Görüş Bildir
Haberler
Sezgin Baran Korkmaz: Ayakkabı Boyacılığından Holding Patronluğuna, Tefecilikten Kara Para Aklamaya Giden Yol

Sezgin Baran Korkmaz: Ayakkabı Boyacılığından Holding Patronluğuna, Tefecilikten Kara Para Aklamaya Giden Yol

Sezgin Baran Korkmaz, kamuoyunda ayakkabı boyacılığından holding patronluğuna giden bir hikâyesi ile bilinse de, madalyonun diğer tarafında tefecilikten uluslararası kara para aklamaya kadar uzanan bir dizi suç zinciri var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'de Kingston kardeşler ve Lev Aslan Dermen yakalandığında, gözler Korkmaz'a çevrildi

ABD'de Kingston kardeşler ve Lev Aslan Dermen yakalandığında, gözler Korkmaz'a çevrildi

Eylül 2018’de Kingston kardeşler ile Lev Aslan Dermen (Levon Termendzhya) ABD’de FBI tarafından yakalanıp tutuklandığında, gözler Türkiye’de Sezgin Baran Korkmaz ismine çevrildi. 

ABD’li savcılara göre suçlamaların odağında yer alan bu kişilerin Türkiye’de finansal varlıkları ve yatırımları bulunuyordu. 2016’da alınan Bora Jet de bunlardan sadece biriydi. İddialara göre bu suç halkasının diğer ucundaki kişi de Sezgin Baran Korkmaz’dı.

Tefecilikle ilgili iddialar

Tefecilikle ilgili iddialar

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre aynı dönemde Sezgin Baran Korkmaz’ın adı Türkiye’de “THK’nın Laleli Tayyare Evleri’ni” illegal bir şekilde ele geçirmeye çalıştığı iddiasıyla gündeme geldi. Amerika’da tutuklu bulunan üç kişi ile Sezgin Baran Korkmaz’ı birbirine bağlayan Mega Varlık şirketi ise Türkiye’de yatırımlara devam ediyordu.

Ödeyemediği borçlarından dolayı haciz konulan Bodrum Kervansaray oteli değerinin neredeyse yarı fiyatı olan 47 milyon TL’ye alan Mega Varlık şirketiydi. 1 yıl sonra Mega Varlık şirketinden oteli alan ise İran’ın en büyük gübre üreticisi Razi Petrochemical’i alan konsorsiyumun içerisinde olan Asya Gaz AŞ’nin sahibi Şaban Kayıkçı oldu. Otelin ismi ise Duja olarak değiştirildi.

Fısıltı gazetelerinde Sezgin Baran Korkmaz ismi hülleli satışlardan tefeciliğe kadar birçok söylenti ile anılıyordu. İddialara göre, kriminal dünyanın tanınmış bazı isimleri Korkmaz’ı korumak ve SBK’nın ‘çetrefilli işlerini çözmek için’ devreye giriyordu.

Ayakkabı boyacılığı hikayesi 'imaj çalışması'

Ayakkabı boyacılığı hikayesi 'imaj çalışması'

Bütün bu söylentiler bir yana, Sezgin Baran Korkmaz Kars’ın Digor ilçesinden boyacı sandığı ile çıkıp yükselmiş bir başarı hikâyesiyle imajını tazeliyor, sosyal medyadan eğitim olanağı kısıtlı olan gençlere burs vermeyi taahhüt ediyordu. ABD’de süren kara para davasında ise Sezgin Baran Korkmaz’ın mal varlıklarına Türkiye tarafından el koyulması talep ediliyordu. Tam da bu dönemde, geçen eylül ayının sonunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir ‘kara para soruşturması’ kapsamında 10. Sulh Hâkimliği tarafından Sezgin Baran Korkmaz’ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin mal varlıklarına el konuldu. Bu karar 17 Ekim’de kaldırıldı.

Nasıl kaçtı?

Nasıl kaçtı?

Önceki gün de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ‘kara para aklama’ soruşturması kapsamında Sezgin Baran Korkmaz’ın da aralarında bulunduğu 19 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Sezgin Baran Korkmaz’ın 132 milyon dolarlık kara para akladığı iddia ediliyordu. SBK Holding binalarına, evlere baskınlar yapıldı. Ancak hakkında yurtdışına çıkış yasağı bulunduğu öne sürülen Sezgin Baran Korkmaz operasyondan günler öncesinden yurtdışına kaçmıştı bile. İddialara göre cep telefonlarını ortadan kaldırmış, şirket bilgisayarlarının hard disklerini de beraberinde götürmüştü. Şirketlerin içi ise boştu.

Korkmaz'ın lüks yatıyla Beyrut'a kaçtığı iddia edildi

Korkmaz'ın lüks yatıyla Beyrut'a kaçtığı iddia edildi

Airporthaber'in aktardığı iddiaya göre Korkmaz, Queen Anne isimli lüks yatıyla 24 Aralık'ta Fethiye limanından ayrıldı ve birkaç gün sonra Güney Kıbrıs'a vardı. Yatın sonraki rotası ise Beyrut oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
22
10
8
7
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın