Görüş Bildir
Haberler
Severek İzlediğimiz Filmlerde Bugüne Kadar Fark Edemediğimiz Birbirinden Önemli Kostüm Ayrıntıları

Severek İzlediğimiz Filmlerde Bugüne Kadar Fark Edemediğimiz Birbirinden Önemli Kostüm Ayrıntıları

İşte ayrıntıya verilen önem diye buna derim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 'Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2':

1. 'Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2':

En sadık ve dikkatli hayranları eritmek için ellerinden geleni yapan tasarımcılar, son filmde Harry ve Neville'in Hogwarts için savaşırken giydikleri kıyafetlerle Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda gördüğümüz fotoğraftaki kıyafetleri benzer tasarlamıştır. Tam bir baba-oğul uyumu var desek yeridir.

2. 'Brooklyn':

2. 'Brooklyn':

Filmdeki Eilis Lacey karakteri, New York'ta kariyer yapmak için İrlanda'dan ayrılır. Kostüm tasarımcısı ise karakterin giydiği kıyafetlerin rengiyle evini gerçekten özlediğini göstermeyi amaçlamıştır. Başlarda yeşil rengini tercih eden karakter, özlemi arttıkça beyaz ve turuncu olan ulusal renkleri de kıyafetlerinde tercih ediyor.

3. 'Enola Holmes':

3. 'Enola Holmes':

Mycroft’un ve Sherlock’un kız kardeşi olan Enola, Viktorya Döneminin özellikle de kadınları sınırlayan geleneklerle savaşıyor. Bu duruşunu giydiği kıyafetlerde de görebiliyoruz. Örneğin; filmin başında, yerleşik görgü kurallarına rağmen büyük mavi bir elbise giyerek bisiklete biniyor. Normalde, 16 yaşındaki bir kızın şapka, eldiven ve korse giymesi gerekirken kendisi kurallara karşı geliyor. Londra'da kalabalığa karışabilmek için doğru kıyafetleri tercih ederken filmin sonunda alıştığı rahat kıyafetlere geri dönüyor. Kostüm tasarımcısına göre son elbisenin duruşu, başlangıçtaki mavi elbiseyle aynı. Bu da Enola'nın kadınlara karşı yapılan zulmüne karşı savaşmayı asla bırakmayacağını gösteriyor.

4. 'Forrest Gump':

4. 'Forrest Gump':

Forrest Gump filminde, ana karakterin hayatının kesitlerini film boyunca kesik kesik görüyoruz. Bu süre zarfında karakter fazlasıyla değişiyor ancak kıyafetlerinin bir detayı aynı kalıyor. Forrest, her sahnenin başında bir insan olarak gelişiminin bir sonraki aşamasını gösteren mavi kareli bir gömlek giyiyor. Ve filmin sonunda da oğlu aynı şekilde bu tür bir gömlek giyiyor.

5. 'Mean Girls (Kötü Kızlar)':

5. 'Mean Girls (Kötü Kızlar)':

Lindsay Lohan'ın canlandırdığı Cady, Afrika'dan taşındığı Amerikan kasabasında okuldaki gençlerin uyguladığı kuralları bilmediği için en popüler kızlardan oluşan bir gruba katılmaya karar verir. Grubun başı olan Regina George, başkalarına ne söyleyeceklerini ve ne giyeceklerini söyler. Rachel McAdams’ın karakterinin özel konumu, 'R' büyük harfli bir kolye ucu ile gösterilmiştir. Cady, Regina'nın yerini almaya karar verdiğinde tarzını kopyalamaya başlar. Önemli ayrıntı ise Cady'nin baş harfi olan 'C' kolye ucu takmaya başlamasıdır. Ancak Regina bunu fark etmez ve sözde arkadaşının kötü planı hakkında hiçbir fikri yoktur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 'Stardust (Yıldız Tozu)':

6. 'Stardust (Yıldız Tozu)':

Septimus, kralın 7. oğlu Stormhold'un prensidir ve ismi Latince 'yedinci' anlamına gelir. Ceketindeki düğmelere ve Romen rakamlarına bakarak bu ayrıntıyı görebilirsiniz.

7. 'Black Panther':

7. 'Black Panther':

Kurgusal Afrika ülkesi Wakanda'da kurgusal bir kadın takımı olan Dora Milaje'de takımın lideri Okoye'nin statüsü altın rengi boyunluğu ile vurgulanmıştır. Diğer tüm kadınların boyunluğu gümüş rengindedir. Bunu taktıkları bileziklere baktığınızda da görebilirsiniz.

8. 'Juno':

8. 'Juno':

Juno filmindeki hamile genç kadın, bebeğini vereceği çifti sık sık ziyaret eder ve bu süreçte Mark ile daha yakın bir ilişki kurarak onu etkilemeye başlar. Mark'ın etkilendiğini ise kıyafet tarzının değişmesinden de görebilirsiniz.

9. 'Mamma Mia! Yeniden Başlıyoruz':

9. 'Mamma Mia! Yeniden Başlıyoruz':

Filmde, Donna’nın odasını gördüğümüzde sağdaki perdenin parlaklığını ve canlılığını da görüyoruz. Sonrasında ise kızların kıyafetlerine baktığımızda aynı kumaştan olduğunu fark ediyoruz. Kostüm tasarımcıların burada vermek istediği mesaj ise kızların yaratıcılığı oluyor.

Sizin filmlerde kostümlerle ilgili fark ettiğiniz ayrıntılar var mı? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
20
4
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Adam Eva

Forest gump hariç gerisi boş , 2000lerde zaten adam akıllı film çok az çıktı. Özellikle 2010 sonrası hep boş filmler. Saçma sapan detaylar