Görüş Bildir
Haberler
Sıkı Bir DC Hayranıysanız Mutlaka İzlemeniz Gereken 13 Animasyon Film

etiket Sıkı Bir DC Hayranıysanız Mutlaka İzlemeniz Gereken 13 Animasyon Film

Emre Yiğit
18.04.2016 - 14:26

Hem objektif hem de subjektif açıdan baktığımızda Dc'nin Marvel'dan çok çok daha iyi olduğu tek mecra animasyonlar. Dc animasyonları ağızda kekremsi bir tat bırakmayan, sinema filmi tadında enfes işler. Eğer içinizde birazcık bile olsa Dc hayranlığı varsa mutlaka izlemeniz gereken mükemmel animasyon filmleri IMDb sıralamasına göre, sizler için derledim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. All-Star Superman

1. All-Star Superman

Bu animasyonu Superman'i azıcık bile sevenler mutlaka izlemeli. Ancak Superman'i sevmeyen hatta nefret eden kesim (evet böyle bir kesim var) bu animasyonu izlemesin. Ya da dur dur! İzlesinler! Belki böylelikle Superman'i sevmeye başlarlar. Evet, bu animasyon böyle bir şeyi başarabilir!

IMDb: 7.0

2. Superman vs. The Elite

2. Superman vs. The Elite

Süper kötülerin öldürülmesi gerektiğini savunan The Elite grubu ile Superman'in önce ahlaki sonra fiziki savaşını konu alıyor. Bu animasyonu izledikten sonra Superman'i Superman yapan, umudun sembolü yapan şeyleri daha iyi anlayacaksınız.

IMDb: 7.1

3. Superman/Batman: Apocalypse

3. Superman/Batman: Apocalypse

Animasyon Superman'in kuzeni Supergirl'ün Gotham'a düşmesiyle başlıyor. Supergirl acemi olduğu ve henüz Superman gibi sorumluluk sahibi olmadığı için Dc evreninin en büyük kötülerinden Apocalypse gezegeninin kralı Darkseid onu kendi tarafına çekmeye çalışıyor. Tabii ki kahramanlarımız buna engel olmaya çalışacak.

IMDb: 7.1

4. Green Lantern: First Flight

4. Green Lantern: First Flight

First Flight, Green Lantern sevenlerin adeta can simidi, tutunacak dalı. Abartmıyorum. Çünkü Green Lantern sevenler 2011'de çıkan sinema filmiyle büyük hayal kırıklığı yaşadılar. Film CGI olarak tam bir felaketti. Öyle ki Warner Bros. Dc Paylaştırılmış Evreni'ni bu film ile başlatmayı düşünüyordu ancak gelen tepkilerden sonra bu görevi Man of Steel filmi aldı. Bu yetmezmiş gibi Justice League Part 1 sinema filminde de Green Lantern olmayacak. Yani Green Lantern hayranlarının bu mecralarda pek yüzü gülmedi. Ama olsun, izleyin bu animasyonu. Hal Jordan'ın iradesi karşısında nutkunuz tutulsun, yüzünüz gülsün!

IMDb: 7.2

5. Superman/Batman: Public Enemies

5. Superman/Batman: Public Enemies

Dc evreninin en büyük kötülerinden Lex Luthor Amerika Başkanı oluyor. Neredeyse herkes artık Lex Luthor'u Amerikan halkına yaptığı büyük hizmetler sebebiyle seviyor. Peki bir süper kötü değişebilir mi? Tabii filmde değiştiğine inanan süper kahramanlar var, değişmediğini savunanlar da...

IMDb: 7.2

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Justice League: War

6. Justice League: War

Dc'nin ''New52'' olarak adlandırdığı reboot sonrası New52 Justice League'ini tanıtan bir animasyon filmi. Animasyon, her karaktere havalı bir sahne ve komik bir replik veriyor ve bunu yaparken de hikaye akışını bozmayarak harika bir iş çıkarıyor. Bu arada Zack Snyder'ın yönetmenliğini yaptığı ve geçtiğimiz hafta çekimlerine başlanan Justice League Part 1 filminin bu animasyondan esinlendiği söyleniyor, haberiniz olsun.

IMDb: 7.2

7. Justice League: Crisis on Two Earths

7. Justice League: Crisis on Two Earths

Dc'nin paralel evren konusunu en iyi anlatan hikayelerden biri. Bir dünya düşünün Lex Luthor Justice League'nin kurucusu ve lideri, Joker falan Justice League üyesi... İşte bizimkiler böyle bir dünyada buluyorlar kendilerini, çok tatmin edici bir animasyon, izledikten sonra kesinlikle pişman olmazsınız.

IMDb: 7.3

8. Batman: Year One

8. Batman: Year One

Bruce Wayne'in Batman'e dönüşümü, Batman'in başlangıcı. Frank Miller'ın muhteşem çizgi roman eserinden uyarlanmış bir film. Bir Batman origin hikayesi daha kaldıramam demeyin, bu filmin kesinlikle farklı bir tonu var. Kaçırmayın!

IMDb: 7.4

9. Batman: Assault on Arkham

9. Batman: Assault on Arkham

Batman'i merkezine oturtmadan bir Batman filmi yapmayı harika bir şekilde başarabilmiş animasyon. Hikayenin merkezinde Suicide Squad var. Ne?! Duyamadım?! Suicide Squad'ı bilmiyor musunuz? şöyle ki; özel bir teşkilatın başında olan Amanda Waller'ın aklına süper kötülerin kafasına çip şeklinde bir bomba takıp bu sayede onları kullanabilmek gibi dahiyane(!) bir fikir gelir. Batman'in en kötü düşmanları iyi işlerde kullanılan bir tim oluyor yani. He bu arada +18 bir animasyondur haberiniz olsun. Sonra ''babam odaya girince birden çizgi film başka bir şeye dönüştü'' demeyin.

IMDb: 7.5

10. Justice League: Doom

10. Justice League: Doom

''Batman hazırlıklıysa alır'' cümlesini pek çoğunuz duymuşsunuzdur. Peki Batman nasıl hazırlık yapar? neden yapar? Filmde bu soruların cevabını alıyoruz ama kötü bir biçimde. Batman'in eğer Justice League üyelerinden biri bir gün kötü tarafa geçecek olursa diye kurduğu planlar süper kötü Vandal Savage tarafından çalınır. Hikaye gelişir, büyük bir dostluğun temelleri de atılır.

IMDb: 7.5

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Batman: Under The Red Hood

11. Batman: Under The Red Hood

Ayıptır söylemesi, kendisi en sevdiğim Dc animasyonudur. Batman'i Bruce Greenwood, Red Hood'u Jensen Ackles seslendiriyor. Joker tüm muhteşemliğiyle hikayede arz-ı endam ediyor. Sona doğru gözleriniz doluyor arada Joker'in bir repliğiyle kahkahayı patlatıp sonra tekrar hüzünlü moda geçiyorsunuz. Bu listede bulunanlardan Dc'yi bilmeyenlere bile zorla izlettirdiğim ve beğenilen iki animasyondan biri. Artık gerisini siz düşünün.

IMDb: 8.0

12. Justice League: The Flashpoint Paradox

12. Justice League: The Flashpoint Paradox

Bruce'un anne ve babası yerine kendisi ölseydi ne olurdu? Superman'i bebekken Kent ailesi değil de Hükumet bulsaydı?

Flash geçmişe dönüp annesini kurtarır, fakat bu yaptığı hiç (ama hiç) beklenmedik şeylere sebep olur. Flash geri geldiğinde dünya çok farklıdır. 

Sonu çok vurucu. Ayıptır söylemesi yine gözlerim doldu.

IMDb: 8.1

13. Batman: The Dark Knight Returns Part 1-2

13. Batman: The Dark Knight Returns Part 1-2

Dedim ya bu listede bulunanlardan Dc'yi bilmeyenlere bile zorla izlettirdiğim ve beğenilen iki animasyondan biri Under The Red Hood diye. Diğeri de bu işte. 

55 yaşında bir Batman... 

Part 1'i ayrı Part 2'si ayrı muhteşemdir. Ama tabi Joker ve Superman'in dahil olduğu Part 2 bir efsane.. 

IMDb; Part 1: 8.0

           Part 2: 8.4

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
463
176
87
44
36
31
30
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sait Temirak

Flashpoint paradox efsane. Daha fazla flash animasyonu yapmalılar. Karakterin hakkı yeniyor.

Emre Üstündağ

Flahpoint Paradox çok güzeldi

Madam Rapid Tiger

Sıkı bir DC hayranı olduğum için hepsini izlemiştim zaten.Assault On Arkham favorimdir.