Görüş Bildir
Haberler
Sevgililer Günü'ne Özel İlginç Bir Aktivite: Gerçek Çiçek Yemekler!

Sevgililer Günü'ne Özel İlginç Bir Aktivite: Gerçek Çiçek Yemekler!

Sevgililer günü için farklı hediye alternatifleri arayanlar için her geçen gün karşımıza farklı bir seçenek çıkıyor. Bu senenin yeni ve en ilginç trendlerinden birisi olan ''gerçek çiçek yeme'' şimdiden yoğun bir ilgi görmeye başladı bile. Bu sene sevgilinizle gerçek çiçeklerin tadına bakarak farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ülkemizde Antalya'da üretilen bu özel yenilebilir çiçekler Türkiye'nin birçok yerine sıkça karşımıza çıkıyor. Minyatür sebzeler, çok sayıda ot çeşidinin yanı sıra yenilebilen 13 türde çiçek üretilebiliyor. Bu çiçekler sofralarda süsleme ve dekoratif amaçlı da kullanılıyor.

Fasulye çiçeği, erik çiçeği, elektrik çiçeği, salatalık çiçeği, soğan çiçeği, menekşe çiçeği gibi 13 çeşit yenilebilir çiçek çeşidi üretilebiliyor ve bu çiçekler aynı zamanda salatalarda ve yemek süslemelerinde kullanılabiliyor. Çiçek seçeneklerinin içinde roka, tere gibi bilinen tatları da bulmanız mümkün. Ve her bir çiçeğin tıbbi açıdan farklı bir etkisi mevcut.

Çiçeklerin büyük bir bölümü Uzak Doğu'dan getiriliyor. Aynı zamanda yetiştirilen küçük sebze ve meyveler ile de çocukların sebzeye olan ön yargısının kırılması hedefleniyor.

İşte evde kendi kendinize tadına bakabileceğiniz çiçekler

İşte evde kendi kendinize tadına bakabileceğiniz çiçekler

Tabi ki evde kendi kendinize deneyip tadına bakabileceğiniz çiçekler de mevcut. İşte bunlardan bazıları!

Karanfil

Karanfil

Karanfil genellikle kırmızı şarabın içine atılarak tüketilse de direk çiğ olarak da yenilebilen bir çiçektir. Tadı neredeyse kurusuyla aynı olan karanfil etlere farklı bir aroma katabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karahindiba

Karahindiba

Çocukluğumuzun en büyük eğlencelerinden birisi olan karahindiba büyüdüğümüzde de bizi yalnız bırakmıyor. Yeşil olan kısımlarını tüketebileceğimiz bu çiçek özellikle soslarla birlikte salatalara çok yakışıyor.

Menekşe

Menekşe

Oldukça hafif bir tada sahip olan menekşe özellikle renginden kaynaklı salatalarda sıkça kullanılıyor. Balkonlarımızda sıkça görmeye alışık olduğumuz menekşeleri bitki çaylarının içinde de görmemiz mümkün.

Zambak

Zambak

Tam bir C vitamini olan zambak oldukça şekerli bir tada sahiptir ve sağlık açısından önemli bir yere sahip olan karotenleri içerir.

Latin çiçeği

Latin çiçeği

Tadı neredeyse biber ile aynı olan latin çiçeğini salatalarınıza farklı bir görünüm vermesi açısından rahatlıkla ekleyebilirsiniz.

Hatmi çiçeği

Hatmi çiçeği

Aslında yıllar önce Barış Manço bize tarifini vermişti! Ünlü şarkısının sözlerinde de söylediği gibi:

''Nane limon kabuğu bir güzel kaynasın aman

İçine hatmi çiçeği biraz tere otu katasın aman

Hatta biraz tarçın bir tutam zencefil aman

Bin derde deva geliyor...''

Özellikle grip ve soğuk algınlığına iyi genel hatmi çiçeği çay olarak çok rahat tüketilebiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hanımeli

Hanımeli

Birçoğumuz küçükken içindeki balı yemişizdir. Kendisini yemek aklımıza gelmese de oldukça tatlı bir tada sahip olan hanımeli tatlı süslemelerinde oldukça farklı bir görünüm yaratabilir. Aynı zamanda salatalara limon ile birlikte eklendiğinde nar ekşisine yakın bir tat vermektedir.

Leylak

Leylak

Saflığın ve romantizmin simgesi haline gelmiş bu çiçeği özellikle yoğurt ile karıştırıp yemenizi tavsiye ederiz. Ortaya çıkan tadın muhteşemliğine inanamayacaksınız!

Sevgililer gününe bağlı olarak yenilebilir çiçek talebinde artış olsa da henüz herkes tarafından çok bilinmiyor. Sevgililer gününe özel farklı bir seçenek olarak karşımıza çıkan yenilebilir çiçekler hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
15
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

çiçeği bile lezzetli bulanlar olmuş,nası bi açlıksa artık..