Görüş Bildir
Haberler
Şili'nin Valparaiso Kentinde Terk Edilmiş Alan Sanatla Canlanıyor

Şili'nin Valparaiso Kentinde Terk Edilmiş Alan Sanatla Canlanıyor

Batuhan
31.03.2016 - 15:29

Şili'nin Valparaiso kentinde terk edilmiş alan iyileştirilerek kamusal alana dönüştürüldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kentsel alanları iyileştirerek yeniden kullanıma açma fikriyle yola çıkan kolektif grup Sitio Eriazo'nun davetiyle Oslo Mimarlık ve Tasarım Okulu yüksek lisans öğrencileri tiyatro, müzik gösterilerinin ve çeşitli performansların sergilenebileceği esnek bir mekan tasarladı.

Çevredeki tüm insanların yararlanabileceği bir kamusal alan yaratmak isteyen öğrenciler, tiyatro ve kentsel çevre arasındaki mimari bağı kurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk olarak çöp ve mayınlarla dolu bir arsayla karşılaşan öğrenciler burada bulunan, uzun zaman önce terk edilmiş binanın dış duvarlarını tasarımlarına entegre edebilecekleri bir konsept geliştirdiler. Bu eski duvarlar aynı zamanda tasarlayacakları tiyatronun sokakla sınırını oluşturdu.

'The Wave' adı verilen, klasik tiyatro mimarisinden günümüze yorumlanan, yarım daire kurgusundaki tiyatroda, her biri farklı kotlara oturtulan koltuklar arasında bağ oluşturan örtüler dalga formu oluşturuyor.

Atölye ve servis birimleri sahnenin altında yer alıyor. Bu çeşitli fonksiyonlardaki mekanların ayrılması görsel ve akustik bağlantı sağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapı, ahşap iskeletten oluşup yük transferi V formlu destek elemanları ve eski duvarlar tarafından sağlanıyor. Tiyatro deprem bölgesinde yer aldığından mimarlık öğrencileri inşaat mühendisleri ile birlikte çalıştı.

Arkitera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
5
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın