Görüş Bildir
Haberler
Şimdiki Indie Müzik Gruplarının Atası Sayılabilecek, 90’larda Müzik Yapan 17 Alternatif Müzik Grubu

etiket Şimdiki Indie Müzik Gruplarının Atası Sayılabilecek, 90’larda Müzik Yapan 17 Alternatif Müzik Grubu

90'lı yıllara bir geri dönüş yapıp içinizdeki asi çocuğu ortaya çıkarmaya var mısınız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alternatif Müzikten Indie'ye...

Alternatif Müzikten Indie'ye...

90'lı yıllarda 80'lerdeki bağımsız müzik ve underground kültürlerinden ortaya çıkan alternatif müzik grupları, çok geniş bir kitleye ulaşarak dönemin müzik anlayışının şekillenmesinde etkin bir rol oynadı. İşte bu gruplar günümüzdeki Indie (bağımsız) müzik gruplarının müzik anlayışının gelişmesinde çok önemli bir yere sahip. Öyleyse sizlerle 90'lara bir yolculuk yapalım...

1. Pearl Jam

1. Pearl Jam

Perl Jam, gitarist Stone Gossard ve basçı Jeff Ament’ın Green River adıyla 1980'lerde kurduğu gruba vokal Eddie Vedder ve gitarist Mike McCready'nin katılımıyla 90'larda oluşturulan ve oldukça ses getiren bir gruptur. Grubun 90'ların başında çıkarttığı 'Shine' ve 'Apple' albümleri kısa sürede dünya çapında tanınmasında ve en sevilen gruplardan bir olmasında etkili olmuş

2. The Smashing Pumpkins

2. The Smashing Pumpkins

1980'lerde kurulan ve günümüzde de büyük bir etki alanına sahip olan The Smashing Pumpkins, grubun vokalisti, gitaristi aynı zamanda da söz yazarı olan Billy Corgan tarafından kurulmuştur. Grup 2000 yılında bir ayrılık yaşasa da 2006'da grup üyelerinin değişikliğiyle yeniden bir araya gelmiştir.

3. Nirvana

3. Nirvana

Amerikalı bir grunge müzik grubu olan Nirvana'nın vokali Kurt Cobain, gitaristi Krist Novoselic ve bateristi Dave Grohl'dur. Grup 1989'da çıkardığı ilk albümü 'Bleach' ile oldukça sevilmiş ve iki yıl sonra çıkardıkları 'Nevermind' ile büyük bir kitle tarafından tanınmayı başarmıştır. Grup, 1994 yılında Kurt Cobain'in ölümüyle dağılır; fakat, hala büyük bir hayran kitlesine sahiptir.

4. Radiohead

4. Radiohead

Bir İngiliz alternatif rock grubu olan Radiohead'in grup üyeleri; Thom Yorke, gitarist Jonny Greenwood, gitarist ve vokal Ed O'Brien, bas gitarist Colin Greenwood, Phil Selway'dir. Albümleri 27 milyondan daha fazla satış yapan grup, 2005 yılında  Rolling Stone dergisi tarafından 'Gelmiş geçmiş en büyük sanatçılar' listesine girmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Green Day

5. Green Day

Bir punk rock grubu olan Green Day, 1987 yılında kurulur ve 4 adet Grammy ödülüne layık görülür. Grup günümüzde de etkinliğini devam ettirmekle birlikte grup üyelerinin ortak olduğu Oakland Coffee Works adlı bir kahve şirketleri vardır.

6. Soundgarden

6. Soundgarden

1984 yılında kurulmuş bir grunge grubu olan Soundgarden'ın grup üyeleri Chris Cornell, Kim Thayil, Matt Cameron ve  Ben Shepherd'dur. 1997 yılında çıkardıkları 'A-Sides' adlı albümden sonra anlaşamayıp dağılan grup, 2010 yılında tekrar bir araya geldi.

7. Nine Inch Nails

7. Nine Inch Nails

Bir endüstriyel rock grubu olan Nine Inch Nails, 1988'de kurulur ve kuruluşlarından kısa bir süre sonra 'Pretty Hate Machine' adlı albümü çıkarırlar. Zirve dönemleri 1994-1997 olan grup hala oldukça büyük bir hayran kitlesine sahiptir.

8. Red Hot Chili Peppers

8. Red Hot Chili Peppers

Anthony Kiedis, Micheal Balzary, Hillel Slovak ve Jack Irons tarafından 1983 yılında kurulan Amerikan grup ilk olarak Tony Flow And the Miraculously Majestic Masters of Mayhem adıyla sahneye çıkar. Grup oldukça sevilmesine ve takip edilmesine rağmen grubun bazı üyeleri ayrılmış ve yeni üyelerle tekrar bir araya getirilmeye çalışılmıştır.

9. Alice in Chains

9. Alice in Chains

1987 yılında kurulan Alice in Chains'in grup üyeleri Jerry Cantrell, Sean Kinney, Mike Inez ve William DuVall'dir. Bir çok başarılı albüme imza atan grup günümüzde hala müzik yapmaya devam etmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. R.E.M.

10. R.E.M.

1980 yılında kurulan R.E.M. bir Amerikan rock grubudur. Grup üyeleri Bill Berry, Peter Buck, Mike Mills ve Michael Stipe olan grubun etkin olduğu yıllar 1980-2011 arasıdır. 1981'de çıkan ilk single 'Radio Free Europe' ile büyük bir kitleye ulaşırlar.

11. Weezer

11. Weezer

1992 yılında Kaliforniya'da kurulan Weezer'ın grup üyeleri Nehirler Cuomo, Patrick Wilson, Brian Bell ve Scott Shriner'dır. 1994 yılında çıkardıkları 'Blue Album' ile oldukça sevilen grup günümüzde hala etkinliğini korumakta ve düzenli olarak yeni albüm çıkarmaktadır.

12. Foo Fighters

12. Foo Fighters

Kurt Cobain'in ölümünden sonra Nirvana'nın grup üyelerinden biri olan Dave Grohl'un 1995 yılında kurduğu Amerikan rock grubudur. Grubun güncel üyeleri ise Dave Grohl, Chris Shiflett, Nate Mendel, Taylor Hawkins ve Pat Smear'dır.

13. Jane's Addiction

13. Jane's Addiction

1985'te Kaliforniya'da kurulan grup, Perry Farrell, Stephen Perkins, Dave Navarro ve Chris Chaney'den oluşan bir alternatif rock grubudur. Bazı anlaşmazlıklar sebebiyle 1991'de dağılan grup, 1997 ve 2001 yılında kısa süreliğine de olsa yeniden bir araya gelir.

14. Stone Temple Pilots

14. Stone Temple Pilots

Amerikalı alternatif bir rock grubu olan Stone Temple Pilots, ilk albümleri olan 'Core'u 1992 yılında çıkarır ve albüm satışları beklenenden çok fazla olur. 1994 yılında Rolling Stone dergisi tarafından yapılan bir ankette 'En İyi Yeni Grup' seçilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Cranberries

15. The Cranberries

1989 yılında İrlanda'da kurulan bir rock grubu olan The Cranberries, 1990 yılında çıkardıklar  'Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?' albümüyle uluslararası bir başarı elde eder. Çıkardıklar en son albüm 2017 yılında İrlanda Oda Orkestrası ile birlikte kaydettikleri 'Something Else' adlı albümdür.

16. No Doubt

16. No Doubt

Amerikan bir rock grubu olan No Doubt, Kaliforniya'da kurulur. Grubun en çok yankı uyandıran albümü ise 1990 yılında çıkardıkları 'Tragic Kingdom' adlı albümdür. 2004'te dağılan grup 2008'de tekrar bir araya gelir.

17. Pixies

17. Pixies

90'lı yıllarda müzik anlayışlarıyla bir patlama yaratan Nirvana'nın müzik anlayışının ilk ve en önemli role sahip grubu Pixies'dir. Indie, punc rock ve alternatif akımlarının önünü açan grup olarak tarihte yerini alır. 1993'ten 2004'e kadar süren ayrılıktan sonra günümüzde hala aktif olan grubun güncel üyeleri Black Francis, Paz Lenchantin, David Lovering veJoey Santiago'dur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
5
4
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?