Sence kim bu en iyi anne? Kim biliyor musun? Okuyup görelim bakalım kimmiş… Diyerek başlıyor kitabına Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal… Hepimizin Akademisyen Anne diye tanıdığı bir anne o. Çocuk sahibi olmak isteyenlere, annelere, anne olacaklara, aslında çocuk ve sevgiyle işi olan herkese sesleniyor kitabında. Korkma! İyi Bir Annesin sizin de tüm endişelerinizi alıp götürecek… Anne olmakla ilgili her şey bu kitapta… Elma Yayınevi bu ay sizlere yeni bir kitapla daha “merhaba” diyor. Keyifli okumalar… 

Buradan satın alabilirsiniz. Benzer kitapları da buraya ekledim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hamilelik, Doğum Ve Bebek Bakım Kitabı

6. Hamilelik, Doğum Ve Bebek Bakım Kitabı

'Yüreğe dokunan bir yürek Ayşe hanım. Annelerin annesi... Tüm bebeklerin yaşayan meleği Ayşe hanım. İlk doğumum olduğu için ne kadar okusam da, araştırsam da her inandığım isim, doktorum, herkes, herkes Ayşe Öner diyordu bana... O kadar güven veren bir insan ki Ayşe hanım, ilk dersimiz ve devamı ard arda geliverdi... Dokuz ayın her evresini... Doğumun tek başrolü doğru nefes almanın önemini ve uygulamasını... Tüm bedenimde ve ruhumda yaşadığım değişimlerin gerçek sebeplerini... Normal doğumun önemini... Anne sütünden, bebeğimin ilk banyosuna kadar çok şeyi Ayşe hanımdan öğrendim ben. ... Ve son sözüm: Elinizde bulunan kitaba sahip olduğunuz için çok şanslısınız. Her sayfası değerli, yılların tecrübesi ve bilgi birikimi ile oluşmuş. Anne ve anne adayları için vazgeçilmez bir rehber kitap olacaktır.' Gülben Ergen Erdoğan

Satın almak için tıklayın!

7. Sevmek Yetmez & Çocuk Yetiştirmedeki Eksik Parça

7. Sevmek Yetmez & Çocuk Yetiştirmedeki Eksik Parça

Çocuklarımızı çok seviyoruz bunda şüphe yok. Fakat sorumluluklarının bilincinde ve kendi kendine yetebilen bireyler yetiştirebiliyor muyuz? Çocuklarımız sorumluluklarını yerine getirmediklerinde mızmızlandıklarında birbirleriyle kavga ettiklerinde yemeklerini yemediklerinde ya da bizi dinlemediklerinde onlara büyük tolerans gösteriyoruz. Bazen de buna gücümüz yetmediğinde patlıyoruz. Kızıyor bağırıyor tehditler savuruyoruz. Sonra da bunları yaptığımız için kendimizden nefret ediyoruz. Tüm bu sorunlar doğru dili kullanmamamızdan kaynaklanıyor. Çocuklar doğru dili kullanmadığımızda bizi dinlemiyor. Böyle olduğunda da işler sarpa sarıyor. Mesela odasını onun yerine biz toplamak zorunda kalıyoruz. Ama bu hem yorucu hem de sürdürülebilir değil. Ayrıca sonradan kendimizden nefret etmemize sebep olacak öfke patlamalarına da sebep oluyor. Doğru iletişim olduğunda ise tüm sorunlar kendiliğinden çözülüyor. Çocuklar ebeveynlerini dinlemeye ve sorumluluklarını yerine getirmeye başlıyor. Anne ve babalar da asıl yapmaları gerekenlere odaklanabiliyor. Öfke patlamaları ve sonrasında gelen pişmanlıklar ortadan kayboluyor. Sevmek yetmez kitabı çocuklarla doğru iletişimi nasıl kuracağımızı anlatıyor. Anlatılan yöntemler onlarca yıldır başarıyla uygulanıyor. Kitap gerçekten yaşanmış sayısız örnek diyalog ve olayı da barındırıyor. Böylelikle anne ve babalar en sık karşılaştıkları durumlara verdikleri yanlış tepkileri görebiliyor ve doğru olanları öğrenebiliyor. Sürekli çocuklarımızın yanında olamayacağız karşılaştıkları engelleri onların yerine ortadan kaldıramayacağız. Kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler yetiştirmemiz gerekiyor. Çocuklarımızı sevmemiz bunun için yeterli değil. Onlarla doğru ve etkili iletişim kurmayı da bir an evvel öğrenmeliyiz. Hem çocuklarımız hem kendimiz için.

