Görüş Bildir
Haberler
Seçim Günü Fırtına Alarmı

Seçim Günü Fırtına Alarmı

Onedio Medya
29.10.2015 - 17:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz bölgeleri için Cumartesi gününden itibaren etkili olacak fırtına uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz bölgeleri için Cumartesi gününden itibaren etkili olacak fırtına uyarısı yaptı. Müdürlük, balıkçı ve denizciler öncelikli olmak üzere söz konusu tarihlerde ilgililer ve vatandaşların dikkatli olmasını ve tedbirli davranmalarını istedi. Fırtınanın en kuvvetli esmesinin beklendiği tarihin, Cumartesi gününü Pazar'a bağlayan gece ve Pazar günü olması bekleniyor.

Kuvvetli fırtına ve tam fırtına

Cumartesi öğleden sonra başlayıp etkisini her geçen saat artırması beklenen rüzgâr önce 'Kuvvetli Fırtına' sonrasında 'Tam Fırtına' şeklinde esecek. Meteorolojik tanımlamalara göre en üst düzeydeki fırtınalar 75 kilometre ile 102 kilometre arasında hızla esebiliyor.

90 kilometre hıza ulaşması bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara'da Cumartesi öğleden sonra başlaması beklenen tam fırtınanın 9 kuvvetinde olmasını, 90 kilometre hızla ulaşabileceğini öngörüyor. Doğu Karadeniz'de de tam fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgâr hızının 90 kilometreye ulaşması bekleniyor. Meteorolojik tahminlere göre Cumartesi günü başlayacak fırtına seçimin yapılacağı pazar günü dâhil olmak üzere etkili olacak.

Ulaşım ve elektrik hatları olumsuz etkilenebilir

Beklenen fırtınanın şiddetinin, ulaşım aksaklıklarının yanı sıra elektrik nakil hatlarında hasara yol açabilecek kadar büyük olduğu görülüyor. Denizci ve Balıkçıların öncelikli olarak uyarıldığı tahminde ilgililerin ve vatandaşların da dikkatli ve tedbirli olması isteniyor.

Marmara, Kuzey Ege, Batı ve Doğu Karadeniz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahmininde şöyle deniliyor;

'Marmara ve Kuzey Ege: 30.10.2015 Cuma günü akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtına şeklinde esmeye başlayacak rüzgarın, 31.10.2015 Cumartesi öğle saatlerinden sonra 7-9 kuvvetinde (75-90 km/saat) kuvvetli fırtınaya dönüşeceği tahmin ediliyor. Fırtınanın 02.11.2015 Pazartesi öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Rüzgarın 31.10.2015 Cumartesi günü öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın 01.11.2015 Pazar akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz: Rüzgarın 31.10.2015 Cumartesi günü öğle saatlerinden sonra, kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 7-9 kuvvetinde (75-90 km/saat) kuvvetli fırtına, doğusunda batı ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın 01.11.2015 Pazar akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.”

DHA ve MGM

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
12
4
4
4
3
0