Görüş Bildir
Haberler
Silvan ve Yüksekova'da Çatışma: Üç Kişi Öldürüldü

Silvan ve Yüksekova'da Çatışma: Üç Kişi Öldürüldü

Onedio Medya
03.11.2015 - 12:47 Son Güncelleme: 03.11.2015 - 13:59

Silvan ve Yüksekova'da hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması sırasında PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 3 kişi hayatını kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK'lıların kazdığı hendekleri kapatmak amacıyla Tekel, Mescit ile Konak Mahallesi'nde saat 05.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından, ilçe merkezinden silah sesleri duyulmaya başlandı.

DHA Silvan muhabiri Ergün Yılma'ın verdiği bilgiye göre, çıkan çatışmalar sırasında, Diyarbakır Caddesi'nde vurulan 22 yaşındaki Müslüm Tayyar yaşamını yitirdi.

Silvan İlçesi'nin etrafındaki yüksek tepelere jandarma ekiplerinin konuşlandırıldı. Sokağa çıkma yasağının 3 mahallede uygulanmasına rağmen ilçede bir çok esnaf kepenk açmadı, halk evlerine çekildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüksekova'nın Cumhuriyet Mahallesi'nde bugün PKK yandaşlarının kazdığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için polis operasyon yaptı. Güvenlik güçleriyle PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensupları arasında çatışma çıktı.

Çatışmada silahla yaralanan Çetin Dara ve Doğan Doğma kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde doktorların çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

DHA ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda