Görüş Bildir
Haberler
Şimdiye Kadar Çinliler Tarafından Uygulanmış Tüyler Ürperten İşkence Yöntemleri

etiket Şimdiye Kadar Çinliler Tarafından Uygulanmış Tüyler Ürperten İşkence Yöntemleri

Nurseda Gerek
17.04.2021 - 07:45

Günümüzde insanlık suçu olarak tanımlanabilecek, yüzyıllar öncesinde mahkumlar üzerinde uygulanan Çin işkenceleri, dönemin şartlarında cezai yaptırım olarak uygulanmaktaydı. Şimdilerde kan donduran bu işkence yöntemleri, genellikle mahkumları sorgulamak için kullanılıyordu. 😱

Uyarı: Okuyacağınız bu içerik bazı kullanıcılar için rahatsız edici olabilir!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yavaş dilimleme/ Kesik cezası

Yavaş dilimleme/ Kesik cezası

Yavaş dilimleme olarak bilinen Lingchi işkence yöntemi, 1905 yılına kadar uygulanmış ve bu yıldan itibaren yasaklanmıştır. Bu işkencenin süresi bir günden birkaç güne kadar sürebilmekle birlikte oldukça acı verici işkenceler arasında yer almaktadır. Vücudun belirli bölgelerine atılan 1 cm'lik kesiklerle yapılan bu işkence, kalbe hançer saplanması ve mahkumun kafasının kesilmesiyle son bulmaktaydı.

Su damlatma

Su damlatma

Çin işkenceleri arasında en bilinen su damlatma, fiziksel bir işkencenin yanı sıra psikolojik bir işkence olarak da yer almaktadır. Sıkıca bağlanan mahkumun alnına belirli aralıklarla su ve asit damlatılarak gerçekleştirilen bu işkence yöntemi oldukça tedirgin ediciydi. Damlatılan su ve asidin sırası belli olmadığı için, mahkum tedirginlik duyuyordu. Psikolojik yanıyla oldukça rahatsız edici olan bu işkence, aynı zamanda aynı noktaya damlatılan asit ve suyla bölgeyi aşındırıyordu.

Kafa kesme

Kafa kesme

Neredeyse en bilinen idam türlerinden biri olan kafa kesme, Çin'de de mahkumlara sıklıkla uygulanan bir cezaydı. Halkın önünde ve kalabalık meydanlarda uygulanan bu ceza ile halkın gözü korkutulurdu. Bu idam şekli, mahkumun bir dut ağacına bağlanmasıyla başlanır ve daha sonra cellat tarafından kafası kesilerek sonlandırılırdı.

Ayak kesme

Ayak kesme

Çin işkenceleri, genellikle mahkumları sorguya çektirmek için kullanılırdı. Antik Çin döneminde uygulanan bir başka işkence yöntemi ise mahkumların ayaklarını kesmekti.

Parçalara ayırma

Parçalara ayırma

Parçalara ayırma yöntemi, Çin'de sıklıkla uygulanan işkence yöntemlerinden biriydi. Mahkumun bedenini parçalara ayırarak uygulanan bu işkence yöntemi, genellikle bedeni 8 parçaya ayırarak son bulurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hadım etme

Hadım etme

İlk örnekleri Sümerlere kadar dayanan hadım etme, Çin'de de sıklıkla uygulanan bir işkence biçimiydi. Erkeklerin cinsel organını keserek uygularken, kadınların ise cinsel organı dikiliyordu.

Tırnak sökme

Tırnak sökme

Tırnak sökme işkencesi, sık kullanılan bir işkence yöntemiydi. Bu işkence tırnaklarınızın kaldırılmasının ardından sökülmesiyle son buluyordu.

Damgalamak

Damgalamak

Akıl almaz işkence yöntemlerinden biri de damgalamaktı. Bu işkence kızgın demirlerin mahkumun vücuduna sert bir şekilde bastırılmasıyla uygulanıyordu.

Beden kesmek

Beden kesmek

Beden kesme cezası, kafa kesme kadar yaygın olarak kullanılan bir yöntemdi. Genellikle bir dut ağacından yararlanılan bu işkence yöntemlerinde, mahkum bir yere yatırılıyordu ve ardından cellat tarafından bedeni ikiye bölünüyordu.

Zehirlemek

Zehirlemek

Tüm işkence yöntemlerinin yanında zehirleme oldukça rahat bir ölüm şekli olarak gözükmekteydi. Bu işkenceyle mahkum zehirlenir ve ölüme terk edilirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Deri yüzme

Deri yüzme

Bıçak yardımıyla mahkumun derisini yüzerek yaşatılan bu işkence, özellikle kilolu insanlarda uygulanıyordu. Kökeni Çin'e dayanmasa da Çin'de sıklıkla uygulanan bu işkence yöntemiyle, mahkumun tüm derisi soyuluyordu.

Anüsten sopa sokmak

Anüsten sopa sokmak

Akıl almaz bir başka işkence yöntemi de mahkumun anüsünden sopa sokularak uygulanan bu cezadır.

Atlarla parçalatma

Atlarla parçalatma

En enteresan işkence yöntemlerinden bir tanesi de atlarla mahkumu parçalatma yer almaktaydı. Bu işkenceyle mahkumun bedeninin her bölgesi farklı bir ata bağlanıyor ve atlar aynı anda hareket ettiriliyordu. Bu işkence mahkumun vücudunun parçalara ayrılmasıyla son buluyordu.

Diri diri gömmek

Diri diri gömmek

Tarihin tozlu raflarında birçok bölgede kullanılan bu işkence, mahkumlar için yavaş bir ölüm şeklidir. Diri diri gömülecek mahkumlar, kendi mezarlarını kendileri kazıyordu.

Kızgın demirde yürütme

Kızgın demirde yürütme

Bu işkence modeliyle amaçlanan kızgın demirde yürüyemeyen mahkumların düşmesi ve ardından yanarak can vermesiydi.

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
290
103
57
52
19
14
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?