Görüş Bildir
Haberler
Sıkı Bir Cilt İçin Gerekli Sırlar!

Sıkı Bir Cilt İçin Gerekli Sırlar!

06.01.2016 - 15:50

Sıkı Bir Cilt İçin Gerekli Sırlar!

Cihandide, liposuctionın Diyet ve spora rağmen bölgesel yağlarını gideremeyen hastalar için başvurulan ve sonuç alınan bir operasyon olduğunu söylüyor.

Lazer liposuctionla vücut hem sıkılaşıyor hem de pürüzsüz görünüyor!

Op. Dr. Ercan Cihandide, lazer liposuctionda çok küçük kanüllerle uygulanacak alanlara cilt altından girdiklerini ve burada lazer enerjisi kullanarak yağları parçaladıklarını ifade ediyor. Lazer enerjisi kullanılarak parçalanan yağ hücrelerinin cilt altında daha homojen bir şekilde dağıldığına dikkat çeken Cihandide, bu eşit dağılım sayesinde, uygulama sonrası hastanın vücudunda uygulama yapılan alanlarda dalgalanma ya da çukurluk görüntülerinin olmadığını belirtiyor.

Lazer liposuctionda cilt altında dermal tabakada kontrollü ve güvenli bir şekilde yanık alanı oluşturduklarını ve orada kapalı sistem bir yara iyileşme süreci başlattıklarını söyleyen Cihandide, bu etkiye bağlı olarak oradaki büzüşmenin, cildin dışarıda sıkılaşması ve gerginleşmesi anlamına geldiğini belirtiyor. Cihandide, bu uygulama sayesinde derinin dış yüzeyinde deriyi sıkılaştırmış olduklarını böylece yağ dokularının alındığı yerlerin sarkmasını önleyebildiklerinin de altını çiziyor.

Lazer liposuction her hastaya uygulanır mı?

Cerrahın kararsız kaldığı bir hasta grubu olduğunu söyleyen Cihandide, liposuction için başvuran hastalarının pek çoğunun karın germe tedavisi gerekecek hastalar olabildiğini söylüyor. “Karın germe mi, yoksa liposuction mı?” sorusu arasında kalan hastalar içinse lazer liposuction yönteminin daha uygun olduğunu anlatıyor. Hastanın karın germe ameliyatı olmak istemediğini ancak standart liposuction uygulaması sonrası hastaların deri sarkma problemi yaşayabildiklerini ve ciltlerinde dalgalanma ya da çökük görüntülerin oluşabildiğini söyleyen Cihandide, bu durumdan dolayı lazer liposuction yöntemi ile deri sarkmalarını önleyebildiklerini söylüyor. Lazer liposuctionın en büyük artısının cildi sıkılaştırması ve zemine daha iyi adaptasyon sağlayarak vücutta dalgalanma ya da çökme görüntülerinin yaşanmaması olduğunu açıklıyor.

En iyi hasta profili: Aynı kiloda kalmak isteyenler

Bu operasyonu yapmadan önce hastanın boyuna, kilosuna göre vücut kitle indeksinin çıkarıldığını söyleyen Cihandide, sadece vücut kitle indeksi uygun olan hastalarda bu işlemi uyguladıklarını söylüyor. Bu operasyonu yaptıracak en uygun hasta profilinin ise, hedeflediği kiloya ulaşmış ve o kiloda kalmak isteyen hastalar olduğunun altını çiziyor. Cihandide, ayrıca lazer liposuction tedavisi sonrası hastada aşırı bir kilo alıp verme yaşanmazsa hastaya yapılan vücut şekillendirme işleminin kalıcı olacağını da belirtiyor.

Hasta doktorunu tercih ederken nelere dikkat etmelidir?

Liposuctionın vücut hatlarını yeniden şekillendirme işlemi olduğunu söyleyen Cihandide, bu anlamda işlemi uygulayacak hekimleri seçerken hastaların, kesinlikle bu işlem için tek yetkili branş olan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanlarını tercih etmelerinin önemini belirtiyor.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/siki-bir-c...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın