Görüş Bildir
Haberler
Senin Zihnin Hangi Türk-İslam Düşünürü Gibi Çalışıyor?

etiket Senin Zihnin Hangi Türk-İslam Düşünürü Gibi Çalışıyor?

Trex
29.05.2017 - 06:47

İslam coğrafyasında İbni Haldun'dan Şeyh Bedrettin'e birçok düşünür yetişti. 1400 yıllık İslam kültürü içinde yetişen düşünürlerden hangisi senin ruh ikizin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tarihteki hangi Türk devletinde yaşamak isterdin?

2. Aşağıdan seni kendine en çok çeken kelimeyi seç!

3. Senin hayatın filme çekiliyor diyelim. Başrolde hangi yerli aktör oynasın?

4. Sence tarihteki hangi şahsiyet diğerlerinden daha önemli bir yere sahiptir?

5. Elinde sadece aşağıdaki seçenekler olsa, oğluna hangi ismi seçerdin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki ya, kız çocuğa?

7. Bir arkadaşın evine iftara davet etti. Boş gitmek olmaz. Ne götürüsün?

8. Ramazan ayı denilince aklına ilk önce ne geliyor?

9. Son olarak kendini hangisine daha yakın hissediyorsun?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Hacı Bektaş Veli!

Hacı Bektaş Veli!

Senin zihnin Hacı Bektaş Veli gibi çalışıyor! Sen bütün bu aynı şeyler içinde, farklı söyleyen, farklı söylemeye cesareti olan birisin. Çünkü doğruluk kapısının kulusun sen. Seni darağacına götürseler, Hakk'tan bir saniye olsun taviz vermezsin. Sakın şiddet yanlısı biri olduğun anlaşılmasın, aksine sen 'incinsen de incitme' sözüne sıkı sıkıya bağlısın. Son olarak yalansız, yalın, 'bir lokma bir hırka'ya göre yaşamaya dikkat ediyorsun; çünkü ya göründüğün gibi oluyorsun, ya da olduğun gibi görünüyorsun, ey dost!..

Yunus Emre!

Yunus Emre!

Senin zihnin Yunus Emre gibi çalışıyor!  Senin hakkında öncelikle şunu demek gerekiyor: Sen yüce bir ruhsun. Sense bunu kabul etmiyorsun, çünkü tevazun buna izin vermiyor ve belki de seni yüce-ulu yapan şeyin kendisi de bu. Çoğunun tevazusu kibirden gelirken, seninkisi şol cennetin ırmakları kadar saf, kendiliğinden ve doğal. Sıradan bir insan olmaya çalıştın hep, çünkü biliyorsun ki, en büyük farklılık sıradanlığın ta kendisi. Kendini biliyorsun son olarak, en büyük alimsin bu yüzden!

Şeyh Bedrettin!

Şeyh Bedrettin!

Senin zihnin Şeyh Bedrettin gibi çalışıyor! İsyan senin karakterin! Kendini her alanda geliştirmişsin. Kültürel ve sosyal birikimin toplumsal olaylarda senin izleyici olmanı engelliyor.  Haksızlığa eşitsizliğe karşı tahammülün yok. Bu hayatının her alanına aynı şekilde yansıyor.

İbni Sina!

İbni Sina!

Senin zihnin İbni Sina gibi çalışıyor. Senin analitik zekan oldukça gelişmiş. Şüphecisin, analitiksin; ama her şeyden önce de meraklısın. Bu evrene herkesten farklı bakıyorsun, sıradan değilsin yani. Hayatın her alanına karşı meraklısın. Her şeyi öğrenmek istiyorsun.  Zihnin hem edebiyat hem matematik hem felsefe yapmaya çok müsait. Tabi sen istersen ;)

Gazali!

Gazali!
www.evrensel.net

Senin zihnin Gazali gibi çalışıyor. Senin zihnin devamlı sorular soruyor ve hiçbir zaman tatmin olmuyor. Hakikati aramak için her şeyi sorguluyorsun. Varlık, inanç, felsefe, yaşamın ta kendisi... Çünkü senin için hayat 0 ve 1'lerden ibaret değil. Bazen çevrenden kopuyorsun. Başkalarının ''Kafayı yedi bu'' diyeceği noktaya geliyorsun. Çünkü sen sıradan değilsin. Bu beyinle de sıradan olma ihtimalin yok ;)

İbni Haldun!

İbni Haldun!
okur-yazar.net

Senin zihnin İbn Haldun gibi çalışıyor. Sen her zaman büyük resmi görebilen bir beyne sahipsin. Detaylara takılmıyorsun. Beynin her şeyi kodluyor ve bu kodlamalardan yola çıkarak her türlü problemi çok rahatlıkla çözüyorsun. Olayları açıklarken hiç ama hiç zorlanmıyorsun. Sorunları çözerken zihnin yorulmuyor. Birçok insanın asırlar sonra göreceği gerçekleri çok öncesinden görecek bir vizyona ve öngörüye sahipsin. ;)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
419
153
55
39
28
16
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
alper arslan

sanki onların nasıl düşündüğünü biliyor da bi de bizi eşleştiriyor. yorumlara baktım ayrıca hiç kadın düşünür yok mu çıkmamış?

Aylin Kayhan

Hacı Bektaş Veli

Çikolatalı pasta

Yunus Emre ❤💙💚💜💛♥