Görüş Bildir
Haberler
Sindirime İyi Gelen Bitki Çayları

Sindirime İyi Gelen Bitki Çayları

merve
18.12.2014 - 15:12 Son Güncelleme: 18.12.2014 - 15:15

Zaman zaman herkeste meydana gelebilen sindirim sorunları, kişilerin günlük yaşamlarını olumsuz yönde etkiler. Yanlış beslenme alışkanlıkları ya da ani beslenme dengesi bozukluklarından kaynaklanan bu sorunların çözümünde yine beslenmeden yararlanılabilir. diyet yapan ya da kilo vermek için normalden daha az yemeye çalışan kişilerde sıklıkla karşılaşılan bu sorunlar, bazı bitki çayları ile doğal yollarla çözülebilir. Diyet esnasında alınmasında hiç bir sakınca bulunmayan bu bitki çayları ve iyi geldikleri sindirim sorunlarına aşağıda yer verilmiştir.

 Mide Bulantısına İyi Gelen Bitki Çayları

 Mide bulantısı, sindirim sistemi ile ilgili en sık yaşanan sorunlardan birisidir. Her yemek sonrasında ortaya çıkabilen bu durum genelde midenin şişkinliğinden dolayı kaynaklanır. Kişinin beslenme düzenini etkileyen bu durumdan kurtulması için tüketebileceği, mide bulantısına iyi gelen bitki çayları; nane çayo, zencefil çayı ve papatya çayıdır.

  • Nane çayı: Yemek sonlarında ağızda hoş bir tat ve koku bırakmak için çiğnenen taze nane, çay olarak tüketildiğinde midenin rahatlaması ve bulantısının geçmesinde etkilidir. İçinde bulunan mentol sayesinde mide kasılmaları ve diğer kontrolsüz mide hareketlerini engelleyerek midede rahatlık sağlar.

  • Zencefil çayı: Zencefil çayı, mide bulantısı ve kusmada oldukça etkili bir çaydır. Bu nedenle hamilelik döneminde de sabahları tavsiye edilen bu çay, uzun süren mide bulantılarının son bulmasında etkilidir.

  • Papatya çayı: Papatyanın rahatlatıcı ve sakinleştici etkisi, papatya çayında da mevcuttur. Orta dereceli mide bulantısı ve ağrıları için ideal olan papatya çayı ayrıca stres ve sıkıntıya bağlı mide rahatsızlıklarının da tedavisinde kullanılabilir.

Kabızlığa İyi Gelen Bitki Çayları

Bağırsak hareketlerinin yavaşlaması nedeni ile vücuttan atılacak ürenin bağırsaklarda fazla su emilimine maruz kalması sonucu oluşan kabızlık, kişilerin günlük hayatlarını olumsuz yönde etkileyebilir. Karında şişlik, mide bulantısı ve ağrı yapabilen bu sorun ile başa çıkmak için değişik bitki çaylarından yardım alınabilir.

  • Rezene çayı: Bağırsaklarda sertleşek dışarı atılamayan ürenin yumuşaması ve daha kolay şekilde vücuttan ayrılmasını sağlayan rezene çayı, aynı zamanda kabızlık döneminde oluşan ağrıların da hafiflemesinde etkilidir.

  • Kuşburnu çayı: İyi bir detoks çayı olan kuşburnu, vücutta biriken toksinlerin dışarı atılmasında sağladığı etki ile kabızlığa da iyi gelir. Kuşburnu gibi detoks özelliği bulunan, zencefil, ısırgan, karahindiba, ekinezya ve karanfil çayları da kabızlığa iyi gelen çaylardandır.

 İshale İyi Gelen Bitki Çayları

 Kişinin sürekli yorgun ve halsiz kalmasına neden olan ishal, vücutta fazla su kaybı yaşanmasına neden olarak kişilerin sağlığını olumsuz yönde etkiler. Bunun için bol bol sıvı alınması ve özellikle sıcakken içilmesi gerekir.

  • Yeşil çay: Lifli yapısı sayesinde ishale iyi gelen bitki çayları arasında ilk sırada yer alan yeşil çay, bal ile karıştırılarak içildiğinde daha çok etki gösterir.

  • Siyah çay: Vücudun kaybettiği sıvı miktarını yerine koymak için bol bol siyah çay içilebilir.

Kaynak: http://www.bakimlicilt.net/sindirime-...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
6
6
6
5
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın