Görüş Bildir
Haberler
Sen Vecihi Sanıyorsun Ama O Aslında Ziya: Farkında Olmadan Karıştırdığımız 9 Türk Filmi

etiket Sen Vecihi Sanıyorsun Ama O Aslında Ziya: Farkında Olmadan Karıştırdığımız 9 Türk Filmi

Eda Aytekin
18.03.2016 - 17:43 Son Güncelleme: 25.03.2019 - 18:40

Bazı filmler var ki televizyonda gördüğümüz anda sanki hiç seyretmemişiz gibi aynı heyecanla yeniden seyrediyoruz. Hatta bazıları arşivimizin en güzel yerinde duruyor. Bir dönem Arzu Film efsanesinin ve unutulmayan senarist Sadık Şendil sayesinde aynı ekiple birden fazla film çekildi. Bazılarının konusu benzer, bazılarının ise kadrosu neredeyse aynı. Bu yüzden birbirine karıştırdığımız birçok film var. Bu durumu kolaylaştırmak için benzer filmleri bir araya getirip en akılda kalan sahneleri şöyle bir toparlayalım dedik. Kafanız karışınca açıp açıp bakarsınız :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çöpçüler Kralı - Kapıcılar Kralı

1. Çöpçüler Kralı - Kapıcılar Kralı

Çöpçüler Kralı, genelde Kapıcılar Kralı ile karıştırılıyor. Kemal Sunal'ın bu filmdeki adı Apti Şakrak. Sevdiği kızın abileri tarafından kovalanırken tesadüfen şarkıcı oluyor. Zabıta amiri Şener Şen'in, annesini camdan attığı sahneyi hatırlayın.

Kapıcılar Kralı'nda Kemal Sunal'ın adı Seyit. Hatırlamanız gereken en önemli noktalardan biri, Übeyit Bey'in kiracıları ile Seyit'in arasında yaşananlar ve apartman yöneticisi albay.

2. Davaro - Salako

2. Davaro - Salako

Davaro, Salako ile karıştırılır. Filmin en akılda kalan sahneleri Şener Şen'in hortumla mezara konulması ve Şener Şen'in Kemal Sunal'a hapiste çarşaflı börek götürmesi diyebiliriz.

Salako'da Şener Şen oynamıyor. Kemal Sunal, sevdiği kız tarafından farketmeden kullanılan saf bir delikanlı. Filmle ilgili en akılda kalan şey ise günler ve bahaneler: Pazartesi hafta başı, salı sallanır, çarşamba çarşafa dolanır, perşembe perişanlık, cuma mübarek gün...

3. Süt Kardeşler - Şabanoğlu Şaban

3. Süt Kardeşler - Şabanoğlu Şaban

Bu filmi Şabanoğlu Şaban ile karıştırmamamız için dev gibi bir sebebimiz var: Gulyabani. Kemal Sunal'ın 'Düşündüm de bir emir erinin yeri, kumandanının yanıdır' dedikten sonra Şener Şen ile kollarının karışması filmin unutulmayan sahnelerinden sadece bir tanesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şabanoğlu Şaban filminde kilit konu elmas. Biliyorsunuz, sevgili dostlarımız Nazır Bey'in talimatıyla hafiye olup kılıktan kılığa giriyorlardı. Ayrıca bitmek bilmeyen 'Hızır idi Yunus idi' muhabbeti de bu filmde.

4. Gülen Gözler - Neşeli Günler

4. Gülen Gözler - Neşeli Günler

Neşeli Günler ile en çok karıştırdığımız filmlerden bir tanesi Gülen Gözler. Neyse ki Vecihi var! Bir de Adile Naşit'in kızlarıyla odada nane likörü içişi var ki efsanedir.

Turşu suyunun limonla mı yoksa sirkeyle mi yapıldığını yıllardır öğrenememize sebep olan film Neşeli Günler. Şener Şen bu filmde meşhur Ziya rolünde.

5. Aile Şerefi - Bizim Aile

5. Aile Şerefi - Bizim Aile

En sevdiğimiz ailenin bir filmi daha. Bu da genelde Bizim Aile filmiyle karıştırılır. Burada hatırlamamız gereken en önemli karakter zengin çocuğu Oktay; diğer filmlerde onu görmüyoruz.

Münir Özkul'un unutulmaz tiradının yer aldığı film Bizim Aile. Fabrikada çalışan işçi Yaşar Usta ve büyük ailesinin hikayesi. Şener Şen bu filmde Yaşar Usta'nın fabrikadan arkadaşı ve üvey kızıyla evlenecek olan damadı rolünde.

Not: Tabii ki sen büyüksün Yaşar Usta!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Banker Bilo - Dolap Beygiri

6. Banker Bilo - Dolap Beygiri

Dolap Beygiri adlı filmle karıştırsak da bu filmin sahneleri apayrı. Özellikle Şener Şen'in Almanya'ya götürmekle kandırdığı insanları sınırdan geçirirken oynadığı oyunlar efsane. Bir de unutulmayan replik: 'Yaptım ama sor bi, niye yaptım?'

Dolap Beygiri

Dolap Beygiri

Dolap Beygiri'ni Banker Bilo ile karıştırmamızın en önemli sebebi Şener Şen'in bu filmde de Banker Yakup'u oynaması. Dürüst ve saf İlyas Salman'ın eşi rolünde Yaprak Özdemiroğlu var. (Bu üçlüyü bir de Şekerpare filminde görebilirsiniz)

7. Köyden İndim Şehire - Salak Milyoner

7. Köyden İndim Şehire - Salak Milyoner

Hayran olduğumuz bu filmi genelde Salak Milyoner ile karıştırırız. Filmin en önemli sahneleri Zeki Alasya'nın bir türlü sayamadığı altınlar, un çuvalı ile karışan altın çuvalı ve kardeşlerin fırıncılık maceraları.

Muhteşem kardeşler ekibi Salak Milyoner filminde babalarının bıraktığı bir haritanın peşinden koşuyorlar. Bu kez Münir Özkul babalarının arkadaşı ve Adile Naşit tatlı bir kaçık. Evin altını kazarak aradıkları altınlar ve Saffet ile Emine'nin bir türlü gerdeğe giremeyeşi deyince çabucak hatırlanacak bir film.

8. Sev Kardeşim - Yalancı Yarim

8. Sev Kardeşim - Yalancı Yarim

Yalancı Yarim ile karıştırdığımız filmde Hülya Koçyiğit fabrikada çalışan ve arkadaşları ile girdiği iddia yüzünden patronun oğluna aşık olan işçi kız rolünde. Bu filmin hafızalardan silinmeyen sahnesi, Hülya Koçyiğit'in paltosundaki düğmeleri Tarık Akan'ın paltosuna iliklemesiydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir fakir kız-zengin oğlan filmi de Yalancı Yarim. Emel Sayın'ın fakir ailesinin Tarık Akan'ın abisine zengin olarak tanıtılması unutulmaz. Özellikle Metin Akpınar'ın abi rolü muhteşemdir.

9. Ah Nerede - Evcilik Oyunu

9. Ah Nerede - Evcilik Oyunu

Tarık Akan'ın çapkın bir genci oynadığı filmde Gülşen Bubikoğlu inatçı bir kızı canlandırıyordu. Hatırlarsanız Adile Naşit, Tarık Akan'a aşık sevimli bir ev kızını canlandırıyordu. Evcilik Oyunu filmiyle karıştırmamak için bu detay yeterli aslında.

Çok yakışan bu ikilinin Evcilik Oyunu filminde Tarık Akan yaptığı oyunlarla, Gülşen Bubikoğlu'nu delirtiyordu. Mesela kıskançlık krizi yaratmak için arkadaşına ruj sürdürtüp gömleğinin yakasını öptürmesi gibi...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
537
217
85
22
11
11
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nur Kızıl

Hepsini bilip, hiçbirini karıştırmamanın verdiği huzur... :)

Ayna Efendi

Köyden İndim Şehire Salak Milyonerin devam filmi zaten

Esthetician

Seni hiç sevmiyorum süt oglan. Babanıda sevmezdim zaten :)