Görüş Bildir
Haberler
Seçtiğin Ünlü Şefe Göre Baharatlarla Aranın Ne Kadar İyi Olduğunu Söylüyoruz!

etiket Seçtiğin Ünlü Şefe Göre Baharatlarla Aranın Ne Kadar İyi Olduğunu Söylüyoruz!

Ma Belle
02.03.2024 - 18:02

Yemeklerde kullanmaktan vazgeçemediğimiz ve lezzetlerine lezzet katan baharatlarla aranın nasıl olduğunu seçtiğin şefe göre yorumlayacağız! Eğer bu şeflerden hiçbirini tanımıyorsan, kendine yakın hissettiğin bir şefi seçebilirsin.

Haydi başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir şef seç bakalım!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Baharatlarla aranızda resmen aşk yaşanıyor! 😍

Baharatlarla aranızda resmen aşk yaşanıyor! 😍

Yemeklerde baharat kullanmak, yemeğin lezzetini ön plana çıkardığı gibi kıvamını da değiştiriyor. Baharat kullanmaya gerek olmayan bir yemekte bile baharatları profesyonelce kullanıp yemekte resmen şov yapıyorsun. Gordon Ramsay isabetli bir seçim olmuş çünkü Ramsay, dünyanın farklı yerlerinden baharatlar keşfederek çeşitli ve lezzetli yemekler yapıyor. Hatta Gordon Ramsay: Uncharted isimli programında dünyanın farklı yerlerindeki baharatları keşfederek yerel şeflerle yarışıyor.

Baharatların çok sağlıklı olduğunu düşünüyorsun!

Baharatların çok sağlıklı olduğunu düşünüyorsun!

Baharatların insan sağlığı ile bir ilgisi olmalı! Sen her yemekte baharat kullanmanla mutfakta adeta şov yapıyorsun. Hatta bazen işin ucu kaçıyor ve yemeklerde baharatlar diğer malzemelerden rol çalabiliyor. 😅 Farklı hastalıklarda kullanılan baharatların insanları iyileştirdiğine inanıyorsun ve çeşitlilik senin için büyük önem arz ediyor. Jamie Oliver'ı seçmekle doğru bir seçim yapmışsın, çünkü o da aynı senin gibi düşünüyor!

Baharatlara biraz mesafeli yaklaşıyorsun!

Baharatlara biraz mesafeli yaklaşıyorsun!

Michelin yıldızlı ünlü bir Fransız şef olan Alain Ducasse, baharatlarla pek içli dışlı biri değil. Çünkü Fransız mutfağı, baharatları sınırlı bir şekilde kullanıyor ve yemeğin ana lezzetinin daha ön planda olmasını istiyor. Genel itibariyle Fransız mutfağı baharatlarıyla değil, yemeğin gerçek lezzeti ile bilinen bir mutfak.

Baharatlarla ilginç bir ilişkin var diyebiliriz!

Baharatlarla ilginç bir ilişkin var diyebiliriz!

Senin baharatları ne zaman ve nerede kullanacağın hiç belli olmuyor. En yaygın yemek tarifinde baharat kullanmazken, hiç bilmediğin bir tarifte çok farklı bir baharat kullanma eğilimin var. Moleküler gastronomi alanında öncü bir isim olan İngiliz şef Heston Blumenthal, deneysel tarifleriyle tanınan biri. Yemeğin dokusu ile daha çok ilgilendiğinden, baharat kullanımı epey değişiklik gösteriyor. Eğer sen de baharat konusunda deneysel davranıyorsan, Heston Blumenthal ile aynı düşüncede olabilirsiniz!

"Temel baharatlar bana yeter de artar." diyorsun!

"Temel baharatlar bana yeter de artar." diyorsun!

Amerikalı bir televizyon sunucusu, şef, yemek kitabı yazarı ve girişimci olan Rachael Ray, genellikle basit ve pratik yemek tarifleriyle biliniyor. Yemekleri genel olarak hızlı ve pratik olduğu için farklı baharatlar kullanmıyor. Sarımsak, soğan tozu, biber, kırmızı pul biber, kişniş, köri, kekik ve fesleğen gibi herkesin kullanmaktan büyük bir zevk aldığı baharatları kullandığı için yemeklerinde baharat çeşitliliği az. Eğer baharatlarla aranızda belirli bir mesafe varsa tebrikler; Rachael Ray doğru bir seçim olmuş diyebiliriz!

Senin için baharatlardan önce sadece şeker geliyor!

Senin için baharatlardan önce sadece şeker geliyor!

Sen baharatlarla pek içli dışlı biri değilsin, mutfakta en çok şeker kullanıyorsun ve baharatlar senin için arka planda kalıyor diyebiliriz. Tatlı ile aran o kadar iyi ki, pek çok yemek tarifinde bile şeker kullanıyorsun. Çünkü yemeğin kıvamını şeker ile kolaylıkla değiştirebiliyorsun. Hatta tatlılarda bazen çok az baharat kullanabildiğimiz tarifler de var, o tariflere göz gezdirdiğini ve ilgini çektiğini düşünüyoruz. Eğer doğru ise, bunu lütfen yorumlarda belirtmeyi unutma!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
10
7
7
5
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Senin için baharatlardan önce sadece şeker geliyor :)🤦🏻‍♀️malesef öyle

cansu ersan

Baharatların çok sağlıklı olduğunu düşünüyorsun!

Onur

Baharatlarla aranızda resmen aşk yaşanıyor! 😍 Yemeklerde baharat kullanmak, yemeğin lezzetini ön plana çıkardığı gibi kıvamını da değiştiriyor. Baharat kulla... Devamını Gör