Şarkılar Bizi Söyler Kubat Kimdir? Kubat Kaç Yaşında, Nereli?

0PAYLAŞIM

Kanal D ekranlarında yayınlanan eğlence programı Şarkılar Bizi Söyler, her hafta birbirinden ünlü konukları ağırlıyor. Sibel Can, Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici'nin sunduğu programın bu akşamki konuklarından biri de Türk Halk Müziğinin sevilen isimlerinden Kubat. Peki, Kubat kimdir, kaç yaşında? Kubat nereli, kaç kez evlendi? İşte Kubat'ın hayatına dair merak edilenler...

Kubat Kimdir?

Türk halk müziği sanatçısı ve söz yazarı Kubat, 4 Ekim 1974 tarihinde Anvers, Belçika'da Emirdağlı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Asıl adı TRamazan Kubat'tır.  Sanat hayatında soyadı olan Kubat'ı kullanmaktadır.

Beşinci doğum gününde babasının aldığı curayla müziğe ilk adımını atan Kubat, Belçika'da kilise ayinlerinde ilahi de okumuştur. Müzik hayatına Belçika'da başlamıştır. Kendisini doğu ile batı müziğini birleştirecek bir misyoner olarak tanımlamaktadır.

1996 yılında, "Kubat" sahne adıyla ilk albümünü Türkiye esas alınarak yayınlayan sanatçı kariyeri boyunca sekiz stüdyo albümü yayınlamıştır. 1990'lardan bu yana Türkiye'de toplam 8 albüm çıkarmıştır. Son albümü "İnce İnce" 2010 yılında piyasaya sürülmüştür. Kubat, 2014 yılında Belçika'da Eylem Eraydın ile evlenmiştir.

Albümleri:

  • 1996 - Kubat

  • 1997 - Bugün

  • 1999 - Bir Ayrılık, Bir Yoksulluk Bir Ölüm

  • 2000 - Arşiv 1-2-3

  • 2003 - Lokman

  • 2005 - Yare Doğru

  • 2008 - Kubat 2008

  • 2010 - İnce İnce

  • 2013 - İyi Olacaksın

  • 2016 - Al Ömrümü

  • 2018 - Türküyüz

Filmografisi:

  • 2020 - Kalk Gidelim

  • 2014 - Arkadaşım Hoşgeldin

  • 2013 - Güldür Güldür

  • 2013 - Leyla ile Mecnun

  • 2011: Eyyvah Eyvah 2

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
Helal olsun!
Hoş değil!
Yerim!
Çok acı...
Yok artık!
Çok iyi!
Kızgın!
YORUMLAR İÇİN TIKLAYINIZ
Görüş Bildir