Satın almak için tıklayın!

8. Annelik Yolculuğunda Beslenme

8. Annelik Yolculuğunda Beslenme

Sağlıklı Beslenme Doğumdan Önce Başlar Hamilelikte yemeniz ve yememeniz gerekenler, bebeğinizin sağlıkla büyümesi için atmanız gereken adımlar ve sağlıklı beslenmeyi yaşam biçimi haline getirmek için bilmeniz gereken tüm ipuçları... Hamile olduğunuzu öğrendiniz ve heyecanla bebeğinizi bekliyorsunuz. Peki şimdi ne olacak? Kendinizi ve bebeğinizi sağlıklı tutmak için nasıl beslenmelisiniz? İdeal hamilelik kilosunda olabilmek için neler yapmalısınız? Doğum sonrasında sizi ne bekliyor? Hamilelikte beslenme ile ilgili aklınızdaki soruların cevabını ayrıntısıyla bulabileceğiniz Annelik Yolculuğunda Beslenme, kendinizin ve bebeğinizin sağlığına özen göstermek için ihtiyaç duyacağınız tüm yolları anlatıyor. Müge Özyurt hem uzman diyetisyen hem de bir anne olarak bu unutulmaz dönemde size eşlik ediyor.

Buradan satın alabilirsiniz.

9. Yeni Annelere Mucize Çözümler

9. Yeni Annelere Mucize Çözümler

“Yeni Annelere Mucize Çözümler” kitabıyla Tracy Hogg geri dönüyor! Ve siz ebeveynlere, bebekleriyle doğumu izleyen birkaç hafta içinde gerçek anlamda iletişim kurabilmeleri için ihtiyaçları olan araçları sunuyor.

Şimdi siz de Hogg’un basit, kolayca ulaşabileceğiniz programlarından yararlanıp şu soruların cevaplarını öğrenebilirsiniz: Ailenin her bir üyesinin hayatını daha kolay ve mutlu hale getirecek bir programla bebeğinizi nasıl besler, oynatır ve uyutursunuz?

Buradan satın alın!

10. Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler

10. Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler

'Arka kapaktan bir bebek edinmeyi tasarladıkları andan başlayarak doğum sonrası döneme kadar annelerin ve babaların merak ettiklerini güvenilir biçimde yanıtlayan bir gebelik rehberi. Açık, kapsamlı ay ay düzeniyle hazırlanmış. 'Bebek bekleyen annelerin mutlaka okuması gereken harika bir kitap.' - Dr. Richard Aubry

Hekim seçiminden gebelik teşhisine, egzersizden doğum seçeneklerine, ikinci gebelikten ikizlere, gebelik sırasında cinsel ilişkiye kadar pek çok konuda yararlı bilgiler veren bu kitap gebelik sırasında sık sık ya da ender görülen pek çok semptoma da değiniyor. Yüzlerce soruya rahatlatıcı yanıtlar: 

- 35 yaşından sonra bebek sahibi olmak güvenli mi? 

- Gebe olduğumu öğrenmeden önce içtiğim içkiler bebeğime zarar verir mi? 

- En fazla kaç kilo almam normaldir? En az kaç kilo almalıyım? 

- Bebeğim pek tekmelemiyor, bu normal mi? 

- Doğumun başladığını fark edebilecek miyim? 

Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler'de.

