Görüş Bildir
Haberler
SGK Prim Sorgulama Nasıl Yapılır?

SGK Prim Sorgulama Nasıl Yapılır?

Müge Kakşi
03.09.2021 - 09:26

Ülkemizde bulunan milyonlarca vatandaş emeklilik hayali kuruyor. Emekli olmak için yaş ve sigorta primi gibi çeşitli şartları yerine getirmek gerekiyor. Özellikle emekliliğine az kalmış veya yaş kriterini doldurmuş fakat sigorta primleri yeterli olmayan vatandaşlar prim sorgulama işlemlerini merak ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu prim sorgulama işlemi nasıl yapılır? Sorunun cevabını haberimizin içeriğinde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Emeklilik hayatı neredeyse her vatandaşın hayali. Fakat emekli olabilmek için ilgili yasalarca belirlenmiş bazı şartları sağlamak gerekiyor. Bu şartlardan biri de sigortalı çalışılan süre boyunca yatırılan primler oluyor. Çalışan veya emekli olmasına az kalmış birçok vatandaş primlerini e-Devlet üzerinden kolaylıkla sorgulayabiliyor. e-Devlet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı prim sorgulama işlemlerinin tüm adımlarını ayrıntılı bir şekilde haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz...

İŞTE E-DEVLET ÜZERİNDEN SGK PRİM SORGULAMA İŞLEMLERİ

e-Devlet sistemi üzerinden birçok resmi işlem ve sorgulamayı yapabilmek mümkün oluyor. Bu hizmetler arasında popüler olanlardan biride sigortalı çalışan kişilerin özellikle emekliliği için gerekli olan prim sorgulama işlemi. SGK prim sorgulama için birkaç adım izlemeniz yeterli oluyor. İşte e-Devlet üzerinden SGK prim sorgulama işlemi adımları;

  • Öncelikle tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasına giriş yapın.

  • Ardından açılan e-Devlet giriş sayfasında kimliğinizi doğrulamadıysanız kimlik doğrulama işlemlerini tamamlayın.

  • Kimlik doğrulama işlemi için T.C kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girip ardından 'Giriş' butonuna basmanız yeterlidir. (Eğer hala bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

  • Ardından açılan e-Devlet ana sayfasında en üstte bulunan arama çubuğuna basarak ilgili alana 'Sosyal Güvenlik Kurumu' yazarak arama işlemine devam edin. 

  • Açılan sayfa Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak sayfada birçok başlık göreceksiniz.

  • Bu başlıklar arasında hangi sigorta sisteminde çalışıyorsanız (Yani 4A, 4B, 4C) o sigorta sisteminin hizmet dökümü başlığına tıklayın.

  • Örneğin 4A Hizmet Dökümü yazmaktadır.

  • Bu başlığa tıkladığınıza açılan sayfada bulunan hizmet dökümünde başlangıçtan bu zamana kadar olan tüm primlerinizi görebilirsiniz.

  • Dilerseniz https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu linkine tıklayarak kimlik doğrulama işlemini yapmanızın ardından direkt olarak Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına yönlendirilirsiniz.

Aşağıdaki Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın