Görüş Bildir
Haberler
TV
Sherlock'un Kitap Serisi ve Dizisindeki Karakterlerin Karşılaştırması

Sherlock'un Kitap Serisi ve Dizisindeki Karakterlerin Karşılaştırması

librestein
05.02.2015 - 16:45 Son Güncelleme: 05.02.2015 - 19:49

Kitapları mı Dizisi mi?

Bilindiği üzere ünlü dedektif Sherlock Holmes'ün, Sir Arthur Conan Doyle imzalı kitap serisi ve günümüzde devam eden ve  İngiliz bir yapım şirketinin yayın haklarını elinde bulundurduğu popüler dizisi mevcut. Dosyamızda yer almasa da Sherlock'un birbirinden bağımsız birçok film serisi de var.

Biz şimdi dizisi ve kitabları arasındaki temel farklara değineceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle "EVDEKİ HANIM"

Dizisinde evdeki kadın figürü ev sahibesi Bayan Hudson ile kullanılırken kitabında ev sahibesinin yanı sıra bu karekter ev yardımcısı rolünde işlenmişti. Ayrıca Bayan Hudson kitabındaki karşılığına göre oldukça atarlı. Yine de sevmeyelim de taş mı olalım ?

Can Düşmanımız Moriarty

Moriarty ile kitap serisinde karşılaşmak oldukça güç. Çünkü Moriarty karşımıza ilk olarak 2.kitabın sonlarında çok küçük bir bölümde çıkıyor. Ancak dizide hemen hemen her bölümde karşımızda. Bu temel bir farklılık. Moriarty'nin karakterine bakacak olursak dizide genel olarak suçlu yönünü görsekte kitabında ayrıca zeki yönüde ortaya çıkıyor. Bu pisliğe bu kadar yeterli. (Moriarty sevdalısı psikopatlar affetsin)

Doktorumuz John Watson

Kitapları ve dizisi arasında temel farklılıklar barından bir diğer karakter de Dr.Watson. Watson kitaplarda daha sadık bir karakterken, dizi de duygularını daha dışa vuran ve atarlı bir çizgi çiziyor. Sherlock'tan da buna cevaben 'senin yaptığın atar benim hayatıma renk katar' tarzı tepkiler geliyor. Tabi bunun gifini bulamadım. Ama var ya.

Irene Adler

Irene Adler kitap serisinde sadece tek bir hikayede geçmesine rağmen Holmes serisi açısından çok önemli bir karakterdir. Zira Sherlock'u yenen tek kadındır. Dizide de böyle bir öneme sahip. Bayan Adler için pek bir farklılık olduğunu söyleyemeyiz. (Ergenler sormasın artık bende bilmiyorum o bölümde gerçekten tamamen çıplak mıydı ...!!!)

Müfettiş Lestrade

Lestrade için şunu söylemek en doğru şey galiba 'evet iki yapımda da o kadar yumruklara gelesi' Kitapta o kadar çok karşımıza çıkmasa da, dizi de hep gözümüzün önünde. Karakterde ki farklılıklara bakacak olursak açıkçası dizide çok daha genç görünüyor. Kabul edelim Sherlock haddini bildirdikçe zevk alıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mycroft Holmes abimiz

Holmes'lerin büyük kardeşi olan Mycroft yine kitabına göre dizide daha sık karşımızda duruyor. Bence kitabında daha zekiydi. Hatta bayağı zekiydi. Sanırım Yunan bir çevirmenin hikayesinde karşılaşmıstık ilk. Orada gerçekten bizi mest eden yeteneklerini sergilemişti.

ve tabii ki Sherlock Holmes

Sherlock'un üzerinde acaba nasıl farklılıklar var diye düşündüm ancak hem kitabında hem dizisinde oldukça nirvana. İlla ki bir fark bulacaksak dizi de -benim kitapta düşüdüğümden- daha sempatik bir karakter. Dizi de çok güldüğümü kabul etmeliyim. Hatta 2.sezon 1.bölümde dumurlara geldiğimi saklamama gerek yok.

LONDRA BONUSU

Kabul ediyorum bu bir karakter değil ama üzerine mutlaka söylenecek bir çift sözüm var.  Evet Londra işte aynı şehir... Değil *olamaz*. 19.yüzyıl tadında o Londra portresini dizide görememek açıkçası bir hayal kırıklığı. Günümüz Londrası'nda geçen dizide alabildik mi uzun süren tren yolculukları tadını.

Aslında bu bende kanayan bir yara. 19.yüzyıl tadını alamamanın hüznü içimdedir. Yapımcıya saygılar KAR-DE-ŞİM

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
169
77
37
24
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mir

Keşke dizi bu kadar ara vermese bizide kahrımızdan öldürmese yeter yaa nedir bu çektiğim !!! 2016ya kadar ara vermiş bir de ..!

Irmak Keskin

sen 2016 diyosun yıl 2018 ve 2020 ye kadar çıkmicak :d

mesefa

kitapta karakterler dizidekine göre daha soğuklar ama dizide ve kitapta karakterlerin farklı yönlerine deyiniyo ikisininde yeri ayrı ama şu kesin dizide sher... Devamını Gör