Görüş Bildir
Haberler
Şeytan mısın Melek mi: Kullandığın Parfüme Göre Kişiliğini Tahmin Ediyoruz

etiket Şeytan mısın Melek mi: Kullandığın Parfüme Göre Kişiliğini Tahmin Ediyoruz

Öykü Parlak
15.03.2016 - 20:51

Koku alma duyusu, sahip olduğumuz en büyük hazinelerden biri. Sevdiğimiz insanın kokusu, anne yemeğinin kokusu, yeni doğmuş bebeğin kokusu... Kokulara çok büyük anlamlar yükleriz. Parfümü bulan ilk insan da bunun farkına varmış olacak ki bizler için böylesine şahane bir şey üretmiş. Peki seçtiğimiz parfümlerin kişiliğimizi yansıttığını söylesem ne dersiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Baharatlı kokular

1. Baharatlı kokular

Adından da anlaşılabileceği gibi baharatlardan ve çeşitli biberlerin birleşiminden oluşuyor. Bu kokuyu kullanan insanlar genelde, kendine güveni en üst noktada olan, çabuk sinirlenen ve dediğim dedik çaldığım düdük tipler oluyor. Onun istemediği, ona mantıklı gelmeyen herhangi bir şeyi ona kabul ettiremezsiniz. Sert ve dik duruşlu görüntülerinin içine iyice baktığınızda yavru kedi gibidirler.

2. Çiçeksi kokular

2. Çiçeksi kokular

Gül, yasemin, nergis, lale, menekşe gibi kokulardan oluşur.  Bu kokuları kullanan insanlar adeta bir çiçek kadar narindirler. Hassas ve anlayışlı yapıları yüzünden insanlar tarafından çok fazla kırılırlar. Herkesin iyiliğini düşünen, sevecen ve yardımsever tiplerdir. 'Ayyy ne romantiiik <333' diye tepki verdiğimiz davranışların çoğunu bu insanlar yapar. Düşünceli ve romantik oluşları en güzel özellikleridir.

3. Yeşillik kokuları

3. Yeşillik kokuları

Çimen ve çeşitli ağaçların oluşturduğu bu kokuları duyunca her insanın içini bir ferahlık kaplar. Bu kokuları kullanan insanlar, sportif, enerjik ve doğa aşığı olurlar. İş yerinde/okulda yerinde duramayan, sürekli bir yerlere koşturan, telefonla konuşurken bile 1 kilometre yol yürüyen insanlar tam olarak bunlardır.

4. Soğuk-fresh kokular

4. Soğuk-fresh kokular

İnsanı birden Karadeniz yaylarına götüren, okyanus ferahlığı yaşatan, rüzgarı iliklerinize kadar hissettiren kokulardır. Bu kokuyu kullanan insanlar, bir an önce bir sahil kasabasına yerleşmeyi hayal eden, doğayla iç içe olmayı seven ve denizden babam çıksa yerim diyen tiplerdir. Bir mekanda ya da sokakta yanınızdan geçtiği zaman, mutlaka kokusundan ve tarzından etkilenip iki kez bakarsınız.

5. Oryantal kokular

5. Oryantal kokular

Oryantal diyince aklımıza gelen ilk şey 'Mezdeke' olsa da parfümünün de hayatımızda büyük yeri var. Vanilya, tarçın, misk gibi kokular barındırır. En ağır kokulardan biridir. Kullanan insanı rezil de edebilir vezir de. Bu kokuyu kullanan insanlar, tutkulu, çekici ve gizemli insanlardır. Her ortamda ilgi odağı olmayı başarırlar. Kıskançlık ve hırs onların göbek adıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kremsi kokular

6. Kremsi kokular

Yeni doğmuş bebek kokusuna en yakın koku budur. Yumuşacık ve pudralı bir havası vardır. Kokusu sabunla hindistan cevizi karışımına benzer. Bu yüzden bu kokuları kullanan insanlar, çoğunlukla titizliğe ve hijyene önem veren insanlardır.

7. Odunsu kokular

7. Odunsu kokular

Bu da ağır kokulardan biridir. Gerçekten de odun kokar. Çoğunlukla dik kafalı, özür dilemeyi bilmeyen, yaptığı kabalıkların kendi kendine düzeleceğini sanan tipler kullanır.

8. Tatlı kokular

8. Tatlı kokular

Çikolatalı, karamelli kokulardır. Market raflarında gördüğümüz meyveli, çikolatalı duş jelleri, sabunlar falan hep bu insanlar için üretiliyor. Ellerinde olsa o duş jellerini bile yerler. Cana yakın, neşeli ve enerjik tiplerdir. İçlerindeki çocuk asla ölmez. Her olayda komik bir yan bulurlar.

9. Meyve kokuları

9. Meyve kokuları

Kavunlar, elmalar, vişneler, şeftaliler ne ararsanız var. Bu kokuları kullanan insanlar, Ege'ye, sahil kasabalarındaki yaşama, organik sebze ve meyvelere bayılırlar. Neşeli ve kıpır kıpır olurlar. Meyve kokuları yüzünden en büyük düşmanları arılardır. Yaz mevsimlerinde, vücudundaki arı sokması izlerinden bu insanları tanıyabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
378
169
57
37
19
14
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
isimsiz soyisimsiz

Demek ki parfüm kullanmayanlar kişiliksiz. PEKİ.

Fulyana

Sırf isimlerden yola çıkarak olağanüstü sallama bir paylaşım olmuş. Neymiş; odunsu kokuları kullanan odun olurmuş, meyve kokularını kullanan organik meyveler... Devamını Gör

Donnie Darko

bir arkadaş ortamındayken birinden duymuştum, Erkek adam ter kokar demişti, adamın kişiliği hakkında da fikir verir misin? '' Öykü PARLAK'' -.-

Büşra Küçük

Ben söyleyeyim Bencil Kendini beğenmiş ukala Empati yeteneğinden uzak ahlaksız biri Kimse güzel kokmak zorunda değil Kötü kokmasın yeterli