Görüş Bildir
Haberler
Savaşlar Sona Ersin Diye: Kalaşnikof'tan Kalem Üretildi

Savaşlar Sona Ersin Diye: Kalaşnikof'tan Kalem Üretildi

Emre Ordu
03.09.2016 - 21:31 Son Güncelleme: 04.09.2016 - 10:31

Peter Thum adındaki Amerikalı bir girişimci, Afrika'da yaşanan içsavaşlarda milyonlarca insanın ölümüne yol açan AK47 Kalaşnikof silahının azalması için sıra dışı bir girişimde bulundu. Thum, Afrika'dan satın aldığı Kalaşnikoflar'ı Amerika'ya götürerek dökümhanede kalem, saat  ve takı gibi lüks eşyası haline getirdi. Böylece satın alınan her lüks eşyasının karşılığında Afrika'da bir silahın azaltılması planlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Afrika’da beş milyondan fazla insanın hayatını kaybetmesine olan Kongo Savaşı 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana yaşanan en büyük insanlık trajedilerden biri olarak biliniyor. Bu savaşta can kaybının, yıkımların bu kadar büyük olmasının en önemli gerekçelerinden biri olarak da çocuk askerler ve onların eline verilen Kalaşnikoflar olarak gösteriliyor.

Peter Thum adındaki Amerikalı bir girişimci, Afrika’da gerçekleştirdiği bir iş seyahati esnasında çocuk yaştaki bireylerin ellerinde bu silahları gördüğü zaman büyük bir rahatsızlık duyuyor. Thum daha sonra bu durumu silahların azaltılmasına yönelik sıra dışı bir girişimcilik faaliyetine dönüştürmeye karar veriyor.

50 bin adet Kalaşnikof’u bu şekilde devre dışı bırakmayı başardı

50 bin adet Kalaşnikof’u bu şekilde devre dışı bırakmayı başardı

Thum tarafından 2009 yılında kurulan Fonderie 47 şirketi AK-47 saldırı silahlarını toplayıp küçük parçalara ayırdıktan sonra Newyork’a götürüp, Brooklyn’de kurdukları dökümhanede eritmeye ve bunlardan kalem, saat ve takı gibi lüks eşyalar üretmeye başladı. Thum, o tarihten bu yana tam 50 bin adet Kalaşnikof’u bu şekilde devre dışı bırakmayı başardı.

Ekim ayında Türkiye'de satışa sunulması bekleniyor

Cross Peerless Fonderie marka, üzerinde Fonderie 47 logosu bulunan, siyah, 23 ayar altın kaplama aksesuarlara sahip olan ve kapak kısmında imha edilen Kalaşnikof’un seri numarasını barındıran bu kalemin Ekim ayının ortasında Türkiye’de 1.120 TL’den satışa sunulması bekleniyor. 

Satın alınan her kalem Afrika’daki AK 47 silahlarının imha edilmesine katkı sağlayacağından ürünün koleksiyonerlerin ve kalem tutkunlarının dikkatini fazlasıyla ilgi görmesi bekleniyor.

Log

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
144
34
18
15
10
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

İnsan olduğu sürece savaş hep olur ak47 gider taş gelir taş gider yumruk gelir

Pasif Kullanıcı

Mikhail Kalashnikov bunu beyendi

Winston Wade Wilson

1100 liraya kalem satıp savaş durduracaksınız yani. kafalar iyiymiş.