Görüş Bildir
Haberler
Sınırda Askerden Hendekli Önlem

Sınırda Askerden Hendekli Önlem

FreiGeist
22.06.2015 - 16:00 Son Güncelleme: 22.06.2015 - 17:12
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mardin'in Nusaybin ilçesiyle karşısındaki Kamışlı kenti arasındaki sınır bölgesine Türk askerleri hendek kazmaya başladı.

Mardin'in Nusaybin İlçesi ile hemen karşısında bulunan Suriye'nin Kamışlı kenti arasındaki sınır bölgesinin Türk askerleri tarafından hendek kazılmaya başlandı. İş makineleri tarafından hendek kazma çalışmaları sürürken, askerlerin bölgede güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Suriye'nin Kamışlı kentinin karşısında bulunan Nusaybin ilçesi sınırındaki mayınlı bölgeye Türk askerleri hendek kazıyor.

Nusaybin ile Şırnak-Cizre arasında bulunan ve daha önce yapılan ancak açılmayan yeni Nusaybin Sınır Kapısı kesiminde başlanan hendek kazma çalışmaları iş makineleriyle sürüyor.

İki metre genişliğinde ve 3 metre derinliğindeki hendek bugüne kadar yaklaşık 300 metre uzunluğunda kazıldı. Hendek kazma çalışmaları devam ederken, Türk askerleri de bölgede zırhlı araçlarla güvenlik önlemleri aldı.

DHA'nın haberine göre hendek, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye yasa dışı geçişlerin önlenmesi amacıyla kazılıyor.

Nusaybin ile Kamışlı arasına şubat ayında da, Kızıltepe ilçesi yönüne hendek kazılmıştı. Yine 2 metre genişlik ve 3 metre derinliği olan hendek yaklaşık 1 kilometreyi bulmuştu. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0