Buradan satın alabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sütünüzü Nasıl Artırırsınız?

11. Sütünüzü Nasıl Artırırsınız?

'Dünya çapında ünlü olan “Making More Milk” kitabının Türkçe olmasına çok sevindim. Emziren kişilerin birçoğu sütünün yetersiz olduğunu düşünür. Bazen yanlışlıkla... Bu kapsamlı kitap, süt üretiminin temel prensiplerini anlatıp gerçekten bir sorun olup olmadığını anlamanızı sağlıyor ve sütün yetersiz olduğu durumlarda sebeplere göre uygun stratejileri adım adım anlatıyor. Lisa Marasco ve Diana West yıllar boyunca La Leche League ( LLL) International Liderleri olarak emziren annelere destek vermiş olan iki yazardır. LLL felsefesini yansıtan, kadının gücüne inanan bu kitabı süt üretmekte zorlanan kadınlara ve tüm emzirme danışmanlığı yapanlara önermek isterim. Faydalanan çok olsun.' -Prof. Dr. Gülnihal Şarman

Satın almak için tıklayın!

12. Doğumun Sessiz Çığlıkları

12. Doğumun Sessiz Çığlıkları

Uzun yıllar boyunca, tüm dünyada doğum hizmetlerini etkileyen korku kültürünün ve bu yüzden ebelerde oluşan gerilimin doğrudan ve dolaylı olarak doğum sırasında yardımcı oldukları kadınlara ve onların ailelerine aktarıldığına dair endişeler artmaktadır. Artan korkunun sonuçları arasında, annenin ve ailesinin, bakım verenler için potansiyel düşman haline gelmesi ve savunma moduna geçilmesi sayılabilir. Ayrıca kadın doğum hizmetlerinde hakim olan risk yönetimi ve 'evrak işleri', ebeleri anne yerine, kayıtlara öncelik vermeye yöneltmektedir. Bu gibi faktörler, kadın doğum hizmeti alan taze anneler ve bu hizmeti veren ebeler arasında gelişen memnuniyetsizliği artırmaktadır. Öte yandan nezaket, şefkat ve karşılıklı saygı göstermenin sağlık hizmeti ortamlarında verimliliği, etkinliği, tecrübeyi ve personelin moralini artırdığına dair kanıtlar gün geçtikçe çoğalmaktadır. Doğumun Sessiz Çığlıkları hassas, şefkatli ve yüksek kalitede doğum hizmetleri sunma arayışında olan dünyanın dört bir yanındaki ebelere, kanun koyuculara ve kadın doğum hizmetlerini geliştiren kurumlara ilham vererek onlara pratik bilgiler ve öneriler sunmaktadır.

Buradan satın alın!

13. Bu Çocuk Aç!

13. Bu Çocuk Aç!

Bu Çocuk A. kitabı içeriği ek gıda hakkında merak ettiğiniz her şey. Doktor onaylı 117 bebek ek gıda tarifleri. Alanında uzman 8 değerli uzmanın yazıları. Anne sütüyle başlayan ve tüm ek gıda serüvenini anlatan yazılar ve anne tavsiyelerinden oluşuyor.

Satın almak için tıklayın!

14. Bebeklik Ek Gıda Tarif Kitabı Seti

14. Bebeklik Ek Gıda Tarif Kitabı Seti

Bebeğiniz anne sütü ve mamayı bıraktığında gıdaya geçiş döneminde neler yedireceğiniz konusunda endişelenmeniz çok normal. Acaba şunu yedirsem zararı olur mu, acaba bunları hangi sıklıkla yemeli diye düşünenlerdenseniz ek gıdaya geçişte sizin en yakın arkadaşınız olacak tarif kitabı setini buradaki linkte bulabilirsiniz. 

Kullanıcı yorumu: 

Harikaaa kesinlikle tavsiye ediyorum 6 aylık bebeğime ek gıda için hangi yemeği nasıl yapmalıyım derdinden kurtuldum o kadar güzel içerikli ve yapımı kolay ki hem de sağlıklı daha ne olsun 👌⭐️🤩

15. Bebekler Ne İster? 0-2 Yaş Bebekler İçin Ay Ay Gelişim Ve Sağlıklı Büyüme Rehberi

15. Bebekler Ne İster? 0-2 Yaş Bebekler İçin Ay Ay Gelişim Ve Sağlıklı Büyüme Rehberi

Bebek Manifestosu: Her ağladığımda ilgi görmeye, acıktığımda doyurulmaya, kirlendiğimde temizlenmeye, uykum geldiğinde sakin ve güvenli bir şekilde uyutulmaya, korunmaya ve özen gösterilmeye, bedensel ve zihinsel gelişimim için desteklenmeye ve ne olduğuma ya da ne yaptığıma bakılmaksızın karşılıksız sevilmeye hakkım var. Hayata sağlıklı ve mükemmel bir başlangıç yapabilmem için beni anlamana ihtiyacım var. Bebekler isterse annelerinin yapamayacağı hiçbir şey yoktur ama hangi durumlarda neler yapmaları gerektiğini bilen annelerin bebeklerine sunabileceği sağlıklı hayat kadar değerli bir hediye de yoktur. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Pınar Çakır tarafından en güncel bilgiler ışığında hazırlanan, altın öğütler ve zengin görsellerle bezeli bu kitap, bebeğinizin yenidoğan döneminden 2 yaşına kadar tüm gelişimsel evreleri ve temel gereksinimleri hakkında merak edilenleri cevaplıyor ve çiçeği burnunda ebeveynler için hayatlarının en güzel yolculuğunda yanlarından ayırmayacakları bir rehber olmayı amaçlıyor.

Satın almak için buraya tıklayın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Modern Bebek Bakımı

16. Modern Bebek Bakımı

Bebeğini kulaktan dolma bilgilerle büyütmek istemeyenler için ilk 12 aylık dönemde bebeğin gelişimi nasıl olmalı, üçer aylık dönemlerde bebeğin bakımı ve beslenmesi, uyku düzeni hatta sünnet konusuna bile değinen kitap çocuk sahibi olma serüveninizde elinizden tutacak, bir süre baş ucu kitabınız olacak. 

48,33 TL'ye satın almak için buradaki linke tıklayın.

17. Harika Haftalar

17. Harika Haftalar

Bebeğinizin ilk 20 ayındaki en önemli gelişim haftalarını destekleme ve bu 10 zorlu evreyi büyülü sıçramalara dönüştürme rehberi. Bu kitabı okuduğunuzda İlk 20 ay içinde tüm bebeklerin on büyük gelişim sıçraması gerçekleştirdiği tarihleri keşfedeceksiniz; dünyaya bebeğinizin bakış açısından bakacaksınız, her bir sıçramayı nasıl destekleyeceğinizi öğreneceksiniz, bebeğinizin huysuz, ilgi isteyen, ağlamaklı anlarında ona yardımcı olacaksınız, bebeğinizin davranışları için haftalık rehbere sahip olacaksınız.

Satın almak için buradaki linke tık tık!

18. Güvenli Bağlanma

18. Güvenli Bağlanma

Hayat bağlanmalardan ibarettir. Önce anneye… Sonra babaya… Aileye… Ardından “yaşama” ve “yaşamaya” bağlanma… Yaşama sevincini kaybetmiş kişiler bağlanamayanlardır. Birçok psikolojik sorunun kökeninde bağlanamamak ya da bağlanmanın şiddetini ayarlayamamak vardır. Ve bu duygusal kazanım ancak çocukluk yıllarında edinilir. Bebeğin, kendisini tümüyle bebeğine bırakmış annesinin kucağında huzur bulmasıyla başlayan, yetişkinlik yıllarında romantik bağlanmalara kadar devam eden hayatın ana çizgisidir bağlanma. Pedagog Adem Güneş yeni kitabı Güvenli Bağlanma’da insanın olmanın, kişilik gelişiminin, hayatın her döneminde sağlıklı ve doyum veren ilişkiler kurmanın esası olan “bağlanma” konusunu ele alıyor. Emzirmeden birlikte uyumaya, aidiyet ilişkisinden ayrılmaya, sütannelikten tuvalet eğitimine, farkında olmadan bebeğe hissettirilen duygusal ve psikolojik şiddetten baba-bebek ilişkisinin sınırlarına varıncaya kadar pek çok konuyu “bağlanma” çerçevesinde değerlendiriyor.

Kitaplığınıza mutlaka eklemeniz gereken ürünü buradaki linkte bulabilirsiniz.

19. Mutlu Bebek Yetiştirme

19. Mutlu Bebek Yetiştirme

Sevgi dolu ve bilgili bir yaklaşım ile iyi bir ebeveyn ol! Anlaşılır bir şekilde yazılmış bu kitap kendi çocuklarını yetiştirme konusunda onların kalplerinde zihinlerinde ve genlerinde derinlerde gömülü bilge anneliği güçlendirir. Bu kitap çocukları için mutlu olma sürecini kolaylaştırmak isteyen ebeveynler için bir yol göstericidir. Mutlu güvenli ve sevilen bir bebek mutlu iyi ayarlanmış ve sevgi dolu bir yetişkin haline gelecektir. Yeni doğan bir bebeğin narin dünyasını büyük bir anlayış ile aileler burada ebeveynlik için bağlanma tarzı ile ilgili rehberlik ve destek bulabileceklerdir.

Hemen satın almak için buraya tıklayın!

20. Bana Hazır Mısın Anne?

20. Bana Hazır Mısın Anne?

Yaşamının ilk dokuz ayını anne karnının güvenli ortamında geçiren bir bebek, doğduğu anda kendini, hiç tanımadığı bir dünyada bulur. Bu dünya ile güvenli bir ilişki kurması için, kişiliğinin ve ruhsal yapısının oluştuğu ilk bir yıl çok önemlidir. Bu özel dönemde anne, bebeğine olabildiğince ilgi ve şefkat göstermelidir. Sevildiğini, istendiğini ve beğenildiğini hisseden bebek, gelecekte mutlu ve huzurlu bir yetişkin olacaktır. Bana Hazır mısın Anne?, anne ve bebek arasına mesafe koyan günümüz hayatını sorguluyor, ebeveynlere dayatılan pek çok görüşün aslında doğru olmadığını, anne-bebek ilişkisinde ‘eskiye’ dönmenin bebek için çok daha sağlıklı sonuçlar doğuracağını savunuyor

Kitaplığınızda yerini alması için buraya tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Bebek Sahibinin El Kitabı

21. Bebek Sahibinin El Kitabı

Keşke bebekler yanlarında bir elkitabıyla doğsalardı. Herkesin merak ettiği 365 pediatrik soruyu 40 yılı aşkın süredir bu konuda araştırmalar yapan Dr. Bud Zukow yanıtlıyor. Bebeğim hiç uyumayacak mı? Bebeğimizi nasıl bir rutine oturtabiliriz? Katı yiyeceklere ne zaman geçmeliyiz? Ne kadar ağlaması normaldir? Ebeveyn olmaya alışacak mıyım? Bebek Sahibinin El Kitabı, Dr. Zukow'un deneyimleriyle sizlere cesaretli çözümler ve tavsiyeler sunuyor. Böylece birçok can alıcı konu çözüme ulaşıyor. Bebek Sahibinin Elkitabı, ilk günden birinci yılın sonuna kadar akılcı, zeki ve zorlayıcı sorularınıza yanıtlar bulacak, gece ve gündüz uygulayabileceğiniz taktikler sunacak. Her bir soruda, kendi doktorunuzu arayıp ondan kendiniz ve bebeğiniz için doğru kararlar vermenizi sağlayacak yanıtlar alıyor gibi hissedeceksiniz.

Satın almak için buraya tıklayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın