Görüş Bildir
Haberler
Senin Bu Hayatta Tahammül Edemediğin İnsan Tipini Söylüyoruz

Senin Bu Hayatta Tahammül Edemediğin İnsan Tipini Söylüyoruz

Herkesle iyi anlaşıp, dost olmak zor bir şey. Hoşlanmadığımız bir sürü insanla bazen mecbur kalarak iletişim halinde oluyoruz. Peki senin katlanmaya mecbur kaldığın insan tipi hangisi?

Cevabı merak ediyorsan

Hadi başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seç.

2. Şimdi de yaşını seç.

3. İlk sorumuzla başlayalım. Sen bunlardan hangisisin?

3. İlk sorumuzla başlayalım. Sen bunlardan hangisisin?

4. Peki seni bu yazım hatalarından en çok hangisi sinirlendirir?

5. Tanımaya çalıştığın insan "ben böyleyim, işine gelirse" derse ne tepki verirsin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki bir arkadaşın saçını boyatmış ama hiç yakışmamış ona ne söylersin?

6. Peki bir arkadaşın saçını boyatmış ama hiç yakışmamış ona ne söylersin?

7. O zaman söyle bakalım. Zor zamanında yanına koşacak kaç dostun var?

8. Bunlardan hangisini asla yapmazsın?

8. Bunlardan hangisini asla yapmazsın?

9. Peki hoşlanmadığın biriyle aynı ortamda bulunduğunda ona nasıl davranırsın?

9. Peki hoşlanmadığın biriyle aynı ortamda bulunduğunda ona nasıl davranırsın?

10. Son olarak söyle bakalım. Birine borç verdin ve ödeyeceğim dediği halde ödemedi ne yaparsın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sürekli kendinden bahseden insana tahammülün yok.

Senin en tahammül edemediğin şey egoistlik. Ayda yılda bir toplandığın arkadaşlarınla sohbet etmek isterken ortamda biri sürekli gezdiği yerleri, yediği yemekleri, işini, aşkını, her şeyini anlatmaya başlıyor. Ama sadece o anlatıyor. Sizin konuşmanıza fırsat vermiyor ve siz buna dayanamıyorsunuz. Küçücük dertlerini abartarak, gerçekten dünya da bir tek onun başına geliyormuşçasına anlatan insana asla tahammül edemiyorsun. Özellikle 'kendimi anlatmayı hiç sevmem' diye lafa girip, bütün gün hayatındaki en küçük detayı bile anlatır. Siz bir konu hakkında konuşurken, lafın ortasında bir anda kendi anlatmaya başlayan insanlar etrafımızda hiç de az değil. Herkesin mutlaka böyle bir tanıdığı vardır. Sen asla ilgi çekmeye çalışan ve bir yerde sürekli kendini ortaya atmaya çalışan biri değilsin. Sakin ve olduğun gibi birisin. Yani dikkatleri üzerine çekmek için senin ekstra bir çaba sarf etmene gerek yok. Sürekli kendini anlatan birinden koşarak uzaklaşırsan kendin için en iyisini yaparsın. Bir yerden sonra dinlemeyi de bıraktığın bu insanlarla görüşmemek senin için en iyisi.

Mesajına geç cevap veren insana tahammülün yok.

Mesajına geç cevap veren insana tahammülün yok.

Senin asla tahammül edemediğin insan mesajına geç cevap veren insandır. Artık kendini ağırdan satmak için mi yoksa başka bir nedeni mi var bilemeyiz ama hepimizi hayatından bezdiren bu insanlardan biz de çok dertliyiz. Bazı zamanlarda insanların meşgul olduklarını da göz önünde bulundurabiliriz ama 4-5 saat cevap vermemek ne demek! Kendilerini cool göstermek için yapanların sayısı da hiç az değil. Bir zaman sonra mesajlaşma heyecanını da hevesini de kaçıran insanlardır. İster bilerek ister bilmeyerek sonucu karşı tarafı kırmaktan başka bir şey yapmaz. Sen ki insanları kırmak, üzmek en son yapacağın bir şey olmasına rağmen, seni bu kadar çabuk incitmelerine gerçekten anlam veremiyorsun. Senin bu hayatta insanları değiştirmek gibi bir çaban yok tabii ama seni düşünmeyen ve önemsemeyen insanlardan soğuman çok çabuk oluyor. Sen gerçekten kendi gibi olan, doğal insanlardan hoşlanıyorsun. Etrafındaki insanlarda seni anladığı ve senin gibi insanlar olduğu için mesajına geç cevap veren birini hayatına hemen çıkarıyorsun.

Kendi gibi davranmayan insana tahammülün yok.

Kendi gibi davranmayan insana tahammülün yok.

Senin en tahammül edemediğin insan kendi gibi davranmayan insandır. Günümüzde de giderek artan bu insan tipi seni çileden çıkarmaya yetiyor. Farklı ortamlarda kendini olduğundan farklı gösterenlerle, aynı ortam bulunmak bile istemiyorsun. Muhtemelen o kişilerle ilk ve son görüşmen oluyor. Aslında sahip olmadığı, özendiği veya kıskandığı bir şeye karşı ona sahipmiş gibi göstermek etrafımızda sık gördüğümüz insanlardan. Senin için garip bulunan bu durum karşısında elim kolun bağlı günün sonlanmasını bekliyorsun. Genellikle böyle insanlar, dışarıdaki insanların onlar hakkındaki düşüncelerine çok önem verdiği için ortaya böyle bir durum çıkar. Sen insanların dediklerini pek önemsemeyen biri olduğun için böyle şeyleri kafana takmıyorsun. Olduğun gibi, içinden nasıl geliyorsa öyle davranıyorsun. Katı kuralların var hayatında. Sana karşı yapılan yanlışı affetmek gibi bir şeyi asla düşünmüyorsun. Bağlarını koparınca tamamen ve keskin bir biçimde koparıp, iletişimini kesiyorsun. Sana faydasından çok zararı dokunan böyle insanlarla da görüşmemen en iyisi. Zamanla böyle biri olduğunu çözdüğün insanlarda, bu durumu fark ettiğin an 'hiç başımı ağrıtamayacağım' deyip gidiyorsun.

Sürekli konuşup seni dinlemeyen insana tahammülün yok.

Senin en tahammül edemediğin insan sürekli konuşup seni dinlemeyen insandır. Bu durumdan hangimiz şikayetçi değiliz ki. Dertleşelim diye buluşup, oturduğumuz insanlarla derdimizi anlatamadığımız gibi bir de onun derdini yüklendik sırtımıza. Genelde bu insanlar her şeyin en doğrusunu ve en iyisini bildiklerini düşündükleri için senin fikirlerini önemsemezler. Bundan sonrası artık bir insana yapılan saygısızlıktır. Sen bir şeyler anlatmaya başlayınca dinler gibi yapıp, daha sonra senin cümlenin devamını o getirir. Sen ise bu duruma dayanamazsın. Biraz dobra bir insansın. Böyle kişilerin ağzının payını da çok güzel veriyorsun. O an ne düşündüysen, ne hissettiysen yüzüne hiç çekinmeden söylersin. Çünkü artık dayanacak gücün kalmamıştır. Tabii o konuşurken lafını bölmek istemeyip, kibarlık yaparsın ama gün sonunda bir daha görüşmeyeceğini ve yaptığı hataları da ona söylersin. Seni dinlemeyen ve dertlerine ortak olmayan insanları hayatında tutmak ve onlar için vakit ayırmak sana göre değil. Daha kıymetli ve anlayışlı insanları hayatında tutuyorsun.

Bunlar da ilginizi çekebilir.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
175
47
26
22
11
10
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?