Görüş Bildir
Haberler
SEO Firmalar İçin Neden Önemlidir?

SEO Firmalar İçin Neden Önemlidir?

SEO, web site sahiplerinin bilmesi ve sıralama almak için uygulaması gereken tüm işlemlerdir. Online işlemlerin giderek artması ve ticaret hacminin büyümesi ile sitelerin sayısında artış meydana gelmiştir. Web sitelerinin giderek artması bu alanda öne çıkmanız konusunda zorluk yaratacaktır. Özellikle rakiplerin çok olduğu rekabetçi bir alanda yer alıyorsanız SEO çalışmaları için mutlaka destek almalısınız.

Google başta olmak üzere tüm tarayıcılarda öne çıkmanın yolu ise SEO’dan geçmektedir. Elbette Google ADS gibi hizmetler ile reklam vererek ilk sıralarda yer alabilirsiniz. Hatta sıralamadan bağımsız olarak en üst sırada bulunarak okuyuculara/hedef kitlenize ulaşabilirsiniz. Ancak reklamları kaldırdığınız anda sıralamayı kaybedeceğiniz için uzun vadede sıralama almanızı sağlayacak olana yönelmelisiniz: SEO çalışmaları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

SEO Nedir?

Kısaca SEO; arama motorlarının sıralama almak, kullanıcı önüne daha fazla sunulması adına dikkat ettiği tüm işlemleri web sitenizde bulundurmanızdır. Google tarafından önem verilen unsurlara sahip bir web site oluşturmak için SEO oluşturmanız gerekir. Search Engine Optimization olarak adlandırılan bu işlemler tarayıcı optimizasyonu, arama motoru optimize edici olarak da Türkçeye çevrilmektedir.

Web site türünün ne olduğu fark etmeksizin uygulanabilir yapıda olan tüm özellikler denebilir. Ancak bu özellikler sitenin iyileştirmesi adına yapılmaktadır. Doğru uygulamalar yapıldığı takdirde sitenin sıralamada daha iyi konuma gelmesi kaçınılmazdır. Üst sıralarda yer almak rakiplere kıyasla daha fazla görüntüleme getireceğinden özellikle e-ticaret sitelerinde satış da oluşturacaktır.

SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

SEO çalışmaları kendi içerisinde üç farklı konuma ayrılmaktadır:

1. İç SEO (On-Page SEO)

2. Dış SEO (Off Page SEO)

3. Teknik SEO

Her bir SEO alanı kendi içerisinde değişik uygulamaları barındırmaktadır. Ancak aynı zamanda tüm çalışmalar birbirini destekler niteliktedir. SEO ajansı tarafından bahsi geçen bu çalışmalar siteye özel olarak hayata geçirilmektedir. Çünkü bazı sitelerde dış SEO alanında eksik olabileceği gibi bazı sitelerin tek sorunu teknik SEO olabilmektedir.

Kısaca bu alanları açıklamak gerekirse;

SEO çalışması yapabilmek için planlı ve belirli bir strateji doğrultusunda hareket etmek gerekir. Kendi arasında bile üç alana ayrılması bu süreci tek başına yürütmek isteyenler için oldukça zordur. Bu yüzden SEO ajansı sayesinde hizmet almak daha doğru olacaktır. Union İstanbul tam da bu noktada sağladığı hizmetleri ile web site sahiplerine imkânlar sunmaya devam eder. Dijital alanda ön plana çıkmak istiyorsanız, siz de hemen iletişime geçebilirsiniz.

SEO Marka ve İşletmenize Nasıl Fayda Sağlar?

SEO Marka ve İşletmenize Nasıl Fayda Sağlar?

Her ne kadar günümüzde SEO alanında bilinçlenmeler artış gösterse de eksik bilgilenmeler söz konusu olabilmektedir. Bu yüzden SEO’yu gereksiz gören ya da nasıl katkı sağlayacağını bilmediklerinden dolayı sıralamada zorluk yaşayan sitelerin sayısı çok fazladır. Eğer siz de doğru SEO ajansı ile çalışarak bu hizmeti elde ederseniz şu faydaları elde edebilirsiniz:

1- Kullanıcı Deneyiminde İyileşme

Kullanıcı deneyimi (UX) günümüzün en önemli unsurlarından birisidir. Marka, site ya da bir ürün olumlu kullanıcı deneyimi sunduğu kadar önemlidir. Özellikle Google tarafından yapılan son güncellemelerde de deneyime önem verildiği görülmektedir. Web siteniz ne kadar kullanıcı dostu olursa o kadar iyi sıralama elde edebilecektir. Tüm bu durum için ise SEO önem taşımaktadır.

SEO çalışması sayesinde kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik işlemler gerçekleşecektir. Hızlı yüklenen siteler, doğru yönlendirmeler, kolay site arayüzü bu unsurlardan bazılardır. Ajansın doğru seçilmesinden ötürü bahsi geçen durumlar çok daha rahat elde edilebilmektedir.

2- Görüntülenme Sayısında Artış

Gerçek kullanıcıların web sitenizde yer alması çok önemlidir. Gerek Adsense kazancı gerekse e-ticaret siteleri üzerinden para kazanmak için kullanıcı gerekir. Hedef kitlesi olarak da adlandırılan bu kişileri sitenize çekmenin yolu SEO’dan geçer. SEO sayesinde kullanıcılarınızın web sitenize olan ziyaretlerini arttırabilir böylece hedefinize daha kısa yoldan ulaşabilirsiniz.

3- Üst Sıralarda Yer Alma / Rekabetçi Site Olabilme

Union İstanbul firması sahip olduğu profesyonel SEO çalışanları ile web sitenizin üst sıralarda yer almasını sağlıyor. Sitenizin ihtiyacı olan eksikleri fark ederek bunları gidermesi, rakiplerinize göre ön sırada olabilmenizi sağlayan ekstra yenilikçi uygulamaları firma sayesinde elde edebilirsiniz. Böylece arama motorları tarafından takdir elde edebilmeniz amacıyla üst sıralarda yer alabilirsiniz.

4- Marka Tanınırlığını Arttırma

Web sitenizi ziyaret eden kişilerin artması marka tanınırlığınıza doğrudan etki eder. Geleneksel reklamlarda olduğu gibi SEO çalışmaları sayesinde markanızın daha fazla insan tarafından bilinmesini sağlayabilirsiniz. İlk etapta hizmet/ürün satın alan olmasa bile uzun vadede markanızın hedeflenen kitlenin zihninde yer almasına neden olabilirsiniz.

5- Satış Oranını Arttırma

SEO hizmeti sadece web sitenizin sıralamada yer almasını sağlamaz, rakiplerinizin önüne geçeceğiniz için satış elde etme olasılığınızı arttırır. Doğru SEO stratejisi ile kalıcı müşteriler elde ederek satış marjınızı genişletebilirsiniz. Union İstanbul özellikle e-ticaret siteleri için bu alanda özel çalışmalar gerçekleştirmektedir.

6- Uzun Vadede Sıralama Alma

Reklam çalışmaları görece daha kısa süreli sıralama almanıza neden olur. Ancak SEO hizmeti ile kalıcı yerinizi belirleyebilirsiniz. Alacağınız SEO hizmeti sayesinde sıralamanız daha uzun süre yerini korur. Özellikle sürekli çalışmaları yapmanız rakiplerinize kıyasla otoriter bir site haline gelmenize neden olur. Bu durumda da tek bir hizmet ile uzun süre boyunca hedeflerinize erişebilirsiniz.

7- Site İstatistiklerinde İyileşme

İstatistikler site verilerini almanız için önemli parametrelerdir. Görüntülenme, tıklama, hedef davranışta bulunma gibi tüm durumları incelemenize fırsat verir. İstatistiklerinizi iyileştirmek adına SEO ajansı ile çalışabilirsiniz. Ajans sayesinde istatistiklerinizin daha iyi konuma geldiğini görebilirsiniz.

8- Takip Edilebilirlik

Tercih edeceğiniz SEO hizmetleri ile takip edilebilir bir durum yaratabilirsiniz. Özellikle SEO çalışması konusunda bilginiz yoksa bile farkı hissetmeniz mümkün olacaktır. Union İstanbul gibi alanında uzman firmalarla çalıştığınızda raporlarla bilgi de alabileceğinizi unutmamalısınız.

9- Düşük Maliyet

Google reklamları maliyet açısından bütçenizi zorlayabilir. Ancak SEO hizmeti görece daha uygun fiyat ile sizinle olacaktır. Daha düşük maliyetler ile aylarca çalışmalar yaratabilirsiniz. Böylece firmanızın bütçesini aşmadan sıralamada yerinizi belirleyerek ilerlemeniz mümkün kılınır.

SEO Neden Gereklidir?

SEO Neden Gereklidir?

SEO hizmeti almayan bir web sitenin kendi halinde sıralama, görüntüleme alması ve hatta müşteri kazandırmasını beklemek boş hayal olacaktır. Arama motorlarında görünür olmanın temel kuralı optimizasyondan geçer. Eğer web siteyi kurduktan sonra bazı unsurlara dikkat etmezseniz hedef kitlenize ulaşmak bir yana Google tarafından indekslenmeyebilirsiniz.

Daha hızlı görünür olmak, üst sıralara tırmanmak ve rekabet edebilmek için SEO gereklidir. Uzun vadede sonuçlarını alacağınız ve kalıcı olacağınız sıralama için hemen bir hizmet almalısınız. Ancak bu hizmeti de profesyonel SEO ajansı ile doğru şekilde almanız mümkün olacağından Union İstanbul’u tercih edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gülşah Uzun

Faydalı bir makale olmuş ellerinize sağlık

İRFAN ERKMEN

Güzel İçerik...

Rüya Yıldız

Google'da siralamaya girilememesinin en buyuk nedeni Seo'suz ilerlenmesi 👍