Görüş Bildir
Haberler
Sevgiliyi İnternet'ten Bulmanın Çok Mantıklı Bir Hareket Olduğunun 15 Kanıtı

Sevgiliyi İnternet'ten Bulmanın Çok Mantıklı Bir Hareket Olduğunun 15 Kanıtı

İnternet artık hayatımızın zorunlu bir parçası, buna şüphe yok! Bir kesim İnternet'in insanları birbirinden uzaklaştırdığını düşünürken, bazıları ise İnternet sayesinde kendi kafalarına uygun arkadaşlar edinme fırsatı buluyorlar.

Hele hele iş romantik konulara geldiğinde, İnternet'in üzerine tanımıyoruz! 

Buna rağmen çevremize İnternet üzerinden sevgili bulduğumuzu söylerken çekiniyoruz, utanıyoruz... Oysa bunda utanılacak bir şey yok, arkadaşlar! Sevgiliyi İnternet'ten bulmak yapılacak en mantıklı şeylerden biri! Neden diye sorarsanız, işte sebepleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ofiste ya da okulda tanıştığınız insanla ilk ortak yanınız aynı ortamda bulunuyor olmanızdır. İnternette ise benzer zevkler üzerinden ortak bir paydada buluşursunuz.

Okul, ofis... Bu tarz ortamlarda bulunmak iki taraf için de bir zorunluluktur. Yani başka bir ortak yanınız olmayabilir. İlişkiye başladıktan kısa süre sonra 'hiç ortak noktamız yok' diyip ayrılmanız yüksek bir ihtimal...

2. İnternet her kullanıcısının zekasını, üslubunu ve mizah anlayışını ortaya koyan mucizevi bir icattır.

Okulda görüp tipine bayıldığınız kişi ilk buluşmanızda, esprilerinize anlamadan boş boş bakabilir. Belki de gerçek bir 'ironiden anlamayan' bir şaşkalozdur, bilemezsiniz. Lakin İnternet üzerinden tanışacağınız insanla aynı frekansta olduğunuzu kısa bir konuşma sonunda bile anlayabilirsiniz.

3. İnternet insanlarının politik görüşleri hemen anlaşılabilir. Sosyal ortamlarda ise herkes rengini kolay kolay belli etmek istemez.

Ülkücü halinizle, devrimci bir kadına yazıldığınızı fark etmeyebilirsiniz yani. Oysa İnternet üzerinden tanışmış olsaydınız, paylaşımlar üzerinden şıp diye anlardınız kimin ne görüşte olduğunu.

4. Din, inanç gibi konuları da sosyal ortamlarda konuşmak kabalık sayılır. Oysa İnternet üzerinde herkes bu konuda görüşünü belli etme zorunluluğu hisseder.

Herkes ofiste rahat rahat 'Ben ateistim' yahut 'Kafirler yanacak' diyemeyebilir. Lakin İnternet'te dini ve felsefi görüşlerini de rahat rahat dile getireceklerdir.

5. İnternet adeta bir şov alanı olduğu için, insanlar entelektüel birikimlerini bolca gösterirler, kendinize uygun olanı seçersiniz. Oysa sosyal ortamda görüp beğendiğiniz bey Recep İvedik hayranı çıkabilir... Bilemezsiniz!

Okuldaki güzel kız ikinci buluşmanızda 'Hegel kim?' derse bunu pek şirin bulmayabilirsiniz. Lakin İnternet üzerinden tanışacağınız insanların neler okuduğu, neler izlediği zaten bellidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sosyal ortamlarda zorunlu olarak takılan maskeler, İnternet'e girince çıkarılır. Paylaşımlarla, beğenilerle, herkesin vizyonu bir şekilde ortaya çıkar.

Sevgilinizle İnternet üzerinden tanışmışsanız, izdivaç programları izlemeyi sevip sevmediğini zaten bilirsiniz mesela. Ofisteki güzel kız ise her akşam Kısmetse Olur izliyor olabilir... Bilemezsiniz!

7. Müzik ruhun gıdası ve sosyal medyanın olmazsa olmazı! İnsanlar söyleyemediklerini sosyal medyadan paylaştıkları şarkılar ile anlatmaya çalışırlar. Müzik zevklerini bilirsiniz.

O aşık olduğunuz yakışıklı prensinizin sıkı bir Belieber olması gibi bir sürprizle karşılaşamazsınız, eğer İnternet'ten tanıştıysanız!

8. Kimileri gezdiği şehirleri, festivalleri paylaşır; kimileri ise köyünün, ailesinin fotoğraflarını. İnsanların geleceğe yönelik planlarını bile İnternet ele verir, eğer görebilecek kadar dikkatliyseniz!

9. Ofiste ütülü gömlekler, kalem etekler, kravatlar vardır. Lakin gerçek hayatlarında nasıl takılmayı sevdiklerini en iyi İnternet'ten anlarsınız.

9. Ofiste ütülü gömlekler, kalem etekler, kravatlar vardır. Lakin gerçek hayatlarında nasıl takılmayı sevdiklerini en iyi İnternet'ten anlarsınız.

Metalci midir, hippi midir, yoksa gerçekten de düz adam mıdır... Hepsinin cevabı sosyal medya profillerinde!

10. O da sizin kadar hayvansever mi? Paylaşımlarına bakıp kolaylıkla anlayabilirsiniz. Sosyal ortamda ise kimse kolay kolay "Ben hayvan sevmiyorum" demez, diyemez...

Çıkmaya başladıktan sonra sevgilinizin kedi sevmediğini öğrenmekten daha korkunç ne olabilir ki...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İnternet her gereksiz konuyu konuşalım diye var! İnsanlar her gün yediklerinden bile bahseder. Dolayısıyla menemeni soğanlı mı, soğansız mı yiyor, hemen öğrenirsiniz!

Kokoreç yemeyen bir insanla çıktığınızı aylar sonra fark etmek gibi bir hataya düşmezsiniz.

12. Sosyal ortamlarda adab-ı muaşeret kurallarına uygun davranan insanlar, İnternet başındayken içlerindeki canavarı serbest bırakırlar. Kim manyak, kim değil, görürsünüz.

Okulda hocalara çok saygılı, arkadaşlarına kibar davranan yakışıklı, İnternet üzerinden küfürler mi saçıyor? Kaç kaç kaç...

13. İnternet komple hayat tarzını gösterir. Partilerde, localarda fink atmayı seven bir tip mi, yoksa cumartesi akşamı Facebook'ta kedi videosu paylaşan bir tip mi; hemen anlarsınız!

Oysa sosyal ortamda tanıştığınız kişiler hayat tarzlarıyla ilgili net ve detaylı bilgiler vermezler.

14. Sosyal ortamda "İyiyim" diyip geçen insanın içinde neler hissettiğini görebileceğiniz tek adres: İnternet.

14. Sosyal ortamda "İyiyim" diyip geçen insanın içinde neler hissettiğini görebileceğiniz tek adres: İnternet.

Bu tarz paylaşımlar yapıyorsa örneğin, kalbi kırık bir derdodur. Bizce üstüne fazla gitmeyin.

15. Ve en önemlisi: O kişinin sadece o an "denk gelmiş, en yakınınızdaki kişi" olmasından dolayı değil; seçtiğiniz, sevdiğiniz, uyum sağladığınız bir karakter olduğu için beraber olduğunuzu bilirsiniz.

Allah herkesin gönlüne göre versin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
143
136
40
17
13
12
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sar Baştan

Çocuklar için geçerliii değilll tabiiii kiii!!!

Donnie Darko

internet üzerinden tanışın sonra buluşun ve bunu detaylı olarak konuşun diyor webcam aşkı yaşayın demiyor -.-