Görüş Bildir
Haberler
Şehirdeki Kuşların Daha Saldırgan Olduğu Bulundu

Şehirdeki Kuşların Daha Saldırgan Olduğu Bulundu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Taşradaki  kuşların neşeyle şakıdıklarını, şehirdeki kuşlarınsa acı sesler çıkartarak üzerinize doğru uçtuklarını fark etmişsinizdir. Bilim adamlarına göre şehirdeki kuşların böyle olmalarının bir sebebi var, tabi ki kentte yaşayan insanların bu derece kötü olmalarıyla aynı sebep değil.

Behavioral Ecology dergisinde yayınlanan bir çalışmada taşra ve şehirlerdeki serçelerin ötme davranışları arasındaki fark ortaya kondu. Şehirdeki serçeler taşradaki kuzenlerine nazaran daha saldırgan şekilde ötüyorlar, ilk araştırmalar bunun sebebinin aşırı kalabalıklaşma olduğunu gösterdi. Ne de olsa şehirlerdeki insanların öfkeli davranışları kısıtlı yaşam alanlarına atfediliyor.

Son araştırmayla birlikte bunun aşırı kalabalıkla alakası olmadığı, şehirdeki kuşların, şehirlerde kırsal alanlarda bulabildiklerinden daha fazla yiyecek bulduklarından agresifleştikleri ortaya kondu. Araştırmaya göre kuşlar fazla olan yiyecek stoklarını savunabilmek için daha agresif davranıyor. Yani, yerel parkınızdaki kuşları beslemek için ne kadar fazla ekmek ufalarsanız, o kadar büyük bir kuş sürüsü ortaya çıkaracaksınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın