Görüş Bildir
Haberler
Şehit Polisler Son Yolculuklarına Uğurlandı

Şehit Polisler Son Yolculuklarına Uğurlandı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, teröristlerin yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu şehit olan polis memurları Aslan, Bardakçı ve Altınbaş'ın cenazeleri toprağa verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şehit polis Hasan Aslan memleketi Gaziantep'te toprağa verildi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca zırhlı polis aracının geçişi sırasında el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis memuru Hasan Aslan'ın cenazesi, memleketi Gaziantep'te toprağa verildi. 

Şırnak'tan havayoluyla kente getirilen Aslan'ın (34) Türk bayrağına sarılı naaşı, helallik alınmak üzere Yeditepe Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Aslan'ın naaşına sarılan yakınları, gözyaşlarını tutamadı. 

Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından şehit Aslan'ın naaşı Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi. 

Silopi'ye 3 yıl önce tayini çıkan Şehit Aslan'ın geçen yıl Haziran ayında şark görevini tamamlamasına rağmen, Kürtçe bildiği için halkla daha iyi iletişim kurabildiği, bu nedenle bir süre daha Silopi'de kalmayı tercih ettiği öğrenildi.

Şehit polis Bardakçı'nın babası oğlunun gönüllü olarak Şırnak'a gittiğini söyledi.

Saldırıda şehit olan polis memurlarından Hilmi Bardakçı'nın cenazesi ise Adana'da toprağa verildi. 

Uçakla Adana'ya getirilen Halil Bardakçı'nın (41) cenazesi, Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada ailesi ve yakınlarının gözyaşlarıyla karşıladığı cenaze, daha sonra Buruk Mezarlığı'na taşındı.

Ayakta durmakta zorlanan şehidin eşi Havva Bardakçı, 'Ağlamayacağım, kimseyi sevindirmeyeceğim' dedi. Bardakçı'nın yanındaki kadın emniyet amiri de 'Aslanım, işte böyle olacağız biz. Şehit ailesiyiz' diyerek, acılı eşi teskin etmeye çalıştı.

Şehidin kardeşi Hürü Bardakçı da 'Şehit oldu benim ağabeyim, melekler karşılıyor onu. Saf saf melekler var burada. Dua edin, ağlamayın. Onları güldürmeyeceğiz, onları sevindirmeyeceğiz' dedi.

Evli ve 2 çocuk babası şehidin naaşı, kılınan cenaze namazının ardından mezarlıktaki şehitlikte toprağa verildi.

Düzce'de yas var

Düzce'de yas var
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şehit olan polis memuru Sabri Altınbaş'ın cenazesi, memleketi Düzce'de defnedildi. 

Şırnak'tan havayoluyla Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı'na, oradan da karayoluyla Düzce'ye gönderilen şehidin naaşı, Kaynaşlı ilçesine bağlı Darıyeri Yörükler köyündeki babaevine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, köy girişinde hazırlanan tören alanına götürüldü.

Şehit polisin eşi Sevcan Altınbaş ve yakınları töreni gözyaşlarıyla izlerken, şehidin teyzesinin kızı Makbule Kocaman da tabuta sarılarak bir süre ağladı. İl Müftüsü Selami Emen'in kıldırdığı cenaze namazının ardından 1,5 yaşındaki bir erkek çocuk babası olan Sabri Altınbaş'ın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda