Görüş Bildir
Haberler
Sanat Düşkünlerinin Saatlerce İzleyeceği Barselona’daki 6 Şaheser

Sanat Düşkünlerinin Saatlerce İzleyeceği Barselona’daki 6 Şaheser

Barselona, bugünlerde şehir planlaması ve La Sagrada Famillia Bazilikası ile bilinse de Barselona'yı Barselona yapan çok fazla yönü var. 

Futboldaki başarısı da buna dahil. Comp Nou, dünyanın en büyük ikinci stadyumu olmakla birlikte, tutkunları için görülmesi gereken yerlerden biri. 

Gotik tarzına sahip eski Barselona şehri, giden herkesi tarihte bir yolculuğa çıkarıyor. Barselona'ya bu günlerde yolunuz düşecekse görmeniz gereken yerlerin bir listesini yaptık. Ancak listede olmasa bile, Barselona'ya gitmişken La Rambla'da yürümeyi, Mercat de la Boqueria'da alışveriş yapmayı da ihmal etmeyin.

Kaynak; 1,2,3,4.

'Bu içerik marka işbirliği içeriyor olabilir'

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. La Sagrada Familia

1. La Sagrada Familia

1882 yılında yapımına başlanan bu bazilikanın ilk mimarı Francisco de Paula del Villar idi, ancak sonrasında Sagrada Familia, modern mimarinin öncüsü olarak bilinen Antoni Gaudi'nin yaratıcılığında şekillenmeye devam etti.

 Art Nouveau akımının öncüleri arasında yer alan Gaudi, tüm hayatını bu bazilikaya adadı. Doğadan ilham alan bu akımı Sagrada Famillia'ya bakınca görebiliyorsunuz. Binanın üzerinde canlılara, doğaya ve bitkilere çok fazla atıf var. 

'Hiç bitmeyen kilise' olarak adlandırılan Sagrada Famillia'nın, 2026 yılında, yani Gaudi'nin 100. ölüm yıl dönümünde tamamlanması bekleniyor.

Buraya gitmek istersen bilet almak için hemen tıkla!

2. Columbus Anıtı

2. Columbus Anıtı

Christopher Columbus'un Amerika'yı keşfettiğini tarih derslerinden biliyoruz. Coğrafi Keşifler olarak da bilinen o süreçle beraber, deniz aşırı keşiflerle 15. yüzyıla kadar gidilemeyen uzak kıtalara gidilmeye başlanmış. 

Coğrafi Keşifler denilince akla kuşkusuz İspanya ve Columbus gelir. Columbus'un tesadüfi olarak Amerika'yı keşfi de önemli bir tarihsel dönüm noktası olmuştur.

Columbus Anıtı, Columbus'un Amerika'ya ilk yolculuğundan sonra Barselona'ya döndüğü yere inşa edilmiştir. Columbus, sol eliyle bir parşömen tutarken, sağ eliyle de 'Yeni Dünya'yı göstermektedir.

3. Monasterio de Pedralbes

3. Monasterio de Pedralbes

14. yüzyıldan kalma bu manastır, genellikle romanlarda okuduğumuz o manastır hayatını daha da somutlaştıracak bir baş yapıt. Rahibelere ev sahipliği yapan bu manastır Gotik mimarinin de en iyi örnekleri arasında yer alır.

Mimari dokusunu koruyan manastır sizi tarih içinde bir yolculuğa çıkaracağa benziyor.

Gülün Adı romanını okuyan herkesin ilgisini daha fazla çekeceğine eminim.

Buraya gitmek istersen bilet almak için hemen tıkla!

4. Gothic Quarter

4. Gothic Quarter

Barselona seyahatiniz sizi Orta Çağ'a götürecek. 

Bir zamanlar Roma köyü olan bu sokaklarda 21. yüzyılda gezmek nasıl hissettirir?

Eğer Orta Çağ tarihini merak eden biriyseniz mutlaka Barselona'ya gidin ve mutlaka Gothic Quarter'ı gezin. 

Orta Çağ mimarisi ve günümüzün kültürüyle harmanlanan bu sokaklar sizde kültür şoku yaratabilir. Eski ve yeniyi bir arada görmek isterseniz gideceğiniz adresi biliyorsunuz.

5. Casa Mila

5. Casa Mila

Antoni Gaudi tarafından, 1906-1912 yılları arasında inşa edilen modern bir yapıdır. Gaudi mimarisi tüm Barselona'yı etkisi altına almıştır ve Barselona'nın Gaudi'ye minnet duyduğu söylenir. 

Casa Mila'da da doğaya bir atıf vardır ve Gaudi bu binada dalgalardan esinlenmiştir. En ilgi çeken detayı ise çatısındaki bacaları olabilir. İlk gördüğümde aklıma Peri Bacaları gelmedi desem yalan olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Museo Picasso

6. Museo Picasso

Berselano Picasso Müzesi, Picasso'nun eserlerinin sergilendiği bir sanat müzesi. 

Sanat tutkunlarının görmeden gitmek istemeyeceği bir müze. Berselano Picasso Müzesi, Picasso'ya adanan ilk ve en kapsamlı müze olarak bilinir.

Picasso'nun tüm hayatı boyunca yaptığı eserleri ve o gelişim ve değişim sürecini deneyimlemek isterseniz yolunuzun düşmesi gereken bir yer.

Buraya gitmek istersen bilet almak için hemen tıkla!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın