Görüş Bildir
Haberler
Sigmund Freud'dan Rüyalara Bakış Açınızı Değiştirecek 13 Rüya Tabiri

etiket Sigmund Freud'dan Rüyalara Bakış Açınızı Değiştirecek 13 Rüya Tabiri

Öykü Parlak
17.05.2016 - 11:10

Rüyalar ve onların anlamları hepimizin merak ettiği şeyler. Rüyaların gelecekten haber verdiğine inanan ve  hatta rüyaların anlamına göre hayatını yönlendiren pek çok insan var. Peki Psikanaliz'in kurucusu Sigmund Freud'a göre rüyalarımızın anlamı ne?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mağara

1. Mağara

Rüyada mağara görmek, kişinin günlük hayattaki sıkıntılarından kurtulmak için kaçabileceği bir liman aradığını gösterir. Freud'a göre ise mağara, kadın cinsel oranını temsil ediyor.

2. Ata binmek

2. Ata binmek

Rüyada ata bindiğini görmek, geleneksel rüya tabirlerine göre, kişinin isteklerine kavuşacağına, çok iyi makamlara geleceğine ve başarılarının sürekli devam edeceğine işarettir. Ancak Freud'a göre tabi ki farklı anlamları var. At, cinsel isteği, ata binmek ise karşı cinse duyulan tensel temas isteğini simgeliyor.

3. Böcek

3. Böcek

Böcekler, ne yazık ki gördüğümüz zaman bize gerilim veren canlılar. Geleneksel rüya tabirleri de aynı şekilde düşünmüş ve rüyada böcek görmenin, sürekli sıkıntı çekileceği ve mutsuz olunacağı anlamına geldiğini söylemiş. Freud ise böcek görmenin, bilinçaltımızdaki bastırılmış cinsel isteğimizden kaynaklandığını söylüyor.

4. 3 rakamını görmek

4. 3 rakamını görmek

Rüyada 3 rakamını görmek, geleneksel rüya tabirlerine göre, bolluk, bereket, kazanç ve huzurlu bir hayata işarettir. Ancak Freud'a göre 3 rakamı, penisi simgeliyor.

5. Diş Sökülmesi

Geleneksel rüya tabirlerine göre, rüyada dişinin söküldüğünü görmek, yine çekilecek onca çile sonrası kavuşulacak zafere, huzura işarettir. Freud ise diş sökülmesinin, eşcinsel eğilimlere işaret olduğunu düşünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Anahtarla kapıyı açmak

6. Anahtarla kapıyı açmak

Anahtarla kapıyı açmak, güzel gelişmelerin sizi beklediğine işarettir. Freud'a göre ise, anahtar penisi simgeliyor ve anahtarla kapıyı açmak da cinsel eylemi ifade ediyor.

7. Çanta

7. Çanta

Renk renk, çeşit çeşit, hepsi birbirinden güzel ve vazgeçilmez. Rüya tabirlerine göre rüyada çanta görmek, çekilecek zorluklar sonrası ulaşılacak zafere ve kazanca işarettir. Freud'a göre ise eğer gördüğümüz çanta güzelse, cinsel doyuma ulaşacağımız anlamına geliyor.

8. Otomobil

8. Otomobil

Geleneksel rüya tabirlerine göre, rüyada duran otomobil görmek, işlerinizin durgunlaşacağına, hareket eden otomobil ise kazanca ve işlerinizin yoluna gireceğine işarettir. Freud'a göre ise, duran otomobil cinsel isteksizliği, hareket eden otomobil ise cinsel isteği simgeliyor.

9. Şeftali

9. Şeftali

Geleneksel rüya tabirlerine göre, rüyada şeftali görmek, işlerinizin hep yolunda gideceği ve bol kazançlar elde edeceğiniz anlamına geliyor. Freud'a göre ise şeftali, kadın memesini simgeliyor.

10. Tuvalet

10. Tuvalet

Geleneksel rüya tabirlerine göre rüyada tuvalet görmek, hane içinde yaşanacak sorunlara işarettir. Freud'a göre ise, bir kişinin rüyasında tuvalet görmesi, o insanın, cinselliğin utanılacak bir şey olduğunu düşündüğüne işarettir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Uçmak

11. Uçmak

Geleneksel rüya tabirlerine göre, rüyada uçtuğunu görmek, birbirinden güzel haberler alacağınıza ve tüm sıkıntı ve dertlerinizin biteceğine işarettir. Freud'a göre ise, uçmak da içinizdeki cinsel isteğin bir başka ifadesidir.

12. Yılan

12. Yılan

Geleneksel rüya tabirlerine göre, rüyada yılan görmek, etrafınızda bulunan bir düşmanı ifade eder. Freud'a göre ise, yılan, mutsuz ve tatminsiz bir cinsel yaşamın belirtisidir.

13. Şeytan

13. Şeytan

Geleneksel rüya tabirlerine göre, rüyada şeytan görmek, sinsi bir düşmanın varlığı ve kötü olaylar yaşanacağı anlamına geliyor. Freud'a göre ise bir kadının rüyasında şeytan görmesi, o kadının cinsel isteğini ifade ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
369
164
69
35
28
23
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
II for freedom

Batılı düşünürler insanı hep indirger. Karl marx insanı artık değer peşinde koşan ekonomik paçavraya indirger, Sigmund Freud insanı uçkurunun peşinde koşan L... Devamını Gör

Joker

Kısacası Freud'a Göre Rüyanızda Ne görürseniz Görün " et ete değecek aga"

Take Flight

Ya yuh koskoca psikanalitik rüya analizini ne biçim sınırlamışsınız sinir yaptım şu anda. Her şeyiyle bilmediğiniz konular hakkında içerik yazmasanız keşke.

tatlış penguen

onu bunu bırak mağara nedir yaa eee yuhhh :)))