Görüş Bildir
Haberler
'Sarıklı Amiral' Şikayet Etti, Emekli Amiral Gürdeniz İfade Verdi...

'Sarıklı Amiral' Şikayet Etti, Emekli Amiral Gürdeniz İfade Verdi...

Ulaş
16.03.2022 - 18:43

Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, üniformanın üzerine giydiği sarık ve cüppeli fotoğrafları ortaya çıkan Emekli Amiral Mehmet Sarı hakkındaki sözlerinden dolayı açılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üniformanın üzerine giydiği sarık ve cüppeli fotoğrafları ortaya çıktıktan sonra hakkında soruşturma açılan ve kamuoyunda ‘sarıklı amiral' olarak bilinen, son YAŞ toplantısıyla da emekliye sevk edilen Tuğamiral Mehmet Sarı, TSK'dan emekli general ve amiraller tarafından “İnkılap kanunlarının korunması”na aykırı davranmakla eleştirilmişti.

Balyoz kumpasıyla 3,5 yıl hapis yatan, Mavi Vatan kavramının isim babası olarak gösterilen Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, Sözcü yazarı Aytunç Erkin'e 4 Nisan 2021'de verdiği söyleşide olayla ilgili şu eleştiriyi dile getirmişti;

“Kutsal üniforma üzerine sarık takarak dolaşan, makam aracıyla çekinmeden tekkeye giden bir amiralin varlığından rahatsız olmamak mümkün mü?

Ömrünü bahriyeye adamış, o kutsal ocaktan mezun olmuş kişileri rahatsız etmez mi? Unutmayın ki, 15 Temmuz gecesi Türk bahriyesinin 55 amiralinin 33’ü sarıklıydı. Ve devlete hücum ettiler. Buradan ders çıkarmayalım mı?”

Söyleşinin yayınlanmasının ardından Mehmet Sarı'nın şikayeti üzerine Gürdeniz hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘hakaret', ‘iftira' ve ‘inanç hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçlamalarına ilişkin soruşturma başlatmıştı.

Gürdeniz, soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla bugün İstanbul Adliyesi'ne giderek, hakkındaki iddialar için savcılığa yaklaşık 10 sayfa yazılı ifade verdi.

Gürdeniz sosyal medya hesabından tepki gösterdi!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
7
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burak büyükdeniz

Bütün Atatürk cumhuriyet düşmanları din takiyecileri ile bir taraf, türkiye cumhuriyetini bayrağını kurucu önderi Atatürk’ü seven ve kıymetini bilen ve ahlak... Devamını Gör

tom lee jones

yogun ensarlastirma tum hiziyla devam ediyor.bunun sorumlusu tusiaddir.

Yigit Karabey

Sarıklı Amiral ......!!!!!