Görüş Bildir
Haberler
Sinefil Olmak İsteyen Gençlerin 30 Yaşına Gelmeden Önce Mutlaka İzlemesi Gereken 9 Film

Sinefil Olmak İsteyen Gençlerin 30 Yaşına Gelmeden Önce Mutlaka İzlemesi Gereken 9 Film

Aslı Sarıtaş
03.11.2022 - 16:13 Son Güncelleme: 29.09.2022 - 19:55

Perdeleri kapatıp ve yanınıza sevdiğiniz abur cuburları alıp film izlemek dünyanın en güzel hislerindendir. Her filmin ayrı bir güzelliği vardır. Ancak 30 yaşına gelmeden izlenmesi gereken bazı filmler bulunur. Biz de 30 yaşına gelmeden izlemeniz gereken filmlerin listesini buraya derledik. İşte, 30 yaşına gelmeden önce izlemeniz gereken ilham verici filmler.

Not: Açıklamalar Netflix ve Beyazperde platformlarından esinlenerek yazılmıştır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ucuz Roman- Pulp Fiction (1994)

1. Ucuz Roman- Pulp Fiction (1994)

IMDb: 8.9

Ucuz Roman, Honey Bunny ve Pumpkin adlı iki birbirine aşık genç çiftin hayatlarına hareket katmak istemesiyle başlar. Bu iki çift küçük bir soyguncudur. Ayrıca iki kaşarlanmış gangster, Vincent, Vega, Jules patronuna ödemeyi geciktiren sahtekâr genci vurmaya gider. İçlerinden Vincent patronun güzel ve genç karısına bebek bakıcılığı yapmakla görevlendirilir. Ortağı da suç yaşamına son vermeye karar verir. Cesur bir boksör de tam bu sırada para karşılığı hile yapmayı reddederek şehirden kaçar. Kader bu aykırı tipleri bir araya getirir.

2. Dövüş Kulübü- Fight Club (1999)

2. Dövüş Kulübü- Fight Club (1999)

IMDb: 8.8

Dövüş Kulübü'nün birinci kuralı, asla Dövüş Kulübü hakkında konuşma... Dövüş Kulübü'nün ikinci kuralı, asla ve asla Dövüş Kulübü hakkında konuşma... Hayatın sıradanlığına kapılmış sigorta memuru Jack, uykusuzluk hastalığından şikayetçidir. Bu problemini aşmak için grup terapilerine katılır. Orada Maya isimli bir kızla tanışır. Ardından da hayatını değiştirecek olan Tyler Durden ile tanışır. Gizemli yeni dostu Tyler ile gizli bir topluluk kuracaklardır. Böylece bastırılmış duygularının açığa çıkmasını sağlayacaktır.

3. Matrix- The Matrix (1999)

3. Matrix- The Matrix (1999)

IMDb: 8.7

Bu filmde bir yaşanan gerçek vardır, bir de yaşananın ötesinde olan gerçeklik... Biri rüyadır, diğeri ise Matrix! Matrix nedir sorusunun yanıtını arayan Neo adlı bilgisayar korsanı, bir beyaz tavşanın peşine takılır. Sonucunda da yaşadığı dünyayla ilgili gerçeği öğrenecektir. Tam olarak kavrayamadığı şeyler yaşamını kontrol etmektedir.

4. Başlangıç- Inception (2010)

4. Başlangıç- Inception (2010)

IMDb: 8.8

Leonardo DiCaprio 'nun başrolünü üstlendiği filmde, 'Domm Cobb' adında çok yetenekli bir hırsız konu alınmıştır. Uzmanlık alanı, zihnin en karanlık ve savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmasıdır. Bu uzmanlığı sevdiği çoğu şeyi kaybetmesine neden olmuştur. Yetenekli zihin hırsızı, aldığı son işinde hedefinin bilinçaltına bir fikir yerleştirecektir.

5. Felekten Bir Gece- The Hangover (2009)

5. Felekten Bir Gece- The Hangover (2009)

IMDb: 7.7

Felekten Bir Gece, Las Vegas'taki bekarlığa veda partisini konu alan eğlenceli bir yapımdır. Damadın kaybolması ve ona eşlik eden arkadaşlarının hovardalıkları ile gece biter. Ertesi gün kimse bir şey hatırlamamaktadır. Birbirinden eğlenceli bu 3 arkadaş ipuçlarından yola çıkarak ipin ucunun nerede kaçtığını bulmak zorundadır. En önemlisi de damadı bularak düğüne yetiştirmeleri gerekir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Parazit- Gisaengchung (2019)

6. Parazit- Gisaengchung (2019)

IMDb: 8.5

Parazit, yoksul bir ailenin kurnaz üyelerini konu alır. Park Ailesi çok zengindir. Kim Ailesi ise yoksulluk içerisinde yüzmektedir. Şans veya kader yoluyla bu iki aile bir araya gelir. Engin zekalarıyla Kim Ailesi çocukları Park Ailesi içerisindeki yerini alır. Park Ailesi neredeyse her şeyini kaybetmektedir. Ancak bu düzen bir tehditle karşılaşır. Vahşi ve zorlayıcı üstünlük savaşı çıkar.

7. Yeşil Yol- The Green Mile (1999)

7. Yeşil Yol- The Green Mile (1999)

IMDb: 8.6

Yeşil Yol, bir hapishane görevlisi ve mahkûmun hayatını anlatır. John Coffey isimli mahkûm korkutucu görünüme sahiptir. Paul Edgecomb hapishanede idam edilecek mahkûmları son görevine uğurlayan kişidir. Bir gün korkutucu görünümlü Coffey ile tanışır. Ancak korkutucu görünümlü adamın içinde saf bir ruh yatmaktadır. Karakteri hakkındaki ipuçları herkesi şaşırtacaktır.

8. Sil Baştan- Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

8. Sil Baştan- Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

IMDb: 8.3

Sil Baştan, ayrıldığı sevgilisinden kalan anıları sildiren bir adamın hikayesini anlatmaktadır. Eski kız arkadaşının deneysel bir prosedür ile anılarını sildirdiğini öğrenen adam, aynı deneyle kendi anılarını da sildirmeye karar verir. Ancak filmde adamın hafızası silinirken yaşanılan ilişki kalmıştır.

9. Bir Zamanlar... Hollywood'da- Once Upon a Time... in Hollywood (2019)

9. Bir Zamanlar... Hollywood'da- Once Upon a Time... in Hollywood (2019)

IMDb: 7.6

Yıl 1969'dur. Bir Zamanlar... Hollywood'da hit bir dizide oynamış erkek TV aktörünü konu almaktadır. Rick Dalton bir TV film aktörüdür. Dalton'ın hatta başarılı bir western dizisi bulunmaktadır. Ancak Rick kendini TV'den uzaklaştırıp film aktörlüğüne yönelmek istemektedir. Aktörün ve dublörünün fikirleri aynıdır. İkilinin yaşları ilerlemiştir. Hollywood'un yeni gözdesi Sharon Tate Rick'in komşusudur. Fakat Tate ve arkadaşları Charles Manson tarikatı tarafından katledilecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
6
4
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gülsu Beren Kolsuz

peki 7 hariç hiç birini izlemedim desem ; ) onun da ÇOK AZ BİR KISMI