Görüş Bildir
Haberler
Sigara markasına göre analizler

Sigara markasına göre analizler

Kağan Yılmaz
29.01.2015 - 12:13 Son Güncelleme: 01.02.2015 - 22:38

Ne kadar zararlı olsa da kullananımız çok, tabi bu kadar fazla kullanan varken artık analizleri de aşağı yukarı yapılabiliyor. Bende gözlemlerime dayanarak bir şeyler yapmaya çalıştım. Bilgiler kesin değildir, sadece kişisel görüşlere dayanmaktadır.

(Galeri asla ve asla sigaraya özendirmek veya güzel göstermek gibi amaçlar içermemektedir.)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Parliament

Parliament

Parliament içen kişi şu anki zamlarla beraber olunca durumu iyi insan oluyo haliyle. Egosu yüksek insanlardır, zevkine düşkündürler bundan dolayı olsa ki ne kadar zam gelsede 'benim istediğim olsun 5 kuruş fazla olsun' mantığındadır Parliament'ciler. Dediğim dediktirler, bi şeyi tuttumu bırakmazlar bu da ardından inatçılığı getirir. Uzun içenler ise genelde etrafta 'kamyoncu' lakabıyla anılırlar. Gevşek insanların verdiği 'olom uzun parliament mi içilir lan Allahın kamyoncusu ahashahsd' tepkilerine hazırlıklı olmaları gerekir.

Marlboro

Marlboro

Marlboro içen insan candandır. Genelde içinden geçeni söyler, içine atmayı pek sevmez. Bu yüzden olsa gerek mutlu insanlardır. Efkarı da mutluluğuda zirvesinde yaşarlar. Bu insanların yancısı her zaman hazırdır, hiç olmadı bir tane dostu vardır. Blue ice serisi genelde sigaraya başlama nedenidir o da tadının sigara gibi değilde nanenin cekilebilen ve dumanı çıkan türüne benzediğindendir büyük ihtimalle. Uzun Marlboro ise kamyoncu veya inşaat işçisi sigarası olarak geçer.

Winston

Winston

Genelde işyeri sahibi veya bir yerde çalışandır bu insanlar. Gençler arasında pek tercih edilmez içenlerin çoğu da Camel'a dönmüştür. Winston içen insan hafiften asabidir, sinirlendi mi ağzından çıkanı kulağı duymaz. Mutluluğu aşırı derecede yaşamayı sevmez. Ona göre her şey kararında güzeldir. Para harcamayı çok sevmez, gereğinden fazla da harcama yapmaz. Kin tutmaz genelde affeder. Sevdiğinde tam sever ama birine ısınamadımı da asla ısınamaz o kişiye.

Camel

Camel

Düşen fiyatlar sebebi ile genelde 'sigaraya fazla para vermeye gerek yok lan, bizi öldüren şeye niye bi ton para yatırayım' düşüncesindedirler. Ha bazıları vardır onlar tadı için içer. İstese daha pahalı olanı da alabilir ama Camel'i tercih eder. Rahat yaşamayı severler. Birine bağlı yaşamaktan veya sıkılmaktan nefret ederler. Bu sıralar mahalle abilerinde sıkça görülmeye başlamıştır ama hala daha Muratti o konuda başı çekmektedir. Ağır sigara severler, sigaranın ağızda bıraktığı acı tat hoşuna gider bu insanların. Green serisi ise göğsünde akciğer yerine iki tane fabrika bacası taşıyan insanların tercihidir.

Viceroy

Viceroy

Telaffuzunun Türkiye'de 'vaysroy, viseroy, vikeroy, vicori' gibi türlerinin olduğu aslında tek bir marka olan sigaradır. Genelde kadınların kullandığı uzun versiyonuyla ün salmıştır. İnsanları genelde dertlidir, nasıl bir şeyse sanki o sigarayı içtiği için dert buluyomuş gibi hangisini görsem bu insanlardan bir görmüş geçirmişliği var anasını satayım. Para olmadığı zamanda 'kardeşim iki paket viceroy uzun al hem tok tutuyo, hemde ucuz' diyerek gönüllere taht kurmuştur. Ama genelde yüreklerinde hep iyilik vardır bu insanların.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tekel Serisi

Tekel Serisi

Kamyoncu ve yaşlı amcaların hasıdır bu sigara insanları. Yani bu sigarayı 14 yaşında çocuk içse ona emekli maaşı bağlanır bi anda etrafta çocukları ve torunları belirir. Beyaz çorapla kombin olarak kullanılır. Yöntem ise beyaz çorabın içine sokulur ihtiyaç anına bir dal çıkarılır ve yakılır. Mavi uzun serisi ise Parliamente benzerliği ile akıllara soru işareti bırakmıştır. Aslında tadı güzel olan fakat adı çıktığı için piyasada az tutulan sigaradır. Hayatında baya bir tecrübesi olan amcalarımızın tercihidir. Gömlek cebinde tutulmaması kurallara aykırıdır. Ama ne olursa olsun içten insanlardır, hayatın sillesini yedikten sonra mutlu olmaya çalışan iyi insanlardır onlar. Onlara değer verin, değeri sonuna kadar hakkediyorlar.

Prestige

Prestige

Bu sigara kömür madenlerinden direkt paket olarak çıkarılmaktadır. Bildiğimiz kömürdür, içtiğinizde içinizde maden rezervleri oluşturmaya başlamaktadır. Türkiye'de kaçak olmayan versiyonu bulunmamaktadır.Genelde doğu bölgesinin insanı kullanmaktadır. Fakat 'bu sigaradan gelen gelirle pkk'ya yardım ediliyor' düşüncesiyle kullanan Türklerin vatan haini suçlamasını göze almaları gerekmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın