Görüş Bildir
Haberler
Savaş Önemli Yazio: Yolu Bugünlerde Bodrum Havalimanı’na Düşenler Devrim Erbil Eserleri ile Sanata Doyacak

etiket Savaş Önemli Yazio: Yolu Bugünlerde Bodrum Havalimanı’na Düşenler Devrim Erbil Eserleri ile Sanata Doyacak

Savaş Önemli
05.07.2022 - 11:00

Türk resim sanatının en önemli isimlerinden Devrim Erbil’in eserleri bugünlerde yolu TAV Bodrum Bodrum Primeclass Lounge’a düşeceklere sanat dolu dakikalar yaşatacak.

Pandemi sonrası dönemde daha bilinçli, tüm adımların planlandığı ve stresten uzak bir seyahat programlama anlayışı ortaya çıktı. Cumadan pazara kısa iş seyahatlerini 1-2 gün ekleyip uzatmak gibi planlamaların ötesinde daha uzun tatiller organize ediliyor. Özellikle beyaz yakalılar için tatil aslında havalimanına adım attığı andan itibaren başlıyor. Bu yolculuk içerisindeki tüm duraklarda beklenti odak noktasında konforun yer aldığı toplam bir deneyim elde etmek. Buna havalimanı içerisinde geçirilen süre de dahil.

Dolayısıyla havalimanlarında özellikle tüketicilerin fazlaca zaman geçirdiği tüm alanlarda bu beklentileri karşılamak adına yenilik şart. Bunun içerisinde yeme içmeden dinlenmeye temel bazı ihtiyaçların en iyi şekilde karşılanması elzem bir durum. Ancak beklenti bunun çok ötesinde. Müşteri ruhunun da doymasını istiyor. Tam bu noktada akla şu soru geliyor: Her gün yoğun bir yolcu trafik akışı ile geniş bir müşteri kitlesine dokunan havalimanlarının yolcu salonları örneğin bir sanat galerisine dönüşebilir mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Havalimanları sanatı sanatseverle buluşturan önemli noktalardan biri

Havalimanları sanatı sanatseverle buluşturan önemli noktalardan biri

Dünyada sanat eserlerinin çok fazla sergilendiği ilham verici pek çok havalimanı var. Örneğin San Francisco Uluslararası Havaalanında ana terminalleri Anthony Grant’den Lordy Rodriguez’e kadar birçok değerli sanatçının eserlerine ev sahipliği yapar. Amsterdam Schiphol Havalimanında uçağınıza yetişmek için koştururken ünlü ressam Vincent van Gogh'un Ayçiçekeleri’ne denk gelebilirsiniz. Roma uluslararası havalimanına indiğinizde sizi karşılayan ve Anthony Grant imzası taşıyan Roma heykeli size dünyanın en tarihi şehirlerinden birine geldiğinizi adeta müjdeler.

TAV Primeclass özel yolcu salonlarında sanat deneyimi

TAV Primeclass özel yolcu salonlarında sanat deneyimi

Türkiye’de de son yıllarda özellikle İstanbul Havalimanı çok sayıda sergi, atölye çalışması gibi sanatsal organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Bununla birlikte Bodrum’da geçtiğimiz haftalarda çok özel bir proje hayata geçti. Türk resim sanatının önemli isimlerinden, Devrim Erbil’in daha önce görücüye çıkmamış eserleri Bodrum Primeclass Lounge’da burada sergilenmeye başlandı.

Serginin küratörü Devrim Erbil’in kızı Renk Erbil

Serginin küratörü Devrim Erbil’in kızı Renk Erbil

Erbil’in dünyanın en önemli müzelerinde sergilenen çeşitli dönemlerine ait benzersiz yağlı boya tabloları, mix-media limitli seride üretilmiş ipek baskı eserleri, tek kopya üretilen Giclee eserleri Renk Erbil, Renko London küratörlüğünde organize edilen proje kapsamında Haziran ve Temmuz ayları boyunca Bodrum Havaalanı Primeclass Lounge‘da sanatseverlerle buluşuyor.

Devrim Erbil’in çağdaş sanat müzesi 2023’te Bodrum’da açılıyor

Devrim Erbil’in çağdaş sanat müzesi 2023’te Bodrum’da açılıyor

Türk sanatçıların eserlerinin yurtdışında tanıtılmasında da önemli bir rol üstlenmeyi hedefleyen TAV İşletme Hizmetleri, Devrim Erbil’in eserlerini daha sonra New York ve Paris’teki Primeclass özel yolcu salonlarında sergilemeye başlayacak. 85 yaşında olan Türk çağdaş sanatının yaşayan efsanesi Devrim Erbil, Bodrum’da kendi evinin bulunduğu arazide planladığı çağdaş sanat müzesini 2023 yılında hayata geçirmeyi planlıyor.

TAV’ın sanat galerisine dönüştürdüğü ilk durak Gürcistan Tiflis Havalimanı oldu

TAV’ın sanat galerisine dönüştürdüğü ilk durak Gürcistan Tiflis Havalimanı oldu

TAV İşletme Hizmetleri’nin uçuş öncesinde yolcuların uğrak merkezi olan lounge’ları, belli dönemlerde birer sanat galerisine dönüştürme hikayesi ilk önce Gürcistan Tiflis Havalimanında başladı. Burada yerel sanatçıların eserlerini sergileyen şirketin ikinci durağı ise; Umman Muscat Uluslararası Havalimanı oldu. Burada da Arap resim sanatının önde gelen kadın ressamlarından Alia Al Farsi’nin eserleri sergileniyor.

Twitter

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın