Görüş Bildir
Haberler
Sia'nın Otizm Hakkındaki Filmi Music'in Yasaklanması İçin 60 Bini Aşkın İmza Toplandı

Sia'nın Otizm Hakkındaki Filmi Music'in Yasaklanması İçin 60 Bini Aşkın İmza Toplandı

R.G.
19.02.2021 - 11:02

60 binden fazla kişi, Sia'nın tartışma yaratan filmi Music'in yasaklanması için dilekçe imzaladı.

Başrollerini Kate Hudson ve Maddie Ziegler'ın paylaştığı Music filmi, otizmli üvey kız kardeşinin bakıcılığını yapan iyileşme sürecindeki bir bağımlının hikayesini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Film aylardır tartışmalı biçimde takip ediliyor. Sia, nöroçeşitliliği olan bir karakteri canlandırması için hiçbir nörogelişimsel bozukluğu olmayan Ziegler'i seçtiği ve filme otizmli karakterin gerçek hayatta yaralanmaya ve hatta ölüme yol açabilecek fiziksel bir pozisyonda sınırlandırıldığını gösteren sahneler dahil ettiği için kınanıyor.

Indepentent'ın haberine göre Change.org'da yayımlanan ve kendilerini 'otizmli' ve 'otizm dostu' diye tanımlayan iki kişinin kaleme aldığı yeni imza kampanyası şimdi, halihazırda filmi gösteren dijital yayın platformlarının yanı sıra filmin sponsorlarına da filmin dağıtımını 'hemen durdurma' çağrısında bulunuyor.

Dilekçe ayrıca eğlence endüstrisini nöroçeşitliliği olan kişiler için 'daha kapsayıcı bir çalışma alanı yaratmaya' çağırıyor ve filmin Altın Küre adaylıklarının iptal edilmesini istiyor. Aldığı kötü eleştirilere rağmen Music bu ay Altın Küre'de iki ödüle aday gösterildi: Komedi/Müzikal Dalında En İyi Film ve Hudson için Komedi/Müzikal Dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülü.

Dilekçede 'Otizmli kişileri resmederken sadece sosyal hizmet görevlilerini, ebeveynleri ve kuruluşları değil, otizmli gerçek insanları dinleyin' ifadesi yer alıyor.

Dilekçe şu şekilde devam ediyor:

Oyuncuları özür dilemeye ve filmle aralarına mesafe koymaya çağırıyoruz. Sessizliğiniz sandığınızdan daha gürültülü. Son olarak, sizi bu dilekçeyi imzalamaya, paylaşmaya, adalet talep etmeye, otizmli insanların dostu olmaya ve otizm topluluğunu dinlemeye çağırıyoruz. Gelin birlikte tarih yazalım!

75 bin imza almayı hedefleyen dilekçeyi 18 Şubat itibarıyla 66 binden fazla kişi imzaladı.

Bu ay Sia yazılı bir açıklama yaparak Music'teki bazı içerikler için özür dilemişti:

Yanlış kişileri dinledim ve bu benim sorumluluğum, belli ki araştırmam yeterince kapsamlı ve geniş değildi. Özür dilerim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
9
3
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rey

Her zamanki gibi filmin amacı iyi konusu kötü.

Kara

Amaç farkındalık değil para kazanmak olunca...