Görüş Bildir
Haberler
Serenay Sarıkaya'nın Doğum Haritasını İnceliyoruz!

Serenay Sarıkaya'nın Doğum Haritasını İnceliyoruz!

Sinem İlayda Arabul
18.12.2022 - 12:55 Son Güncelleme: 20.12.2022 - 15:54

Adanalı ve Medcezir gibi birçok projede yer alan ve hayatımıza girmiş bulunan Serenay Sarıkaya'nın doğum haritasını sizler için analiz ettik. Oyunculuğu ve güzelliğiyle büyük ses getiren Serenay'ın bütün konumlarını bu haberde bulabilirsiniz.

Bakalım, bu başarısının sırrı neymiş? Yıldızlar bizlere neler anlatmış? Gökyüzü ne kadar Serenay'ın tarafında yer alıyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dişil enerjisinin bu denli yüksek olmasının sebebi; Yoğun Yengeç Etkisi!

Dişil enerjisinin bu denli yüksek olmasının sebebi; Yoğun Yengeç Etkisi!

Öncelikle Serenay’ın haritasına bakar bakmaz bizi yoğun bir Yengeç etkisi karşılıyor. Aynı zamanda çok anaç ve merhametli olan Yengeç özelliklerini gösteren Serenay, Aslan burcundan etki alarak Yengeç'in gölge yönlerini törpülüyor ve kendini güçlü bir karakter olarak ortaya koyuyor. Serenay’ın sentez burcu da Yengeç. Yengeç ne ile ilgiliydi? Ev, aile, kökler, anaçlık! O zaman Yengeç sentezde derin düşünen, biraz da gizemli bir yapı açığa çıkartabilir. Aynı zamanda öncü bir nitelik olduğu için bir şeyleri başlatmak, yeni işlere atılmak konusunda zorluk çekmeyen bir karakter çizer.

Gölge burcunda ise bizleri Başak karşılıyor!

Gölge burcunda ise bizleri Başak karşılıyor!

Başak nedir? Plandır, programdır, rutindir... Aynı zamanda 6.evimizin yöneticisidir. Yani bir şeyleri düzenlemekle alakalıdır. Başak'ın haritada eksik olması hem hayatı düzenlemeyi ve bir rutine oturtmayı zorlaştırırken hem de haritadaki yoğun değişken nitelik eksikliğiyle beraber değişimden uzak durma ve adapte olmakta zorlanma gibi gündemler verebilir. Burada dikkat çeken önemli bir nokta da Serenay’ın haritasının Türkiye’nin natal haritasıyla şaşılacak derecede benzer olması. Türkiye’nin de sentez burcu Yengeç; gölge burçları Başak ve Yay. Aynı zamanda Akrep etkili olmasına rağmen yoğun bir Yengeç etkisi de barındıran ülkemiz tarafından Serenay’ın benimsenmesi ve bu ülkede yaptığı işlerle hızla yükselmesi hiç de tesadüf değil.

Gezegenlere de bakalım.

Gezegenlere de bakalım.

Serenay’ın güneşi Yengeç'te ve 12.ev ve 1.evden etki almakta. Bu konumun en büyük handikabı Yengeç'in ay tarafından yönetiliyor olması. Bu konumdaki güneş, kişinin göz önünde olmasını işaret ederken aynı zamanda bazı alanlarda içe kapanmaya meyillidir. Kişi kendine özel bir alan yaratmak ister. Toplumda görünür olmak ister fakat özel bir alanı olmasını ve bazı şeyleri gizli kapaklı yaşamayı tercih edebilir.

Ay burcu bizlere neler anlatıyor?

Ay burcu bizlere neler anlatıyor?

Ay da yine Yengeç burcunda ve 12.ev ve 1.evden etki alıyor. Ay, Yengeç'te gerçekten çok rahat eder. Derin bir empati yeteneği verir. Bu konumdaki ay duygusal istikrarsızlık verebilirken çoğu zaman yalnız kalıp enerji depolamak isteyen bir karakter çizer. Duygusal olarak kendine ait bir alanı olmasını ister. Sosyal hayat içinde bazen çok yorulduğunu hissedebilir ve bu durumlarda daha fazla iletişim ve sosyallik değil kendine ait bir alan ve yalnızlık ona iyi gelecektir.

Kavuşumlara gelirsek;

Kavuşumlara gelirsek;

Ay / Güneş kavuşumu açısına baktığımız zaman; güneş yani egomuz, benliğimiz ve ay yani duygusal olarak kimliğimiz, iç ihtiyaçlarımız birbiriyle örtüşür. Yeni Ay açısı denilen bu konumda kişi çoğu zaman öncü olur, bir şeyleri başlatmaktan korkmaz. Buna ek olarak Venüs de Yengeç burcunda ve Güneş-Ay-Venüs üçlü kavuşumu mevcut. Gerçekten çok özel açılar barındıran özel bir harita. Bu açı sanatsal ve estetik ifadenin gelişmesinde ciddi rol oynar. GAD yani Güney Ay Düğümü de Yengeç burcunda. Doğuştan gelen, özünde olan yetenekler barındırdığını görüyoruz. Bu güçlü stelyum vurgusu doğuştan gelen sanar yeteneklerini göstermekle birlikte sanatın tek bir alanında değil pek çok alanında başarılı olabileceğini gösteriyor. Serenay’ın iyi oyunculuğunun yanında iyi bir sesi olduğunu ve iyi dans ettiğini de biliyoruz. Ayrıca yazmakla da yakından ilgili olduğunu biliyoruz. Eskiden sık sık bir şiir defteri olduğunu ve yazmayı sevdiğini söyleyen güzel oyuncu hem bu doğuştan gelen yeteneklerle hem de Türkiye haritasına uyumlanmasıyla birlikte hızlı yükselişine yıllardır devam ediyor. Bu açı ve ev konumu aynı zamanda onun kitleleri peşinden sürükleyeceğini göstermekte. Rol aldığı reklam filmlerinde giydiği kıyafetlerden tutun da dizi ve filmlerinde giydikleri; yemek yediği ve eğlendiği mekânlara kadar tercihlerinin pek çok insana öncü olduğunu görmekteyiz. Ayrıca sık sık evrene koşulsuz bir sevgiyle bağlandığını da söylemekte. Güneş asc kavuşumu ona kendiyle barışık olma konusunda yardımcı olurken bu açı aynı zamanda şöhreti yakalaması konusunda ona yardımcı olmuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu konum ve açıların bir diğer etkisi de nostalji sevgisi.

Bu konum ve açıların bir diğer etkisi de nostalji sevgisi.

Yengeç, eskilerle ve anılarla bağlantılıdır. Nostaljiyi, köklerine bağlılığı sever. Estetik algımızı oluşturan Venüs’ün bu konumda olması nostaljik şeylerden zevk almayı gösterebilir. Eski Türk filmi müziklerini dinlemeyi çok sevdiğini söyleyen güzel oyuncu pek çok plağı olduğunu da söylüyor. Hep böyle nostaljiyi tercih ettiğini söyleyen Serenay, ilişkilerinde de hızlı ilerlemeyi sevmediğini fakat bazı şeylerin içine balıklama dalabildiğini de söylüyor. Yine sanatçı yeteneklerini destekleyen başka bir açının bu üçlü kavuşumuna karşıt olan Neptün açısı olduğunu söylemek mümkün. Oğlak Neptün’ün bu karşıtlıkları bağımlılık geliştirmeye uygun bir zemin hazırlar. Bu açı aynı zamanda ezoterik ve mistik konulara ilgi de verebilir.  Bir totem defterine sahip olduğunu söyleyen Sarıkaya, gerçekleşmesini istediği şeyleri buraya yazdığını ve çoğunun gerçekleştiğini söylüyor. Hatta dualarının kabul olduğunu ve bu nedenle arkadaşlarının ona dilek diletmek istediğini de ekliyor. Bu konumların etkisiyle çoğu durumda da teslimiyet içinde olduğunu ve her olaya ders niteliğinde baktığını görmekteyiz.

Dişil enerjimiz Venüs’ü irdelediğimize göre gelelim eril enerjimiz Mars’a.

Dişil enerjimiz Venüs’ü irdelediğimize göre gelelim eril enerjimiz Mars’a.

Mars’ı Boğa burcunda ve 11.evde. 11.ev Kova'nın doğal evi olduğundan biraz asi ve bağımsız bir etki verse de Boğa, bu etkileri bağımsız ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir imaja dönüştürmektedir. Mars Boğa'da gücünü tam olarak gösteremez. Bizim savaşçı yanımız olan Mars Boğa'da daha durağan olacaktır. Bu da Serenay’ın kabul enerjisini açıklıyor. 11.evdeki Mars kitleleri de ilgilendireceğinden toplumda öne çıkan bir karakter yaratır.

Biraz da aşk hayatına değinelim...

Biraz da aşk hayatına değinelim...

Şimdi Mars’a 7.ev etkisiyle de bakalım ve Serenay’ın romantik ilişkilerini inceleyelim. 7.ev Oğlak burcunda, Neptün ve Uranüs retro konumda. Aşk hayatındaki bazı sallantılar bu konumla çok net açıklanmakta. Toprak etkili erkeklere çekildiğini çok net görmekteyiz. Antiscia burç etkisine baktığımızda Yengeç'in karşısında İkizler'i görüyoruz. Burada da bu burç arketipindeki erkeklere çekilebileceği ve haritasındaki genel etkilere baktığımızda toprak arketipindeki erkeklerle onu geliştiren bir ilişki kurabilirken; İkizler temalı erkeklerle ona vizyon katacak ve sakinleştirecek ilişkiler kurabilir. Cem Yılmaz’ın Boğa burcu ve Kerem Bursin’in de İkizler burcu olması hiç de tesadüf değil. Toprak etkisiyle beraber ilişkilerinde de yavaş ilerleyen ve sağlam adımlar atmak isteyen bir yapı görüyoruz. Karşı taraftan emin olmadan bir ilişkiye başlamadığını belirten Serenay, arkadaş çevresi içinde az ama öz arkadaşım var şeklinde bir yorum yapıyor. Boğa'nın materyalist etkisiyle de aşk ilişkisinde bir ortak payda, bir karşılık olması gerektiğini benimser bu konum. Merkür Aslan kendinin en iyisini var etmek adına iletişimi kullanan bir konumdur.

Merkür demişken...

Merkür demişken...

Merkür bizim iletişim gezegenimiz. İfade şekli yeterince etkileyici ve sanatsaldır. Konuşurken insanları etkisi altına almayı iyi bilir. Bu konumda para kazanmak için yaratıcı fikirlerden de yararlanmak da vardır. Zihin çözüm odaklıdır. Çocuklarla iyi anlaşır. Bazen bu konum sevdiğimiz insanlara karşı şımarık olma gibi etkiler verebilir.

Kariyer noktası Koç!

Kariyer noktası Koç!

Mc noktası yani kariyer noktası koçta! Bu konum özellikle kariyerde bir şeylerin öncüsü olmak, bir şeyleri başlatmak enerjisini içinde barındırır. Genel etkilere de baktığımızda bu harita 23-28 yılları arası en etkin olma ve parlama vadetmekte. Gerçekten de Serenay Sarıkaya, bu yıllarında gayet popüler olup çıkış yapmış ve haritasının vadettiği potansiyelleri sonuna kadar kullanmış. Bu denli Yengeç etkisinin yoğun olması da onda anneliği çok ayrı bir yere koymuş durumda. Çocuğa tüm emeğini ve zamanını verebilirse iyi bir anne olunabileceğini savunan Serenay, Yengeç etkisiyle anneliği gerçekten ayrı bir yere koymuş durumda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lilith'e gelirsek...

Lilith'e gelirsek...

Lilith 8.evde Kova burcunda. Önseziler konusunda çok kuvvetlidir. Burada önemli olan Lilith - Satürn kavuşumu. Satürn bizim öğretmenimiz. Bizi önce sınar daha sonra sınadığı yerden ödüllendirir. Bu gizli kadın düşmanlar verebilir. Hayatında hep kontrollü olup kendini baskılamaya çalışmış olabilir. Özellikle annesi ile babası küçük yaşta boşandıktan sonra annesiyle birlikte kendi ayakları üstünde durmaya çalışmaları sonucu çok küçük bir yaşta olgunlaştığını söyleyen Serenay, buradaki olumsuz açıların etkisini almış olabilir.

Göze çarpan açılara da bir göz atalım.

Göze çarpan açılara da bir göz atalım.

Gözümüze ilk çarpan iki özel açı var. Bunlardan ilki uçurtma açısı. Bu açı kalıbı doğuştan gelen yetenekleri iki katı arttıran ve azimli bir yapı oluşturan bir açıdır. Bir diğer nadir bulunan açı zarf açısı. Bu açı kişiye hoş ve estetik bir etki verirken kişinin kalbinin götürdüğü yere doğru ilerlemesi konusunda etki verir.  Sonuç olarak haritanın transitlerine bakacak olursak Serenay’ı önümüzdeki sene Ocak ayından Mart ayına kadar kariyerle ilgili konular meşgul edecekken özellikle Haziran sonrası aşk gündemi yoğun olacak diyebiliriz.

Son olarak da Serenay’ın bu yıl ki tarot kartı Şeytan.

Son olarak da Serenay’ın bu yıl ki tarot kartı Şeytan.

Şeytan kartı, Oğlak burcunun kartıdır ve marsiyen etkiler verir. Bu dönemde kariyer odaklı olup hızlı bir yükseliş içerisinde olurken içsel olarak bağımlı olduğu şeylerin farkına varıp ruhsal olarak özgürleşeceği bir süreç geçirebilir. Aynı zamanda tutkularıyla sınanacağı ve aşkta çalkantılı bir süreç de  yaşayabileceğini de gösterebilmektedir.

Bu içerik de ilgini çekebilir👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Furkan Aras

muhteşem bir içerik aydınlandım cakralarım açıldı auram genişledi karnım guruldadi kalbim fokurdadi

Ferdi Çelik

İşte beklediğim içerik?

LezzetliÇipetpet

Bu zamanda burca doğum haritasına vs inananın fındık kadar aklı yoktur