Görüş Bildir
Haberler
Sen Hangi Yabancı Dile Yatkınsın?

etiket Sen Hangi Yabancı Dile Yatkınsın?

Yabancı dil öğrenmek kuşkusuz gerek iş yaşamında daha iyi bir kariyer, gerekse farklı kültürleri daha iyi anlayıp tanıyabilmemiz için fazlasıyla önemli; sonuçta bir lisan bir insan! Ancak iş biraz da yatkınlık meselesi. Peki acaba sen hangi yabancı dili öğrenmeye yatkınsın? Seni testimize alalım.

1. Başlayalım! Sence bir yurt dışı tatilinin en iyi tarafı nedir?

2. Peki ya kötü tarafı nedir diye sorsak?

3. Hiç bilmediğin bir dilde sana bir cümle söyleseler ilk iç güdüsel tepkin hangisi olur?

4. Bu arada herhangi bir yabancı dili akıcı olarak konuşabiliyor musun?

5. Peki sen öğrendiğin yeni dili kalıcı kılmak için hangisini tercih ederdin?

6. O zaman bir selamını alalım!

7. Şimdi bu ses kaydını dinle.

Ve bu dili kendine ne kadar yakın bulduğuna 1 ile 10 arası bir puan vermeni isteyelim.

8. Son olarak filmlerini severek izlediğin bir sinema coğrafyası seç.

Farsça!

Farsça!

Sen inancın ve kutsallığın insanın. Kendini bir nevi maneviyata adamışsın. Tüm cevapların ötelerde olduğuna inanıyorsun. Ötelere kavuşmaksa senin için bir korku öğesi değil, adeta bir 'Düğün'. Tüm bu maneviyatın sebebiyle senin ana dilin kesinlikle ama kesinlikle en kutsal dil olan Farsça olmalı!

İngilizce!

İngilizce!

Öncelikle İngilizce çıktığı için hiç şaşırmadın sanırım. Çünkü kendini zaten tamamıyla İngilizceye ait hissediyorsun. Senin İngilizce algılayışınınsa diğerlerinden çok farklı olduğunu söylemek gerek. Çünkü çoğu kişi İngilizce'yi bir zorunluluk-gereklilik olarak görüyor; dilin tadına hiç varmıyor. Bazılarıysa yok, 'Ben İngiliz İngilizcesini seviyorum' yok, 'Abi Amerikalılar daha iyi konuşuyor' diye kamplaşıyor. Oysa senin gibi dilin tadına varanlar hepsinde farklı bir ton, hepsinde ayrı bir güzellik görüyor. Right? :)

Hintçe!

Hintçe!

Hintçe gizemin, bilgeliğin ve spiritüalizmin dilidir. Sense gizemli bir insansın, her gören bunu diyor sana. Sonra bilgesin de; bunda da bir sıkıntı yok. Spiritüel olduğun gerçeği ise su götürmez; çünkü cevapları hep öte alemlerde, daha doğrusu 'zahir'de değil 'batın'da arıyorsun. Tüm bu sebeplerle sen kesinlikle Hintçe konuşmalısın veya binlerce Hint dillerinden birini!

Rusça!

Rusça!

Dünyanın en asortik, en şaşırtıcı insanı olman muhtemel. Muhtemel ki buradasın. Sana dışarıdan bakan 'ehh bu da amma sıkıcı' diyebilir. Fakat o iş öyle değil tabii ki. Sadece insanlara mesafe koyuyorsun ve zaman tanıyorsun ki, insan ilişkilerinde makbul olanı budur. Tüm bu sebeplerle tüm acayip insanların ve edebiyatçıların (Dostoyevski, Tolstoy, Gogol...) dili, senin dilin olmalı!

Japonca!

Japonca!

Sen bu dünyanın insanı değilsin. Fantastik bir hayal dünya var. Bu yüzden gerçek dünyanın hayhuyu senin hiç mi hiç ilgini çekmiyor. Fantastik ve bol renkli çocuk dünyana en uygun dilse pek tabii ki teknolojinin ve animenin dili Japonca. Her ne kadar sana kavga ediyor gibi konuşuyor deseler de senin fantastik dünyan bu türden klişeleri çoktan aşmış!

Fince!

Fince!

Fince kalitenin, asaletin, entelektüelliğin ve de kendini geliştirmenin dili olarak bilinir. Sen de bu özelliklere tam tamına uyduğun için, senin ana dilin kesinlikle Fince olmalı. Fince felsefenin, kuramların ve en güzel edebi eserlerin de dilidir. Ancak sadece bunlar yetmez tabii ki!.. Fince belki de kulağa en hoş gelen dildir ve oldukça seksidir. Neden bu dil çıktı sana sanıyorsun :)

Portekizce!

Portekizce!

Hareketlisin ve eğlenceye önem verdiğinse kesin. Ancak seni sadece bunlarla tanımlamak oldukça güdük kalır. İçinde yaşattığın bir melankoli var ki, sorma gitsin. Bu eğlence, bu gırgır, bu şamata, bu karnavallar sadece bunun dışavurumu. Tam da bu yüzden senin eğlencelerin hep farklı ve içi dolu. Anlamlı bir insansın kısaca. Tüm bu sebeplerle senin ana dilin Portekizce olmalı. Ama İberya'nın Portekizcesi değil; Tanrıkent'in Portekizcesi ;)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1016
620
311
177
174
124
99
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ibrahim Tas

Farsça

Fırat Garipce

Türkçe çıktı ve evet türkçeye yatkınımdır , akıcı konuşabilirim ..

Muhammed Balık

Tebrik ediyorum kardeş Türk olup Türkçeyi akıcı konuşmak da meseledir tabii . Helal olsun ..

Nihad Ağbabalı

farsça ne alaka benim yatkın olduğum dil almanca