Görüş Bildir
Haberler
Sertab Erener Açıkladı ''Türkiye Eurovision'a Geri Dönüyor''

Sertab Erener Açıkladı ''Türkiye Eurovision'a Geri Dönüyor''

Beyza
21.07.2017 - 18:22

7'den 70'e herkesin bir dönem milli meselesi haline gelen Eurovision Şarkı Yarışması'na Türkiye oylama ve büyük beşliyi sebep göstererek çok uzun süredir katılmıyor.Fakat beklediğimiz haber geldi !

Trt yarışmadaki komşuculuk ilişkilerini ve jüri oylarını bahane ederek 5 yıldır yarışmaya katılmadı.Oysa ki her sene Azerbaycan'a 12 puan veren,Bulgaristan,Bosna Hersek ve diğer sevdiğimiz ülkeleri boş geçmeyen yine bizlerdik.

Yarışmada daha önce uygulanan %50 jüri %50 halk oylaması sistemi 2 yıldır Türkiye'nin lehine bir kararla değiştirildi.Eskiden halk oylamasından yüksek puan almasına rağmen jüriden düşük puan alan ülkeler oy alamıyordu fakat yeni sistemle işler değişti.Jüri oylamasından çok düşük puan almasına rağmen halk oylamasında çok yüksek almış bir ülke derece yapabiliyor.

Bu durum çoğu ülke tarafından eleştirilse de gurbetçi sayısı ile çok yüksek puanlar alan Türkiye için oldukça olumlu bir durum.Yeni sistemle Moldova Bulgaristan gibi başarısız ülkeler kendilerine ilk 3'te yer bulabilmişken tek komşusu olan Portekiz bu sene yarışmayı kazandı.

Yabancı fanlar ve Türk fanlar tarafından dört gözle beklenen haber tek Eurovision birincimiz Sertab Erener'den geldi.Sertab açtığı canlı yayında Türkiye'nin Eurovision'a geri döneceğini belirtti.

Türkiye Eurovision'a Geri Dönüyor

Her ne kadar çoğu kişinin eleştirdiği bir yarışma olsa da.Türkiye'nin,sanatçımızın ve müzik kültürümüzün bir gecede 220 milyon kişiye ulaştırılması gerçekten hem ülkemiz hem de bizim adımıza çok güzel bir şey.Umarız o heyecanı tekrar yaşayabiliriz.Portekiz'de görüşmek üzere !

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
20
4
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berkay Çetin

geç alınmış bir karar umarım resmi açıklama gelir

Gizem Yenikler

Lizbon'da,görüşmek üzere.

Furkan Çekiç

Daha hiçbir şey belli değil bunlar şu an söylentiler. TRT hiç bir açıklamada bulunmadı, umarım bir fan olarak şu büyülü yarışmaya katılırız, 5 yıl içerisinde... Devamını Gör