Görüş Bildir
Haberler
Satanistler, ABD'de 'Şeytan' Heykeli Dikti

Satanistler, ABD'de 'Şeytan' Heykeli Dikti

Ulaş
27.07.2015 - 20:22
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'nin Detroit eyaletinde satanist bir grup, Detroit nehrinin kıyısına devasa bir 'Bafomet' (şeytan) heykeli dikti.

Orta Çağ'da Katolik Kilisesi tarafından aforoz edilen Tapınak Şövalyeleri'nin tapmakla suçlandığı mitolojik şeytani figür Bafomet adlı bronz heykel, yaklaşık 3 metre uzunluğunda ve bir ton ağırlığında. 'Kaos, gürültü ve ahlaksızlık' sloganıyla gerçekleştirilen heykelin açılış töreninin biletleri, 25 dolardan satıldı. Bazı katılımcılar, 'Yaşasın şeytan' sloganları atarken tören, 'tarihin en büyük satanist töreni' olarak kayda geçti.

HRİSTİYAN DİN ADAMI: FAYDALI OLABİLİR

Kilise ve devlet işlerinin tamamen ayrılmasını savunan Satanist Tapınağı'nın yaptığı etkinlik, bazı Hristiyan çevrelerce olumsuz karşılandı, ancak bazı din adamları bu etkinliğin Hristiyan inancını daha da güçlendireceğini savundu.

ABD'deki The Point Kilisesi'nden din adamı Todd Sanders, 'Törene Satanist Tapınağı'nın inancında neler olduğunu öğrenmemiz için iyi bir fırsat olarak bakarsak, bu aslında Kilise'nin faydalanabileceği bir olay. Korkuya kapılmanın gereği yok. Hristiyanlar olarak doğruluk bizimle' dedi.

Satanist Tapınağı, 2012 yılında Bafomet heykelini Oklahoma'da bulunan bir 10 Emir yazıtının yanına dikmek istemiş, fakat yetkililer buna izin vermemişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
9
9
8
4
3
2