Görüş Bildir
Haberler
Şırnak'taki PKK Saldırısında Yaralanan 3 Kişi Öldü

Şırnak'taki PKK Saldırısında Yaralanan 3 Kişi Öldü

Ulaş
26.09.2015 - 13:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şırnak Valiliği, önceki gün Beytüşşebap ilçesinde 2 askerin şehit düştüğü saldırılarda yaralanan 3 sivilin de hayatını kaybettiğini açıkladı. Çatışma bölgesindeki yaralıları almaya giderken öldürülen ambulansın şoförüyle birlikte, hayatını kaybeden sivil sayısı 4'e yükseldi.

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, PKK'lıların önceki gün ilçede eş zamanlı düzenlediği saldırılarda 3 vatandaş, 11 polis, 8 asker ve 1 korucu yaralandı. Uludere Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı vatandaşlar kurtarılamadı. Böylece iki gün süren çatışmalarda biri ambulans şoförü 4 sivil hayatını kaybetti.

Önceki gün gece saatlerinde, 8'inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı'na bağlı Ayvalık Jandarma Tabur Komutanlığı'na PKK'lılar havan, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırmış, çıkan çatışmada 1 Uzman Çavuş şehit düşmüştü.

Ertesi gün sabah saatlerinde, ilçe kaymakamlık binasına, emniyet müdürlüğü ve jandarma komutanlığına eş zamanlı düzenlenen saldırıda da 1 Uzman Çavuş şehit olmuştu.

Ayrıca, çatışma bölgesindeki yaralıları almaya giden ambulansın şoförü, PKK'lılar tarafından öldürülmüştü. Bölgedeki operasyonlarda ise, 34 PKK'lı öldürülmüştü.

Polise roketli saldırı

Gece saatlerinde de PKK'lılar, Şırnak'ın Yeni mahalle Cizre caddesindeki polis aracına, el yapımı patlayıcı ve roketatarla saldırdı. Bu sırada, sepetli bir motosiklete yerleştirilen el yapımı bomba da patlatıldı.

Saldırıda yaralanan olmazken, bazı iş yerlerinin camları kırıldı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0