Görüş Bildir
Haberler
Siirt'teki İhmal Bilirkişi Raporunda: Uyarı Yapılmış, Önlem Alınmamış

Siirt'teki İhmal Bilirkişi Raporunda: Uyarı Yapılmış, Önlem Alınmamış

Siirt'in Şirvan ilçesinde 16 işçinin göçük altında kaldığı maden faciasıyla ilgili bilirkişi raporu tamamlandı. Raporda faciadan 1 ay önce heyelan riskine karşı uyarı yapıldığı ancak hiçbir önlemin alınmadığı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17 Kasım'da Ciner Grubu'na ait Park Elektrik tarafından işletilen ocakta heyelan sonucu göçük altında kalan 16 işçiden 14'ünün cansız bedenlerine ulaşılmıştı. 

Enkaz altındaki 2 işçi için çalışmalar hâlâ devam ediyor.

Facia ile ilgili maden mühendisleri ve iş güvenliği uzmanları tarafından hazırlanan ve soruşturma dosyasına konulan rapor işçilerin ihmal kurbanı olduğunu ortaya çıkardı.

"Önlem alınana kadar çalışmalar durdurulsun"

"Önlem alınana kadar çalışmalar durdurulsun"

Raporda, taşeron firmanın iş güvenliği uzmanının 18 Ekim 2016 tarihinde madenin tespit ve öneri defterine, 'Aşırı yağışlı havalarda oluşabilecek kaya parçalarını düşmesi ve toprak kaymalarının olması ihtimaline karşı ana firmadan önlem alınması istenilmelidir. Bu süre içerisinde çalışmaların askıya alınması gerekmektedir' diye yazdığı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ancak bu tespit ve öneriye rağmen, taşeron firma tarafından ana firmaya yazılı olarak böyle bir talebin yapılmadığının tespit edildiği belirtilen bilirkişi raporunda, 'Bu durumda alt yüklenici işvereni, yükümlülüğünü yerine getirmemiştir' denildi.

Asıl işveren ve taşeron firma asli kusurlu

Asıl işveren ve taşeron firma asli kusurlu

Raporda, işverenin açık ocak işletme müdürü, başmühendis, daimi nezaretçi ve taşeron firmanın şantiye şefinin asli kusurlu, işveren ile işveren vekilinin ise tali kusurlu oldukları kaydedildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın