Görüş Bildir
Haberler
Şelale Fotoğrafı Nasıl Çekilir ?

Şelale Fotoğrafı Nasıl Çekilir ?

Ayberk Medya
24.06.2014 - 16:48 Son Güncelleme: 24.06.2014 - 18:44

Şelale Fotoğrafı Nasıl Çekilir

Profesyonel fotoğraflarda gördüğünüz o ipeksi şelale ya da akıntı efektini mi elde etmek istiyorsunuz? İşin sırrı perdeyi (en azından bir iki saniyeliğine) açık bırakmaktır, böylece geri kalan herşey (nehrin ya da şelalenin etrafındaki kayalar ve ağaçlar) sabit dururken, su hareket etmiş olur.

İşte yapmanız gereken şey: Dijital fotoğraf makinenizi enstantane öncelikli kipe getirin (çevirmeli kip düğmesindeki S veya Tv ayarı) ve enstantaneyi 1 ya da 2 saniye olarak ayarlayın. Bu şelalenin fotoğrafını kapalı bir günde bile çekiyor olsanız, perdenizi birkaç saniye boyunca açık tutmanız çok fazla ışık almasına neden olur ve sonunda elinizde tamamen beyaz, aşırı pozlanmış bir fotoğraf kalır.

İşte profesyoneller bu yüzden şu iki şeyden birini yapar: (1) Şelalelerin fotoğrafını gün doğmadan önce ya da gün doğumu sırasında, ya da gün batımından hemen sonra, ışık çok daha azken çekerler. Ya da (2) durdurucu bir filtre kullanırlar. Bu, objektifinize vidalanan ve fotoğraf makinesine gelen ışığın büyük kısmını öretecek kadar koyu olan özel bir karartma filtresidir. Bu şekilde perdeyi birkaç saniye açık bırakabilirsiniz.

Makineye o kadar az ışık gelir ki fotoğrafınızın aşırı pozlanmasına neden olmaz ve sonunda doğru pozlanmış, ipeksi görünümlü muhteşem bir su fotoğrafınız olur. Durdurucu bir filtreniz yoksa ve ormanın derinliklerinde (ve koyu bir gölgede) kalan bir şelale veya nehirle karşılaşırsanız da aynı efekti şu teknikle elde edebilirsiniz: Fotoğraf makinenizi üçayağa yerleştirin, enstantane öncelikli kipe geçin ve diyaframınızı objektifinizin izin verdiği en yüksek değere ayarlayın (muhtemelen f/22 veya f/36) . Bu ayar perdenizi olağandan daha uzun süre açık bırakır (ama koyu bir gölgede olduğunuzdan bu bir sorun değildir, değil mi) ve aynı ipeksi görünümlü su fotoğrafını elde edersiniz.

Şelale Fotoğrafı Çekme İpuçları ,Şelale Fotoğrafı Nasıl Çekilir ,Tül Gibi Şelale Çekmek,Şelale Fotoğrafı Çekme İpuçları,şelale fotoğrafı nasıl çekilir,Hareketli Fotoğraf Çekimi ,Uzun Pozlama Nedir? En Güzel Uzun Pozlama Fotoğraf,

Kaynak: http://www.medyablog.net/selale-fotog...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın