Görüş Bildir
Haberler
Sivas'ta Emekli Çift, 5 Milyon TL'lik Birikimini Cami İçin Bağışladı: 'Yemedik, İçmedik Biriktirdik'

etiket Sivas'ta Emekli Çift, 5 Milyon TL'lik Birikimini Cami İçin Bağışladı: 'Yemedik, İçmedik Biriktirdik'

Sivas'ta yapımına başlanan Merkez Camii ve Külliyesi'ne emekli Feyzullah-Feride Muntazam çifti tarafından 5 milyon 300 bin liralık bağış yapıldı. 90 yaşındaki Feyzullah Muntazam, 'Yemedik içmedik biriktirdik' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sivas’ta yaşayan emekli hayırsever Feyzullah-Feride Muntazam çifti, Merkez Camii ve Külliyesi’ne bağışladıkları 5 milyon 300 bin lirayı Vali Salih Ayhan’a teslim etti.  

Vali Ayhan, paranın dekontunu hayırseverden teslim alarak, dernek makbuzunu da aileye teslim etti.

"Yıllarca yurt dışında çalıştık, çabaladık"

"Yıllarca yurt dışında çalıştık, çabaladık"

Uzun yıllar eşiyle birlikte yurt dışında işçi olarak çalışan 90 yaşındaki Feyzullah Muntazam, tüm birikimlerini cami inşaatına bağışladı. 

Feyzullah Muntazam, “Yıllarca yurt dışında hanımla birlikte çalıştık, çabaladık. Yeri geldi memleket hasreti çektik, yeri geldi Sivas’ın özlemini duyduk. Yemedik, içmedik biriktirdik. Herkese faydamız dokunsun istedik. Sizin de emeğinizi, gayretlerinizi görünce tüm birikimimizi bu camiye bağışlama kararı aldık. Bu parayı gönül rahatlığı ile bağışlıyoruz, çok mutluyuz. Allah herkese bu duyguyu yaşamayı, yaşatmayı nasip etsin. Rabbimize şükürler olsun” diye konuştu.

Vali: 'Sivaslıların genetiğinde var'

Vali: 'Sivaslıların genetiğinde var'

Hayırsever aileye teşekkür eden Vali Salih Ayhan, 'Bugün çok hayırlı bir iş için buradayız. Hayırsever büyüklerimiz, yıllardır bankada muhafaza ettiği dünyalık tüm birikimini, Sivas için Sivaslı için anlamlı olan, Sivas'ın ortasına inşa ettiğimiz Sivas Merkez Camii ve Külliyesi için bağışladı. Çok güzel ve özel bir duygu. İnsanoğlu için imrenilecek bir davranış. Rabbim, inanıyoruz ki onun amel defterini hem fani dünyada hem ebedi alemde hiçbir zaman kapatmayacak, Herkese de nasip olmaz. Allah sizlerden razı olsun. Sivas hayırseverliği ön planda olan bir şehir. Sivaslıların genetiğinde var bu hayırseverlik. İnşallah onların destekleri ile camimiz en kısa zamanda bitecek. Yaklaşık 5,5 milyon liralık bir bağış. Hayırsever büyüklerimizin isimlerini de her zaman hem kalbimizde hem de camimizin uygun bir yerine yazacağız. Her gelen geçen hem seni hem eşini hayırla yad edecek, bol bol dua edecekler. Buradan tüm varlıklı vatandaşlarımıza, imkanı olanlara sesleniyorum. Yalan dediğimiz, geçici dediğimiz bu dünyada yapacakları en güzel iş, güzel eserler bırakmak, bağışta bulunmak, hayırda yarışmak. İnşallah en kısa zamanda da camimizi bitireceğiz. Hayırseverimizle birlikte de kurdelasını kesip dua edeceğiz. Rabbim, sizlerden ve ailenizden razı olsun. Birinizi bin eylesin, ömrünüze bereket ve sağlık versin' diye konuştu.

2 bin 400 kişi aynı anda namaz kılabilecek

2 bin 400 kişi aynı anda namaz kılabilecek

Temeli 20 Temmuz 2020’de atılan Sivas Merkez Camii ve Külliyesi’nde, 17 bin metrekare alanda aynı anda 2 bin 400 kişinin namaz kılabilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
868
295
201
190
63
28
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gülce bilce

Amca bi okul yaptırsaydın ya insan isterse her yerde namaz kılar, cami olması şart değil.

pena

ah be dedem. badem bıyıklılar altına audi çekecek, nargile kafelerde, kebapçılarda gömecekler senin parayı. ah dedem mal dedem

King in the East

çocuk okutsaydın ne bileyim bir okul açsaydın, bir köye yol mol yaptırsaydın, bir yere hastane yaptırsaydın ya da hasta birilerinin masraflarını karşılasaydı... Devamını Gör